9.7 C
Brussel
Maandag Oktober 3, 2022

Herbevestiging van ouerlike regte

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

Meer van die skrywer

CEC lei Belgiese kerke op in veiligheid en sekuriteit

CEC lei Belgiese kerke op in veiligheid en sekuriteit

0
Kerkleiers van België het 'n opleiding ontvang om veiligheid en sekuriteit in godsdienstige gemeenskappe te verseker.
Dr Valerie Duval-Poujol besin oor hoe CEC se kreatiwiteit en pogings hoop aan die wêreld gee

Dr Valerie Duval-Poujol besin oor hoe CEC se kreatiwiteit en moeite hoop gee aan...

0
Dr Valerie Duval-Poujol, 'n Baptiste-teoloog, is 'n raadslid van CEC. Hieronder besin sy oor hoe kreatiwiteit en moeite moontlik is wat nodig is om CEC in 'n nuwe era vol uitdagings in te lei - maar tog ook groot hoop dra.

Die “Ouers se Handves van Regte” (Huiswetsontwerp 240), onderteken deur goewerneur DeSantis, gee ouers toegang tot skoolvoorvalverslae rakende noodsituasies waarby hul kind betrokke is.

verpleegster buite noodkamer - Herbevestiging van ouerregte

Onwillekeurige geestesgesondheidsondersoeke waarby kinders betrokke was, het meer as verdubbel, van 14,997 2001 in 37,882 tot 2019 XNUMX in XNUMX. Baie van hulle sonder ouerlike kennis of toestemming. Die “Skoolveiligheid”-wetsontwerp, wat nou in wet aanvaar is, poog om dit te verander.

Twee nuwe wette vereis dat skole en mediese fasiliteite gesinne in kennis stel wanneer 'n kind aan die "Bakerswet" onderwerp word.

Die ouers moet besef hulle het regte, maar saam met daardie regte kom verantwoordelikheid.”
- Patti Sullivan, Uitvoerende Direkteur Ouerregte Florida

CLEARWATER, FLORIDA, VERENIGDE STATE, 12 Julie 2021 /EINPresswire.com/ — Twee wetsontwerpe wat deur die Florida-wetgewer van 2021 goedgekeur is, behoort dekades van twyfel en verwarring oor sekere fundamentele regte van ouers te verwyder "om die opvoeding, opvoeding, gesondheidsorg en geestesgesondheid van 'n minderjarige kind te rig." Een wetsontwerp, Huiswetsontwerp (HB) 241 is getiteld die "Ouers se Handves van Regte." Die ander, Senaatswetsontwerp (SB) 590, genaamd "Skoolveiligheid", vereis dat 'n ouer "deur die skoolhoof gekontak word voordat 'n student vir 'n onwillekeurige geestesgesondheidsondersoek verwyder word." Albei is op 29 Junie deur goewerneur Ron DeSantis onderteken.

“Hierdie ouerlike regte is fundamenteel. Hulle was reeds in statute,” sê Diane Stein, president van die Citizens Commission on Menseregte (CCHR) Florida. “Nou is hulle almal saam onder een dak.”

Albei wetsontwerpe is 'n gevolg van Florida se omstrede 1971 Florida Geestesgesondheidswet, wat gewoonlik die "Baker Act" genoem word, met die bynaam na die nou-oorlede Miami-verteenwoordiger Maxine Baker wat die wet verdedig het. Die Baker Act maak noodgeestesgesondheidsdienste en tydelike aanhouding moontlik vir mense wat deur geestesongesteldheid benadeel is en wat nie hul behoeftes aan behandeling kan bepaal nie. Die wet laat onwillekeurige aanhouding vir tot 72 uur toe.

Teenstanders van die Wet – wat wissel van voorstanders van ouerregte tot diegene wat die dikwels roofsugtige praktyke van psigiatrie teëstaan ​​– het die gedokumenteerde toe-eigening van menseregte aan die kaak gestel, beide dié van “Baker-Acted”-kinders en ouers van kinders wat verstrik is deur die wet.

2,702,644 2001 2019 Baker Act onwillekeurige eksamens is van 444,140 tot 2018 in Florida afgelê, wat 2019 2001 minderjariges ingesluit het—volgens die FY2001/95,574 Baker Act-jaarverslag wat deur die Universiteit van Suid-Florida vir die staat se departement van kinders en gesinne opgestel is (die jongste data beskikbaar) . Baker Act-eksamengetalle het geleidelik toegeneem sedert 210,992, die eerste jaar wat hierdie metings gepubliseer is. Totale (alle ouderdomme) onwillekeurige eksamens vir 2019 het van 14,997 2001 tot 37,882 2019 in XNUMX gegroei; Baker Act-eksamens waarby kinders betrokke was, het meer as verdubbel, van XNUMX XNUMX in XNUMX tot XNUMX XNUMX in XNUMX.

CCHR Florida se Stein sê sy het “duisende stappe oor die Baker Act-kwessie” geneem sedert die oorname van CCHR Florida in 2015. Onder haar leiding het CCHR Florida die erkende kenner in geestesgesondheid menseregte geword. CCHR Florida en sy wye leër van ouers en voorstanders van kinderregte het jare lank gewerk om die Baker-wet te hervorm en basiese gesinsregte te herbevestig.

Stein se duidelike getuienis van Baker Act-wreedheid was deurslaggewend vir wetgewers – baie was nie eens gebore toe die wet geslaag het nie – om die omvang en skande van die wet se implementering te verstaan: “Hier is hoe dit werk,” sê Stein vir hulle. “Die kind gooi 'n tantrum, 'n tiener tree dramaties op, 'n pre-tiener het 'n hormonale oomblik, 'n kind sal nie sy of haar kos eet nie, wat dit ook al was wat die Baker Act 'sogenaamd' skool toe gebring het.

"Juffrou word kwaad, kind skop die onderwyser en gaan in 'time out' en sê sy wens die onderwyser wil handreiniger drink," gaan Stein voort. ’n Ander kind vertel die onderwyser, wat die skoolhoof bel. Skoolhoof vra vir 'n Bakkerwet en wetstoepassers kom met boeie op. Soms word die kind ook gestamp en vasgebind en na 'n psigiatriese Baker Act-ontvangsfasiliteit gedryf wat deur die DCF gesertifiseer is.”

Onder die bepalings in HB241 is die verlening van ouertoegang tot skoolvoorvalverslae rakende noodsituasies waarby hul kind betrokke is. Skooldistrikte word nou verplig om aan DCF verslag te doen oor onwillekeurige ondersoeke wat begin is, en skole moet 'n kontrak met 'n gesertifiseerde Baker Act-gesondheidsorgpraktisyn hê. Die wet vereis dat graadskool-uitgereikte ID-kaarte (graad 6 – 12) krisisblitslyne en tekslyne moet insluit.

Teenstanders van die wetsontwerp noem privaatheidsorg vir kinders. ’n Groot probleem blyk die bewoording in die Ouers se Handves van Regte te wees wat ouers “toegang en hersiening van alle skoolrekords met betrekking tot sy of haar minderjarige kinders gee,” en sodoende die kind se reg op privaatheid verwyder, soos in gesprekke met skoolberaders.

Ouerregte Florida (PRF) Uitvoerende Direkteur Patti Sullivan beskou sulke teenkanting as 'n "rookskerm. Die huidige regte is reeds in wetgewing. Ouers het die reg om skoolrekords te sien. Onderwysers hoef nie bekommerd te wees dat hulle by persoonlike waardes of gedagtes betrokke raak nie. Dit is duidelik dat die onderwyser se doelwit moet wees om Engels te onderrig. Dis basies.”

Trouens, Florida Statutes Hoofstuk 1002, "Studente- en ouerregte en opvoedkundige keuses," laat ouers toegang tot studenterekords toe. Hoofstuk 1002 bevat ook die elemente van die federale Wet op Gesinsopvoedkundige Regte en Privaatheid (FERPA), 'n wet van 1974 - nege keer gewysig - wat studenterekords beskerm en die reg van ouers om toegang daartoe te verkry by skole wat finansiering van die Amerikaanse Departement van Onderwys ontvang.

Die Ouers se Handves van Regte voeg spesifiek 'n bepaling by wat ouerlike toestemming vereis voordat medisyne vir hul kind voorgeskryf word, wat 'n oortredingsboete voorsien vir enige verskaffer wat hierdie gesondheidsorgvoorsiening oortree.

Dit is geen geheim dat die mediese industrie die Florida-goewerneur Ron DeSantis teen die Ouers se Handves van Regte bepleit het nie. ’n Brief wat aan hom gestuur is, onderteken deur nege mediese verenigings in Florida, het vrees uitgespreek dat dokters gekriminaliseer kan word omdat hulle gesondheidsorg aan kinders verskaf sonder ouerlike toestemming. “Stel jou die dilemma voor om te sien hoe ’n kind ’n rugmurgbesering van ’n val opdoen, teenwoordig is en in staat is om mediese noodhulp te verskaf wat daardie kind se lewe kan red, maar wetlik verbied word om dit te doen, tensy die ouer teenwoordig was om skriftelike toestemming te gee, ” het die brief gesê.

Sullivan van die PNS, slaak 'n ongelooflike sug: "Getekende ouertoestemmingsvorms wat noodbehandeling toelaat wanneer 'n student beseer of siek is, is algemene praktyk by enige skool."

Sullivan, wat sê sy het in armoede grootgeword in 'n gebroke gesin, skat, "99 persent is goeie ouers. Ek kan nie om die ander 1 persent draai nie. Dit is hartseer en iets wat ons wens ons kon verander, maar daar is variasies van wat ons 'familie' noem. Een ouer by die huis, of werk. Hulle mis die pragtige samehangende ding wat familie bymekaar hou. Die ouers moet besef hulle het regte, maar saam met daardie regte kom verantwoordelikheid.”

En daardie verantwoordelikheid, vir ouer, staat en kind, word nou duidelik uitgespel in hierdie twee wette.


Oor CCHR:

CCHR is 'n nie-winsgewende geestesgesondheidswaghondgroep wat toegewy is aan die uitskakeling van misbruik wat onder die dekmantel van geestesgesondheid gepleeg word. CCHR, 'n kenner in geestesgesondheid-menseregte, werk om te verseker dat pasiënt- en verbruikersbeskerming ingestel en gehandhaaf word. In hierdie rol het CCHR gehelp om meer as 180 wette uit te voer wat individue beskerm teen beledigende of dwingende geestesgesondheidspraktyke sedert dit meer as 50 jaar gelede gestig is. Vir meer inligting oor CCHR Florida besoek, www.cchrflorida.org

CCHR is in 1969 mede-gestig deur die Kerk van Scientology en Professor in Psigiatrie Emeritus Dr. Thomas Szasz in 'n tyd toe pasiënte in inrigtings gehuisves is en van alle grondwetlike, burgerlike en menseregte gestroop is. Dit was L. Ron Hubbard, die stigter van Sciëntologie, wat die terreur van psigiatriese gevangenskap onder die aandag van die wêreld gebring het. In Maart 1969 het hy gesê: “Duisende en duisende word elke week sonder regsproses in beslag geneem oor die 'vrye wêreld' wat gemartel, gekastreer, vermoor word. Alles in die naam van 'geestesgesondheid'.” Vir meer inligting oor die Church of Scientology besoek, www.scientology.org

<

p class=”contact c9″ dir=”auto”>Julia Wilson
Vryheid Tydskrif
E-pos ons hier

- Advertensie -
- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie - kol_img

Moet lees

Jongste artikels