7.1 C
Brussel
Sondag, November 27, 2022

Irak: ISIL se terreurdade 'geskei van die waardes van alle gelowe'

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

Meer van die skrywer

Amharas: Die okkultiese voortdurende volksmoord in Ethiopië

0
Stop Amhara Volksmoord is in Switserland gestig om teen die volksmoord en alle vorme van diskriminasie teen die Amhara-mense in Ethiopië te veg. Stop Amhara Volksmoord werk saam met ander menseregte NRO's om bewustheid binne die internasionale gemeenskap te skep oor die voortslepende Amhara Volksmoord en om hierdie gruweldade te stop. Stop Amhara Genocide is 'n internasionale vereniging wat in Junie 2021 gestig is toe die volksmoord op sy hoogtepunt was ná die opgeskaalde gelyktydige massamoorde in baie streke onder die Oromo-oorheersde Prosperity Party-beslissing wat in 2018 begin het.

Die lot van die Amharas in Ethiopië het by die Verenigde Nasies geopper

0
Op 30 Junie 2022, in Genève, het die Verenigde Nasies se Menseregteraad 'n interaktiewe dialoog gehou oor die mondelinge inligtingsessie van die Internasionale Kommissie van Menseregtekundiges oor Ethiopië. Me Kaari Betty Murungi, Voorsitter van die VN se Kommissie van Menseregtekundiges oor Ethiopië het die werkvordering van die Kommissie oor die menseregtesituasie in Ethiopië blootgelê.

Gewelddadige disrespek van Ahmadiyya Moslem-grafte in die distrik Hafizabad Pakistan

0
Dit is naar om die wêreld te laat weet dat die regering en die polisiemag in Pakistan in sulke vernederende dade verval het soos om die grafte van Ahmadi-Moslems te ontheilig. Die regering-geborgde vervolging van Ahmadi's is hoogty en die lewe van Ahmadi's word hel gemaak deur hulle al hul basiese burgerlike en menseregte te ontsê. Die regering sal Ahmadis nie alleen laat nie, selfs nadat hulle begrawe is.

Godsdienstige leiers van gemeenskappe regoor Irak genoem groter "genesing en versoening" tydens 'n VN-georganiseerde geleentheid op Donderdag, wat hul verbintenis herbevestig om oorlewendes van misdade wat deur ISIL-terreurvegters gepleeg is, te ondersteun.

Sleutelondertekenaars van 'n landmerk Intergeloofsverklaring oor die slagoffers en oorlewendes van ISIL – wat Islam, die Christelike kerk en ander gelowe verteenwoordig – het by die bespreking aanlyn aangesluit, gehou onder die vaandel van die VN se spesiale adviseur wat ook aan die hoof staan ​​van die ondersoekspan om aanspreeklikheid te bevorder vir misdade wat deur Da'esh gepleeg word / ISIL (UNITAD) en mede-gasheer deur die internasionale koalisie, Religions for Peace, wat bestaan ​​uit 90 nasionale en ses plaaslike intergodsdienstige rade.

Die geleentheid is moontlik gemaak deur die VN-kantoor oor volksmoordvoorkoming en die verantwoordelikheid om te beskerm, onder leiding van onder-sekretaris-generaal en spesiale adviseur, Adama Dieng.

Mnr Dieng het gesê dit is 'n eer om deur godsdiensverteenwoordigers vergesel te word "wie se onvermoeide werk, dae na dag, 'n verskil maak in die lewens van alle Irakezen. Hulle toonaangewende pogings vir geregtigheid, vrede en versoening is ’n voorbeeld vir die hele samelewing om na te volg.”

Baie steeds kwesbaar: Dieng

Hy het opgemerk dat baie van die uitdagings vir vrede in Irak nie begin het met die ontstaan ​​van ISIL nie en ook nie geëindig het met sy militêre nederlaag nie: “Baie gemeenskappe voel steeds kwesbaar en meen dat daar nie genoeg gedoen word om nie net hul taalkundige, godsdienstige te beskerm nie. of kulturele erfenis, maar hul baie fisiese integriteit. Die aanspreek van langtermyngriewe is een van die doeltreffendste maniere om die voorkoming van menseregteskendings, insluitend gruwelmisdade, te prioritiseer.”

Hy het opgemerk dat die Irakse samelewing "die geweldige koste ervaar het om nie langtermyngriewe aan te spreek nie. Dit moet dus werk om 'n inklusiewe samelewing te bou en te versterk, waar diversiteit nie as 'n gebrek beskou word nie, maar as 'n bate.

Die hoof van die voorkoming van volksmoord het gesê hy is oortuig daarvan dat Donderdag se intergeloofsverklaring oor slagoffers en oorlewendes van ISIL "'n noodsaaklike stap in hierdie rigting is, in ooreenstemming met die plan van aksie vir godsdiensleiers en akteurs om aanhitsing tot geweld wat tot gruweldaad kan lei" te voorkom. Misdade. Ek is trots om dit te ondersteun en my Kantoor se bystand te verbind om die volle implementering daarvan te verseker.”

Die deelnemers veroordeel ISIL se ideologies-gedrewe dade van terreur is “in stryd met die kernbeginsels van ons godsdienstige gelowe sowel as die fundamentele waardes van die mensdom”.

"Wat kan godsdiens wees as nie vir vrede nie?", het UNITAD-hoof, Karim Asad Ahmad Khan QC aan die vergadering.

Aanvalle 'ver van verby'

Die UNITAD-hoof het dankbaarheid teenoor Irakse godsdiensleiers uitgespreek vir hul moed "in hierdie moeilike tye" terwyl hulle saam oorlewendes en slagoffers van ISIL ondersteun. 

Hy beklemtoon dat aangesien ISIL-aanvalle "ver van verby" regoor die wêreld is, hy vermaan verteenwoordigers van alle godsdienste om die groep se ideologie aan die kaak te stel as vreemd aan godsdienstige waardes en dié van die ganse mensdom. 

Volgens mnr. Khan is die enigste manier om op groepe soos ISIL te reageer vir godsdienstige leiers om mekaar en mekaar se gemeenskappe te ondersteun.

"Wanneer mense ook al probeer om die waarde van mense te weeg deur hul eie oortuiging, moet daar alarm wees," het die Spesiale Adviseur gevlag en bygevoeg dat almal "moet begin om 'n nul-verdraagsaamheid teenoor onverdraagsaamheid te implementeer."

Geen godsdiens ontsien nie

Alle godsdienste regoor Irak is deur ISIL-gruweldade geraak, het die ondertekenaars gesê, aangesien hulle die belangrikheid van die ondersteuning van oorlewendes binne hul eie gemeenskappe beklemtoon.

“Om te wys dat ISIL-misdade geskei word van die waardes van alle gelowe, het Irakse godsdiensleiers misdade van ISIL aan die lig gebring”, het die UNITAD-hoof bevestig.
 
Terselfdertyd het die deelnemers ook opgemerk dat hul brutaliteit "heldedade" veroorsaak het waarin godsdienstige gemeenskappe opgestaan ​​het ter verdediging van diegene van verskillende godsdienstige en etniese agtergronde.

Die kwesbaarste

In die erkenning van die "geweldige lyding" wat deur slagoffers van seksuele en geslagsgebaseerde geweld verduur word, het die ondertekenaars hul verbintenis beklemtoon om te verseker dat daardie individue "ten volle ondersteun" word en nie aan stigmatisering ly nie.

En vir die "onskuldige kinders van God" wat deur ISIL geraak is, het hulle beklemtoon dat "watter pyn hierdie kinders ook al gely het, hulle is onberispelik" en het 'n beroep op die terroriste gedoen om elke kind wat hulle ontvoer het aan hul regmatige gesinne terug te gee.

Geregtigheid te lewer

Geregtigheid sal slegs vir ISIL-slagoffers geskied deur te verseker dat diegene wat in sy naam geveg het, verantwoordelik gehou word vir hul dade, en dat mense wat gedwing word om die geweld te vlug, veilig kan terugkeer huis toe.

Vir hierdie doel het hulle hul “sterk kollektiewe steun” vir UNITAD se werk beklemtoon terwyl hulle die belangrikheid daarvan beklemtoon het om ISIL se misdrywe in 'n geregshof bloot te lê.

“Om die sake van verdwynde persone en diegene wat ontvoer is te ondersoek” lewer nie net geregtigheid aan slagoffers nie, maar bevorder ook “begrip van die erns en omvang” van die geweld en voorkom “toekomstige revisionisme”, het die ondertekenaars volgehou.

Ten slotte het hulle hul "gemeenskaplike verbintenis" en "kollektiewe stamina" om "geregtigheid, verdraagsaamheid, versoening en vergifnis" te bevorder, uitgelig as die doeltreffendste manier om ISIL se misdade in Irak te bekamp.

Dit dien ook as "'n sleutelstap in die voorkoming van die heropkoms" van enige soortgelyke terroriste-ideologie of -groepe, het die godsdienstige leiers gesê. 

- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie - kol_img

Moet lees

Jongste artikels