-0.1 C
Brussel
Vrydag, Desember 1, 2023
GodsdiensChristendomDie Europese Parlement het die rol van die Russiese patriarg Kirill in ...

Die Europese Parlement het die rol van die Russiese patriarg Kirill in die oorlog veroordeel (opgedateer)

In 'n resolusie op 7 April 2022 oor die toenemende onderdrukking in Rusland, insluitend die saak van Alexei Navalnydie Europese Parlement het die rol van Moskou-patriarg Kirill in Rusland se oorlog teen die Oekraïne veroordeel. Item 6 van die resolusie lui:

(Sien volledige resolusie onderaan die artikel):

“Veroordeel die rol van Moskou-patriarg Kirill, hoof van die Russies-Ortodokse Kerk, in die verskaffing van teologiese dekking vir Rusland se aggressie teen die Oekraïne; prys die moed van die 300 priesters van die Russies-Ortodokse Kerk wat 'n brief onderteken het waarin hulle die aggressie veroordeel en hul hartseer uitgespreek het oor die beproewing van die Oekraïense volk, waarin hulle gevra het dat die oorlog beëindig word."

Terselfdertyd het priesters van die Oekraïens-Ortodokse Kerk van die Moskou-patriargaat besluit om 'n beroep op die katedraal van die primate van die antieke Oosterse Kerke te doen met 'n regsgeding teen die Russiese patriarg Kirill vir die "pleeg van morele misdade". Priesters van die Moskouse Patriargaat in die Oekraïne eis 'n internasionale tribunaal vir die hoof van die Russies-Ortodokse Kerk, Patriarg Kirill.

Die verklaring van die priesters is gepubliseer deur Fr Andrei Pinchuk op sy Facebook-bladsy.

uittreksel:

"Vandag, wanneer patriarg Kirill van Moskou openhartig Rusland se veroweringsoorlog teen die Oekraïne ondersteun, het ons, die priesters van die Oekraïens-Ortodokse Kerk, besluit om te appelleer na die Raad van Primate van die Ou Oosterse Kerke met 'n regsgeding teen patriarg Kirill.

Ons vernaamste beskuldigings:

1. Cyril verkondig die leerstelling van die "Russiese wêreld", wat nie ooreenstem met Ortodokse leer nie en as dwaalleer veroordeel moet word;

2. Kirill het morele misdade gepleeg deur die oorlog teen die Oekraïne te seën en die aggressiewe optrede van Russiese troepe op die grondgebied van die Oekraïne ten volle te ondersteun.

Ons hoop dat die Raad van Primate van die Ou Oosterse Kerke ons appèl sal oorweeg en sy regverdige besluit sal neem,"

sê die appèl.

Sien volledige resolusie van die Europese Parlement onder die video.

UATV het 'n onderhoud met 'n priester op video gevoer oor die geding teen Kirill

UATV, 'n Russiestalige kanaal van die staatsuitsaaiwese van Oekraïne, gerig aan 'n wye buitelandse gehoor en ontwerp "om objektiewe, relevante en interessante inligting uit die Oekraïne en oor Oekraïne die eerste hand aan die hele wêreld oor te dra", het 'n onderhoud geloods met 'n hooggeplaaste ortodokse priester. Die video word aangebied met die volgende boodskap:

"Russian World" - 'n ideologie wat die grondslag gelê het van die Russiese haat van die Oekraïne. Oekraïense priesters van die Moskouse Patriargaat "het 'n saak aanhangig gemaak" by die hoogste kerkregtelike owerheid waarin hulle gevra het om die leerstelling wat deur die Russies-Ortodokse Kerk en sy ketterse leier - patriarg Kirill versprei is, te veroordeel.

Sien die volledige resolusie hier:

(As u die artikel op ons nie-Engelse webwerf lees, vind hieronder 'n outomatiese vertaling van die resolusie)

Europese Parlement 2019-2024

(bron skakel op die webwerf van die Europese Parlement)

TEKSTE AANGENEEM

P9_TA(2022)0125

Toenemende onderdrukking in Rusland, insluitend die geval van Alexey Navalny

Resolusie van die Europese Parlement van 7 April 2022 oor die toenemende onderdrukking in Rusland, insluitend die saak van Alexei Navalny (2022/2622(RSP))

Die Europese Parlement,

– met inagneming van sy vorige resolusies oor Rusland,

– met inagneming van die VN-handves, die Universele Verklaring van Menseregte, die Europese Konvensie oor Menseregte, die Internasionale Verdrag oor Burgerlike en Politieke Regte en die VN-verklaring oor Menseregteverdedigers,

– met inagneming van die Grondwet van die Russiese Federasie,

– met inagneming van die verklaring deur die Vise-President van die Kommissie / Hoë Verteenwoordiger van die Unie vir Buitelandse Sake en Veiligheidsbeleid (VP/HR) Josep Borrell van 28 Maart 2022 op die Russiese onafhanklike koerant Novaya Gazeta,

– met inagneming van die verklaring deur die Hoë Verteenwoordiger namens die EU van 22 Maart 2022 oor die beslissing om Alexei Navalny se polities gemotiveerde gevangenisstraf met 'n bykomende nege jaar te verleng,

– met inagneming van die verklaring deur die Kommissaris van die Raad van Europa vir Menseregte van 24 Maart 2022 waarin hy waardering uitspreek vir die moedige werk van joernaliste en menseregteverdedigers, insluitend dié van die Russiese Federasie en Wit-Rusland,

– met inagneming van die verklaring deur die Mediavryheidsverteenwoordiger van die Organisasie vir Veiligheid en Samewerking in Europa van 3 Maart 2022 oor die ernstige skending van die reg op vryheid van uitdrukking en mediavryheid in Rusland in die konteks van die land se militêre aanval teen Oekraïne,

– met inagneming van die verklarings deur die VN se Hoë Kommissaris vir Menseregte oor die jongste verwikkelinge in Rusland en die Oekraïne,

– met inagneming van Reëls 144(5) en 132(4) van sy Reglement,

A. dat die Russiese Federasie herhaaldelik die internasionale reg en sy internasionale verpligtinge oortree het en 'n onwettige, onuitgelokte en ongeregverdigde oorlog van aggressie teen die Oekraïne geloods het en slagtings teen sy burgers gepleeg het; dat wetgewende beperkings, mediaverbod, die kriminalisering van onafhanklike verslaggewing en vrye mening, en ander politieke vervolgings die afgelope maande 'n totalitêre skaal bereik het, wat gelei het tot die verbrokkeling van onafhanklike en pluralistiese burgerlike ruimte in Rusland;

B. dat die Russiese regime op 'n ongekende wyse sy onderdrukking van vreedsame betogers, onafhanklike joernaliste en bloggers, menseregteverdedigers en burgerlike samelewingsaktiviste verskerp het in 'n poging om enige kritiek op en teenkanting teen sy onwettige, onuitgelokte en ongeregverdigde weermag stil te maak. aggressie teen die Oekraïne; dat duisende uit Rusland gevlug het weens die drasties verhoogde risiko van arbitrêre arrestasie en vervolging; terwyl hierdie onderdrukking 'n vernietigende uitwerking gehad het op die lewens en vryhede van minderhede, LGBTQI+-persone, vroue en alle mense wat deur die regering en die samelewing gebrandmerk word as afwykend van die gedrags- of normatiewe reëls en verwagtinge wat opgelê is of vir kritiek op die regime en die beleid van die Russiese owerhede;

C. dat fundamentele menseregte, insluitend vryheid van assosiasie en vryheid van uitdrukking, verskans is in die Grondwet van die Russiese Federasie, sowel as in talle internasionale regsinstrumente waartoe Rusland hom verbind het; dat die Russiese owerhede verantwoordelik is vir jare se sistematiese propagandaveldtogte teen die Oekraïne, Europa en liberale demokratiese waardes, wat uitloop op die uitwissing van enige oorblyfsels van 'n lewendige, polities aktiewe en onafhanklike burgerlike samelewing;

D. dat Russiese owerhede sedert 24 Februarie 2022 arbitrêr meer as 15 400 vreedsame anti-oorlog betogers regoor die land aangehou het, wat sommige aan ernstige mishandeling en ander menseregteskendings onderwerp het; dat meer as 60 strafsake sedertdien reeds aanhangig gemaak is;

E. terwyl talle wette wat die afgelope paar jaar ingestel is, soos die 'buitelandse agente'-wet en die variasies daarvan, die regulering van en beregting oor sogenaamde 'ekstremistiese organisasies' en tallose dekrete deur die reguleerder verantwoordelik vir media-toesig (Roskomnadzor) is deur Russiese owerhede gebruik vir hul gekonsentreerde onderdrukking van onafhanklike burgerlike samelewing en media aktief in Rusland, wat veral nie-regeringsorganisasies (NRO's), menseregteverdedigers, joernaliste, prokureurs, sowel as vroueregte, LGBTQI+ en omgewingsaktiviste teiken, en aktiviste van etniese en kulturele minderhede; dat die oplegging van al hierdie wetgewing, regulasies en geregtelike en administratiewe laste rolspelers in die burgerlike samelewing dwing om buitelandse befondsing te weier, by selfsensuur betrokke te raak en beide hul openbare sigbaarheid en hul aktiwiteite te verminder uit vrees vir staatsvergelding;

F. dat die Russiese Parlement op 4 Maart 2022 die Strafwetgewing gewysig het om 'n straf van tot 15 jaar tronkstraf op te lê vir die verspreiding van beweerde 'vals' inligting oor die oorlog in die Oekraïne; dat die wet op 22 Maart 2022 uitgebrei is om die deel van 'vals nuus' oor enige aktiwiteite van Rusland se amptelike liggame in die buiteland te kriminaliseer; dat die Russiese Doema op 4 Maart 2022 betogings teen die oorlog in die Oekraïne verbied het; dat die Russiese regshervormings administratiewe en kriminele oortredings ingestel het vir Russiese burgers en regsentiteite wat internasionale sanksies teen die Russiese staat, sy onderdane of enige Russiese regsentiteite vereis;

G. dat Russiese owerhede verskeie onafhanklike media-afsetpunte gedwing het om hul aktiwiteite op te skort, hul aktiwiteite te sluit of na die buiteland te verskuif, terwyl hulle toegang tot ander blokkeer in die konteks van groeiende internetsensuur, beheer en isolasie, en sodoende die Russiese bevolking van onbevooroordeelde inligting ontneem het oor Rusland se oorlog teen die Oekraïne en die oorlogsmisdade wat daar in die naam van die Russiese Federasie gepleeg word; dat dit veral die radiostasie Echo of Moscow, die TV-stasie Dozhd en die koerant Novaya Gazeta insluit; dat die owerhede buitelandse sosiale media in Rusland geblokkeer het en Meta, die moedermaatskappy van Facebook, Instagram en WhatsApp, op die swartlys geplaas het en dit as 'ekstremisties' bestempel het;

H. dat honderde joernaliste, menseregteverdedigers, aktiviste en ander sedert die begin van Rusland se oorlog in die Oekraïne Rusland verlaat het weens die drasties verhoogde risiko van arbitrêre arrestasie en vervolging, insluitend nadat president Poetin verwys het na diegene wat teen die oorlog opstaan as 'nasionale verraaiers' en 'n 'vyfde kolom';

I. dat die Komitee van Ministers van die Raad van Europa op 16 Maart 2022 besluit het om die lidmaatskap van die Russiese Federasie in die Raad van Europa te herroep, onmiddellik van krag; dat die Russiese Federasie op sy beurt besluit het om die Raad van Europa op 15 Maart 2022 te verlaat, wat Russiese burgers ontneem het van die beskerming wat in die Europese Konvensie oor Menseregte vervat is en hulle toegang tot geregtelike remedies voor die Europese Hof vir Menseregte geweier het;

J. dat Alexei Navalny, 'n Russiese prokureur, opposisiepolitikus en anti-korrupsie-aktivis, en wenner van die 2021 Sacharov-prys, in Januarie 2021 gearresteer is en sedert Februarie 2021 in die tronk is, waar hy 'n arbitrêre, polities gemotiveerde diens dien. vonnis en is herhaaldelik aan marteling en onmenslike behandeling onderwerp; dat die EU die vergiftiging en polities gemotiveerde gevangenisstraf van Alexei Navalny in die sterkste moontlike terme veroordeel het, geteikende sanksies ingestel het en voortgaan om 'n onafhanklike ondersoek na sy vergiftiging te eis;

K. dat die Lefortovski-hof in Moskou op 22 Maart 2022, na 'n buitengewone sitting in 'n gevangeniskamp en dus buite gewone hoffasiliteite, Alexei Navalny tot nege jaar in 'n maksimum sekuriteitsgevangenis gevonnis het en 'n administratiewe boete van RUB 1,2 aan hom uitgereik het, 12 miljoen (ongeveer EUR 838 XNUMX); dat hierdie uitspraak duidelik die internasionale reg en die Russiese Grondwet oortree en so onwettig, arbitrêr en polities gemotiveer is as die vorige uitspraak;

L. dat 'n aantal aktiviste gedreig is met of aan arrestasie en vervolging onderwerp is omdat hulle Alexei Navalny ondersteun of saamgewerk het of sy idees ondersteun het, soos die slim stemstrategie; dat hulle vir sulke ondersteuning aangekla en vervolg is op grond van die terugwerkende toepassing van nuwe wette of administratiewe besluite op grond van hul sosiale media-verklarings, en baie van hulle het Rusland verlaat nadat hulle kriminele aanklagte in die gesig gestaar het; terwyl Alexei Navalny se Anti-Korrupsie-stigting as 'ekstremisties' bestempel is;

1. veroordeel die Russiese regime se binnelandse onderdrukking, wat vererger het in die nasleep van Rusland se oorlog van aggressie teen die Oekraïne; eis dat Russiese owerhede die teistering, intimidasie en aanvalle teen alle anti-oorlog betogers, onafhanklike burgerlike organisasies, NRO's, menseregte verdedigers, joernaliste, regsgeleerdes, sowel as vroueregte, LGBTQI+ en omgewingsaktiviste in Rusland stop; spreek sy solidariteit uit met die demokratiese magte in Rusland wat verbind is tot 'n oop en vrye samelewing, en onderstreep sy steun vir alle individue en organisasies wat die teiken van aanvalle en onderdrukking was;

2. veroordeel die neo-totalitêre, imperialistiese ideologiese houding wat deur die Russiese regering en sy propagandiste gekweek word; beklemtoon dat die aanslag teen demokrasie en miskenning van die regte van ander nasies Rusland se pad na despotisme, internasionale aggressie en oorlogsmisdade gebaan het; beklemtoon dat 'n ondemokratiese Rusland 'n konstante bedreiging vir Europa se veiligheid en stabiliteit is;

3. Betreur Russiese wetgewing, insluitend oor 'buitelandse agente', die veranderinge aan die Strafkode wat op 4 Maart en 22 Maart 2022 ingestel is, en die Massamediawet, wat gebruik word om betrokke te raak by geregtelike teistering teen andersdenkende stemme in die land en in die buiteland en om onafhanklike media te ondermyn; beklemtoon dat hierdie verwikkelinge in blatante teenstrydigheid is met die verpligtinge wat Rusland vrywillig onder internasionale reg aangegaan het en in sy eie Grondwet ingeskryf het;

4. veroordeel die voortdurende en toenemende sensuur deur Russiese owerhede, insluitend van die internet, en versoek hulle om onmiddellik 'n einde te maak aan hul beheer en sensuur;

5. veroordeel Russiese owerhede se gedrag in die vervolging van die moeders van Russiese soldate en hul gevestigde organisasies, ontneem Russiese ouers van inligting oor waar hul kinders is en weier om met die Oekraïense owerhede saam te werk om die oorskot van Russiese soldate wat in aksie dood is terug te gee;

6. veroordeel die rol van patriarg Kirill van Moskou, hoof van die Russies-Ortodokse Kerk, vir die verskaffing van teologiese dekking vir Rusland se aanvalsoorlog teen die Oekraïne; prys die moed van die 300 priesters van die Russies-Ortodokse Kerk wat 'n brief onderteken het waarin hulle die aggressie veroordeel, treur oor die beproewing van die Oekraïense volk en gevra het om "die oorlog te stop";

7. veroordeel ten sterkste die gevangenisneming van die Sacharov-pryswenner Alexei Navalny en herhaal sy oproep vir sy onmiddellike en onvoorwaardelike vrylating, asook van die honderde ander Russiese burgers wat ongegrond aangehou is bloot omdat hulle die moed gehad het om te demonstreer ten gunste van demokrasie en vrede of om hul regte te verbeter, insluitend die regte op vryheid van uitdrukking en vreedsame vergadering; doen 'n beroep op die Russiese owerhede om toestande in tronke en aanhoudingfasiliteite te verbeter om aan internasionale standaarde te voldoen; beskou Alexei Navalny se humanitêre, gesondheids- en veiligheidsituasie as 'n prioriteitsbekommernis vir die EU; doen 'n beroep op die Russiese owerhede om alle nodige maatreëls te tref om sy regte ten volle te verseker tydens sy onwettige aanhouding; veroordeel die feit dat die verhoor teen Alexei Navalny nie sy reg op 'n regverdige verhoor gerespekteer het nie en herhaal sy oproep vir 'n deursigtige ondersoek na die vergiftiging van Alexei Navalny, sonder versuim;

8. Beskou die onderdrukking teen Alexei Navalny, sy ondersteuners, die media en die burgerlike samelewing, alles bedoel as deel van 'n voorspel tot Rusland se kriminele oorlog van aggressie, en herhaal dat politieke pluralisme en vrye media die beste beskerming teen en struikelblokke vir internasionale aggressie is deur 'n ondemokratiese regering; is van mening dat ons pogings om vryheid van mening en die media vir Russiese burgers te ondersteun 'n intrinsieke deel is van ons pogings om die oorlog en aggressie in die Oekraïne te bekamp;

9. veroordeel kragtig die besluite deur Russiese howe wat lei tot die sluiting van International Memorial en die Memorial Human Rights Centre, saam een ​​van Rusland se oudste en mees prominente menseregte-organisasies en 'n Sacharov-pryswenner; veroordeel die volgehoue ​​waarskuwings deur Roskomnadzor teen Novaja Gazeta rakende sensuur en beweerde oortredings van die 'buitelandse agente'-wet, wat gelei het tot die koerant se aankondiging om bedrywighede te staak tot die einde van die oorlog in die Oekraïne; betreur eweneens die Russiese aanklaer-generaal se versoek dat Roskomnadzor toegang tot Echo of Moskou en Dozhd moet beperk weens hul dekking van die oorlog in die Oekraïne; prys die rol wat hierdie afsetpunte, sowel as soveel ander onafhanklike organisasies en nuuswinkels wat sedertdien gesluit is, gespeel het om die waarheid te ontbloot en feite te verskaf oor die misdade van die Sowjet-regime en die Russiese regering, sowel as hul verbintenis tot menseregte; doen 'n beroep op 'n einde aan die sistematiese onderdrukking van joernalistieke instellings en onafhanklike media, wat die fundamentele pilare van vryheid en demokrasie uitmaak;

10. doen 'n beroep op die VN se Menseregteraad om die misbruik van die reg op inligting en vryheid van uitdrukking wat deur die Russiese regime gepleeg word, volledig en dringend te ondersoek;

11. spreek diepe kommer uit oor hoe die onderdrukking van die Russiese burgerlike samelewing, menseregte-verdedigers, vroueregte-aktiviste, seksuele en reproduktiewe gesondheid en regte-aktiviste en LGBTQI+-gemeenskappe die situasie van reeds kwesbare en geteikende groepe in die land verder vererger;

12. herhaal dat die vrye en onafhanklike werk van burgerlike organisasies en die media 'n hoeksteen van 'n demokratiese samelewing is; doen dus 'n beroep op Rusland om 'n duidelike wetlike raamwerk sowel as 'n veilige omgewing vir burgerlike organisasies, betogers, media en politieke rolspelers daar te stel in ooreenstemming met Rusland se Grondwet en internasionale verpligtinge en met internasionale menseregtestandaarde, wat hulle in staat stel om hul wettige en nuttige werk sonder inmenging; beklemtoon die behoefte om doeltreffende regshulp te waarborg vir betogers, aktiviste in die burgerlike samelewing en joernaliste wie se fundamentele regte geskend is;

13. Doen 'n beroep op die Kommissie, die Europese Diens vir Buitelandse Optrede (EEAS) en die lidlande om die menseregtesituasie in Rusland noukeurig te monitor, om noodbystand te verskaf en om ondersteuning vir die burgerlike samelewing, onafhanklike NRO's, menseregteverdedigers en onafhanklike te verhoog media wat aktief bly in Rusland, insluitend volhoubare en buigsame finansiële bystand; doen 'n beroep op die EU-afvaardiging en die lidlande se verteenwoordiging in Rusland om in die openbaar solidariteit te toon met diegene wat vervolg word;

14. Doen 'n beroep op die Kommissie en die lidlande om beskerming te versterk vir die regte en fisiese integriteit van aktiviste, onafhanklike joernaliste en menseregteverdedigers wat deur die Russiese owerhede se onderdrukking geteiken word, en om hulle van noodvisums te voorsien om hulle in staat te stel om die land te verlaat en tydelike skuiling in die EU te vind, asook om bedreigde of verbode Russiese NRO's en media toe te laat om onmiddellik hul werk vanaf die EU-gebied voort te sit indien nodig;

15. Doen 'n beroep op die VP/HR en die Raad om effektief gebruik te maak van die EU se wêreldwye menseregte-sanksiemeganisme en beperkende maatreëls in te stel op alle Russiese amptenare wat betrokke is by die onderdrukking teen onafhanklike burgerlike samelewing en media en vreedsame betogers, sowel as in hierdie jongste saak teen Alexei Navalny;

16. Doen 'n beroep op die Kommissie en die lidlande om die verspreiding van disinformasie, insluitend propaganda, te voorkom en teen te werk en onafhanklike media te versterk; verwelkom dus die ontwikkeling van spesifieke platforms en nuus in Russies en Oekraïens; 'n beroep op strategiese kommunikasie van die EU moet verbeter word en vir 'n verkenning van effektiewe maniere om oorlogspropaganda wat in Rusland ontstaan, teen te werk by afsetpunte soos Rossija, Channel One Russia en NTV, wat inhoud versprei wat die oorlog van aggressie goedkeur en mense waninlig daaroor; doen 'n beroep op die lidlande, die Kommissie en die EEAS om voort te gaan om alternatiewe aanlyn Russiese-talige inligting te verbeter oor die ontvouende ontwikkelings om disinformasie teë te werk, om voort te gaan om te verseker dat openbare verklarings van die EU en die lidlande in Russies vertaal word en om aandag te gee aan Russiessprekende gehore en platforms;

17. Doen 'n beroep op die Kommissie en die lidlande om verbode mediaspanne in die EU aan te bied en om 'n gesamentlike platform vir media in ballingskap te ontwikkel, asook om tegnologieë te ondersteun wat mense in staat stel om die internet te gebruik om hul fundamentele regte uit te oefen, veral die vryheid van inligting en uitdrukking, en om die strewe na demokrasie en die oppergesag van die reg te ondersteun, deur tegnologiese middele te vestig om kommunikasietoesig en die blokkering van webwerwe en toepassings in Rusland te omseil, insluitend lae-tegnologie via M-waves, 'n VPN Rusland platform, anonimiseringsnetwerke en satelliet-TV;

18. Doen 'n beroep op die EU-afvaardiging en nasionale diplomatieke verteenwoordigings in Rusland om die situasie op die grond en hoe verhore hanteer word noukeurig te monitor en om die betrokke persone enige ondersteuning te bied wat hulle nodig mag hê, insluitend direkte finansiële bystand om vir prokureurs en kundiges te betaal; doen 'n beroep op alle regerings om enige toekomstige uitleweringsversoeke vir Russiese burgers te weier vir misdrywe ingevolge die Strafkode en die Kode van Administratiewe Misdrywe;

19. Dring daarop aan dat die lidlande, die Raad en die Kommissie humanitêre status verseker en veilige migrasiemoontlikhede vir bedreigde Russiese opposisie, burgerlike samelewing en mediaverteenwoordigers skep, insluitend die versekering van geleenthede vir hulle om langtermynverblyf en werk in die Europese Unie te geniet; doen 'n beroep op die lidlande om 'n meganisme te ontwerp om Russiese soldate te beskerm wat besluit om te defekteer; doen 'n beroep op finansiële instellings, banke, kredietkaartmaatskappye en regeringsowerhede om siftingsprosedures in te stel vir die pasgemaakte toepassing van sanksies teen Russiese burgers in die EU ten einde opposisie-aktiviste, onafhanklike burgerlike samelewing en mediaverteenwoordigers in staat te stel om toegang te behou tot hul finansiële bates wat nodig is. om hul bestaan ​​in die Europese Unie te verseker;

20. Herinner dat akademiese en kulturele samewerking op 'n individuele vlak, selfs in tye van konflik, kan help om pluralistiese stemme in anti-demokratiese omstandighede te versterk en dien as 'n basis vir die fasilitering van die hervestiging van verhoudings na die konflik; beklemtoon dat die Russiese wetenskaplike gemeenskap 'n primêre teiken van onderdrukking deur Poetin se regime was;

21. Beklemtoon die strategiese waarde van die insette van Russiese akademici wat die oorlog teenstaan ​​om Poetin se regime beter te ontleed en hoe om dit teë te werk; vra vir 'n EU-strategie om Russiese studente en professore toe te laat om amptelik voort te gaan met hul studies en werk aan Europese universiteite, veral in humanitêre dissiplines, en om hul ooreenstemmende diplomas te ontvang;

22. Vra die EEAS, die Kommissie en die lidlande om menseregte en burgerlike samelewing konsultasie oor alle dialoë tussen die EU, sy lidlande en Rusland te hoofstroom, en om te voldoen aan hul verbintenis tot geslag hoofstroom;

23. Doen 'n beroep op die EU en die lidlande om voort te gaan om met die mense van Rusland en met die Russiese burgerlike samelewing in ballingskap te skakel; dring daarop aan dat die EU sy gereedheid demonstreer om die Russiese burgerlike samelewing te ondersteun in sy pogings om 'n demokratiese Rusland te bou, en om 'n demokratiese en verantwoordelike Rusland terug te verwelkom in die internasionale gemeenskap;

24. Doen 'n beroep op die EU om 'n spesiale gesant vir 'n demokratiese Rusland aan te stel, wat verantwoordelik moet wees vir betrekkinge met die Russiese volk, veral met verdedigers van demokrasie in ballingskap en diegene wat in Rusland gebly het en wil hê die land moet terugkeer na die pad van demokrasie;

25. Doen 'n beroep op die Kommissie om, in samewerking met die EEAS, te help om 'n Demokratiese Rusland-spilpunt te vestig en te ondersteun vir deurlopende dialoog met die demokratiese Russiese gemeenskap, veral die anti-oorlogskomitee wat deur Russiese demokratiese opposisie-aktiviste gestig is, ten einde direkte voorsiening te maak. kommunikasie met die Russiese volk, om saam met die burgerlike samelewing 'n EU-strategie vir 'n toekomstige demokratiese Rusland te ontwikkel, om die integrasie van nuwe emigrante uit Rusland deur middel van opvoedkundige programme te verbeter, en om jaarlikse EU-beraad te organiseer met demokratiese Rusland in ballingskap;

26. Dring daarop aan dat die VP/HR en die lidlande gekoördineerde aksie neem met eendersdenkende lande om bewustheid van en terug te druk teen die beperkings van fundamentele vryhede en menseregte deur die Russiese owerhede, insluitend deur hoëvlak en openbare ingrypings, gekoördineerde demarche, volgehoue ​​ondersoek by internasionale en streeks menseregteforums, sowel as gereelde menseregte-impakbeoordelings om te verseker dat betrokkenheid by Rusland nie menseregtedoelwitte ondermyn nie en nie direk of indirek bydra tot menseregteskendings nie;

27. Neem kennis dat volgens die Levada-sentrum 83 % van die Russe Poetin se oorlog in die Oekraïne ondersteun, terwyl die persentasie Russe wat sê die land beweeg in die regte rigting van 52 % tot 69 % gestyg het, die hoogste vlak wat nog ooit aangeteken is sedert 1996; loof in hierdie verband daardie dapper individue wat openlik protesteer en teen Russiese imperialisme in sy nuutste vorm – die inval in die Oekraïne – ondanks die brutaliteit van die oproerbeleid, sowel as media- en sosiale druk; versoek EU-burgers, nietemin, om nie alle Russiese burgers gelyk te stel met die brutale optrede van hul leierskap en weermag in die Oekraïne nie; doen 'n beroep op die Kommissie en die lidlande om die kritiese stemme binne die Russiese diaspora te ondersteun en te beskerm wat bedreigings van Russiese owerhede in die gesig staar; veroordeel saamtrekke wat deur Russiese diasporas georganiseer is ter ondersteuning van die oorlog of in protes teen die aanvaarding van Oekraïense vlugtelinge;

28. Gee sy President opdrag om hierdie resolusie aan die Vise-President van die Kommissie / Hoë Verteenwoordiger van die Unie vir Buitelandse Sake en Veiligheidsbeleid, die Raad, die Kommissie, die regerings en parlemente van die lidlande, die VN se Hoë Kommissaris vir Menseregte, die Raad van Europa, die Organisasie vir Veiligheid en Samewerking in Europa, en die President, Regering en Parlement van die Russiese Federasie.

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels

- Advertensie -