7 C
Brussel
Sondag, Maart 26, 2023

Afghanistan: Kommunikasie van die spesiale gesante en spesiale verteenwoordigers van die Europese Unie, Frankryk, Duitsland, Italië, NAVO, Noorweë, die Verenigde Koninkryk en die Verenigde State oor die Afghaanse vredesproses

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

Nuustoonbank
Nuustoonbankhttps://www.europeantimes.news
Die European Times News poog om nuus te dek wat saak maak om die bewustheid van burgers regoor geografiese Europa te verhoog.

Met respek vir die soewereiniteit, onafhanklikheid en territoriale integriteit van Afghanistan, het deelnemers menings uitgeruil oor die huidige status van die Afghanistan-vredesproses en maniere bespreek om die Afghaanse volk se begeerte vir 'n regverdige en blywende vrede te ondersteun. Vir die doel, deelnemers:

Erken die wydverspreide en opregte eis van die Afghaanse volk vir 'n einde aan die oorlog en 'n regverdige en blywende vrede, en bevestig dat so 'n vrede slegs bereik kan word deur 'n inklusiewe, onderhandelde politieke skikking tussen Afghane. Deelnemers het hul verbintenis tot UNSC-resolusie 2513 (2020) bevestig en beklemtoon dat hulle die vestiging in Afghanistan van enige regering met geweld teenstaan ​​wat 'n bedreiging vir streekstabiliteit sou inhou.

Beklemtoon die behoefte om die tempo van die vredesonderhandelinge onder Afghaans geleide en Afghaanse besit te versnel en is daartoe verbind om met die regering van die Islamitiese Republiek van Afghanistan, die Taliban en ander Afghaanse politieke en burgerlike samelewingsleiers saam te werk om 'n omvattende en volhoubare vrede te bereik ooreenkoms en politieke kompromie wat die oorlog tot voordeel van alle Afghanen beëindig en wat bydra tot streekstabiliteit en globale veiligheid.

Het waardering uitgespreek aan die regering van Katar vir sy jarelange bydrae om die vredesproses te fasiliteer, insluitend die gasheer en ondersteuning van Afghanistan-vredesonderhandelinge sedert 12 September 2020, en het hul steun onderstreep vir die voortsetting van samesprekings tussen die partye se onderhandelingspanne in Doha. Waardeer die aanbod van die Republiek van Turkye, die Verenigde Nasies en die staat Katar om saam 'n senior-vlak vredeskonferensie in Istanboel byeen te roep en verwelkom planne vir verwante geleenthede om die burgerlike samelewing stemme in die proses te kanaliseer. Dring aan op die onmiddellike hervatting, sonder voorvereistes, van wesenlike onderhandelinge oor die toekoms van Afghanistan met die doel om realistiese kompromisposisies oor magsdeling te ontwikkel en te beding wat kan lei tot 'n inklusiewe en wettige regering en 'n regverdige en duursame skikking.

Verwelkom 'n uitgebreide rol vir die Verenigde Nasies om by te dra tot die vrede- en versoeningsproses in Afghanistan, insluitend deur sy aansienlike ervaring en kundigheid in die ondersteuning van ander vredesprosesse te benut.

Die voortgesette geweld in Afghanistan waarvoor die Taliban grootliks verantwoordelik is, ten sterkste veroordeel en alle partye aangedring om onmiddellike en nodige stappe te neem om geweld te verminder en veral om burgerlike ongevalle te vermy ten einde 'n omgewing te skep wat bevorderlik is vir die bereiking van 'n politieke skikking. Deelnemers het verder 'n beroep op alle partye gedoen om hul verpligtinge ingevolge internasionale humanitêre reg in alle omstandighede te respekteer, insluitend dié wat verband hou met die beskerming van burgerlikes, en het alle kante aangemoedig om onmiddellik ooreen te stem oor stappe wat die suksesvolle implementering van 'n permanente en omvattende wapenstilstand moontlik maak.

In hierdie verband het deelnemers 'n beroep op die Taliban gedoen om hul onverklaarde lente-offensief te staak, om te weerhou van aanvalle op burgerlikes en om onmiddellik alle aanvalle in die omgewing van hospitale, skole, universiteite, moskees en ander burgerlike gebiede te stop. Deelnemers het veral geëis dat die veldtog van geteikende sluipmoorde op leiers van die burgerlike samelewing, die geestelikes, joernaliste en ander mediawerkers onmiddellik beëindig word, menseregte verdedigers, gesondheidsorgpersoneel, geregtelike werknemers en ander burgerlikes.

Na die aankondiging van 14 April deur die Verenigde State en NAVO dat die magte van die Amerikaanse en Resolute Support Mission 'n ordelike, gekoördineerde en doelbewuste onttrekking uit Afghanistan sal doen, wat teen 11 September 2021 afgehandel moet word, het deelnemers herhaal dat die veiligheid van internasionale troepe tydens die onttrekking moet verseker word en dat enige Taliban-aanvalle op ons troepe gedurende hierdie tydperk met 'n kragtige reaksie ontvang sal word. Deelnemers het beklemtoon dat die proses van die onttrekking van troepe nie as 'n verskoning vir die Taliban moet dien om die vredesproses op te skort nie en dat goeie trou politieke onderhandelinge ernstig moet voortgaan.

In die lig van hierdie onttrekking van magte het die deelnemers hulle weer verbind tot 'n sterk en blywende vennootskap met Afghanistan, sy regerende en veiligheidsinstellings en sy mense. Deelnemers het ook ooreengekom dat aansienlike internasionale ontwikkelingsbystand nodig sal wees vir Afghanistan se stabiliteit tydens vredesonderhandelinge en het hul verbintenis bevestig om internasionale steun vir heropbou na aanleiding van 'n vredesooreenkoms te mobiliseer, gebaseer op die voorwaardes soos uiteengesit in die uitkomsdokumente van die 2020 Genève-konferensie, insluitend die behoud en respek vir die regte van alle Afghanen, insluitend vroue en minderhede. Deelnemers het hul verbintenis tot voorwaardelike burgerlike bystand aan Afghanistan onderstreep bo 'n militêre onttrekking met die doel om 'n beter toekoms vir die Afghaanse mense te verseker.

Herbevestig dat enige vredesooreenkoms die regte van alle Afghane moet beskerm, insluitend vroue, jeug en minderhede, en moet reageer op die sterk begeerte van Afghane om die ekonomiese, sosiale, politieke en ontwikkelingswinste wat sedert 2001 behaal is, insluitend groter nakoming te handhaaf en voort te bou. tot die oppergesag van die reg, respek vir Afghanistan se internasionale verpligtinge, en verbeterings in inklusiewe en verantwoordbare bestuur. Beklemtoon dat die Afghaanse partye se eienaarskap en leierskap van intra-Afghaanse onderhandelinge belangrik is vir 'n suksesvolle uitkoms. Herhaal dat 'n stabiele, veilige en voorspoedige Afghanistan afhanklik is van vroue wat volle en betekenisvolle rolle speel in die vredesonderhandelinge en alle dele van die samelewing, insluitend in die regering.

Onderstreep dat die Taliban en die regering van die Islamitiese Republiek hul verpligtinge teen terrorisme moet nakom, insluitend om te verhoed dat al-Qaida, Da'esh of ander terreurgroepe en individue Afghaanse grond gebruik om die veiligheid van enige ander land te dreig of te skend; om nie lede van hierdie groepe te huisves nie; en om te verhoed dat hulle werf, opleiding of fondsinsameling.

Herhaal dat diplomatieke personeel en eiendom onaantasbaar is, en dat die oortreders van enige aanval of dreigement op buitelandse diplomatieke personeel en eiendom in Afghanistan aanspreeklik gehou moet word.

Onderstreep dat – terwyl die reg van die Afghaanse mense op selfbeskikking ten volle eerbiedig word – die lande en organisasies wat by hierdie vergadering verteenwoordig is, sterk voorstaan ​​vir 'n duursame en regverdige politieke resolusie wat sal lei tot die vorming van 'n soewereine, verenigde, vreedsame en demokratiese Afghanistan, vry van terrorisme en 'n onwettige dwelmbedryf, wat bydra tot streekstabiliteit en globale veiligheid.

Herbevestig dat huidige en toekomstige ondersteuning aan enige Afghaanse regering staatmaak op die nakoming van die beginsels uiteengesit in die Afghanistan Vennootskap Raamwerk en vordering na die uitkomste in die Afghanistan Nasionale Vrede en Ontwikkeling Raamwerk II soos besluit op die November 2020 Geneefse skenker se konferensie.

Deelnemers het 'n beroep op die regering van die Islamitiese Republiek gedoen om korrupsie doeltreffend te beveg en goeie bestuur te bevorder, en om teenkorrupsiewetgewing te implementeer. Deelnemers het hul oortuiging beklemtoon dat wydverspreide korrupsie die grondslae van die Republiek ondermyn sowel as die vermoë van die internasionale gemeenskap om voort te gaan om Afghaanse instellings te ondersteun.

Het die Taliban aangemoedig om toegang te vergemaklik vir die lewering van humanitêre hulp, sonder voorvereistes en in ooreenstemming met internasionale humanitêre reg, tot die dele van die land onder hul effektiewe beheer.

Beklemtoon die belangrikheid daarvan om onwettige dwelmproduksie en -handel te beveg en het beide kante aangemoedig om die dwelmbedreiging in en van Afghanistan uit te skakel.

Ooreengekom dat voortgesette internasionale ondersteuning aan die Afghaanse nasionale verdedigings- en veiligheidsmagte nodig sal wees om te verseker dat Afghanistan homself kan verdedig teen interne en eksterne bedreigings.

Alle betrokke lande, veral Afghanistan se bure en lande van die streek, aangemoedig om voort te gaan om die Afghaanse mense te ondersteun en konstruktief by te dra tot 'n blywende vredesooreenkoms en volhoubare ekonomiese ontwikkeling in almal se belang.

Het die onderhandelingspan van die Islamitiese Republiek van Afghanistan en die onderhandelingspan van die Taliban bedank vir hul belangrike bydraes tot vandag se vergadering via video en vir die openhartige en openlike bespreking oor uitdagende kwessies.

Het hul waardering uitgespreek teenoor die Duitse regering vir die organisering van hierdie konsultasies en het ingestem om die datum en plek van die volgende vergadering deur diplomatieke kanale vas te stel.

Nabila MASSRALI (skakel stuur e-pos)

Woordvoerder vir Buitelandse Sake en Veiligheidsbeleid

+ 32 (0) 2 29 88093

+ 32 (0) 460 79 52 44

Adam KAZNOWSKI (skakel stuur e-pos)

Persbeampte vir Buitelandse Sake en Veiligheidsbeleid

+ 32 (0) 2 29 89359

+ 32 (0) 460 768 088

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- Advertensie -

Moet lees

- Advertensie -

Jongste artikels