3.5 C
Brussel
Vrydag, Desember 8, 2023
Redakteur se keuseLP's en geloofsleiers bespreek die rol en waarde van ...

LP's en geloofsleiers bespreek die rol en waarde van intergeloof by die Britse parlement

Die debat, geborg deur LP Henry Smith, het die deelname gehad van Fiona Bruce, Stephen Timms en, en is georganiseer deur die All Faiths Network of UK

Nuustoonbank
Nuustoonbankhttps://europeantimes.news
The European Times Nuus het ten doel om nuus te dek wat saak maak om die bewustheid van burgers regoor geografiese Europa te verhoog.

Die debat, geborg deur LP Henry Smith, het die deelname gehad van Fiona Bruce, Stephen Timms en, en is georganiseer deur die All Faiths Network of UK

Die intergeloofsdimensie - LP's en geloofsverteenwoordigers vergader by die Britse parlement om die rol en waarde van intergeloof te bespreek

Die media beeld godsdiens dikwels uit as 'n bron van twis, oorlog en konflik, maar gee godsdiens werklik waarde aan die wêreld? Is intergeloof belangrik vir die samelewing? Hoekom moet ons opstaan ​​vir vryheid van godsdiens of geloof?

Henry Smith-LP en borg van die AFN-vergadering in die Parlement
Henry Smith-LP en borg van die AFN-vergadering in die Parlement – ​​Deur AFN UK

By 'n konferensie geborg deur Henry Smith, LP vir Crawley, en georganiseer deur die All Faiths Network, het LP's Stephen Timms, voorsitter van die APPG oor Geloof en Godsdiens, en Fiona Bruce, PM se Spesiale Gesant oor Vryheid van Godsdiens of Geloof, saam met mense van geloof by die Parlement gekom om hierdie einste kwessies te beraadslaag.

Martin Weightman, Direkteur van die All Faiths Network, het 'n 14 sterk paneel sprekers bekendgestel wat 'n wye verskeidenheid geloofsorganisasies in die VK verteenwoordig wat 'n onmiskenbare momentopname van die ongelooflike werk wat geloof doen, aangebied het. 

AFN Book People of Faith-LP's en geloofsleiers bespreek die rol en waarde van intergeloof by die Britse parlement

Hy het ook 'n boek uitgelig wat die groep onlangs gepubliseer het, genaamd Geloofsmense wat bo COVID-19 uitstyg getuig van die werk van godsdiensgroepe en dokumentasie van die geweldige en dikwels onerkende waarde van godsdienstige gemeenskappe. Die genoemde boek is deur die AFN'e aan alle sprekers verskaf sodat hulle 'n goed gedokumenteerde voorbeeld kan hê van wat verskillende godsdienstige bewegings gedoen het.

Henry Smith LP het die deelnemers aan die vergadering verwelkom en vertel van sy eie kiesafdeling-ervarings waar daar baie diverse gelowe is en gesê dat "geloof kan krag aan ons gemeenskappe bring en veral in die konteks van jongmense, wat hulle help om te groei en te ontwikkel. "

Stephen Timms MP-voorsitter van APPG on Faith and Society - Deur AFN UK
Stephen Timms LP voorsitter van APPG on Faith and Society – Deur AFN UK

Stephen Timms LP, Voorsitter vir die APPG (Alle Party Parlementêre Groep) oor Geloof en Samelewing het die belangrike rol wat geloofs- en intergeloofsaktiwiteite het om verskillende behoeftes in die samelewing te vervul en om vrywillige ondersteuning te verskaf, uiteengesit. Hy het verduidelik dat die APPG het 'n Geloofsverbond uitgereik, wat plaaslike owerhede onderteken, om die grondreëls vir samewerking tussen rade en geloofsgroepe te lê om sodoende sterker samewerking aan te moedig. Die APPG het ook 'n 2020-verslag gepubliseer oor geloofsbydraes tot die samelewing waar die meeste rade wat ondervra is, bevind het dat hul interaksie met geloofsgroepe 'n positiewe en ondersteunende een was.

Fiona Bruce-LP, premier se spesiale gesant oor vryheid van godsdiens of geloof - Deur AFN UK
Fiona Bruce-LP, premier se spesiale gesant oor vryheid van godsdiens of geloof – Deur AFN UK

Fiona Bruce-LP, premier se spesiale gesant oor vryheid van godsdiens of geloof, het gepraat van haar pogings om groter ForRB regoor die wêreld te bewerkstellig, met voorbeelde van verskillende gevalle waar dit sterk beperk is, maar ook van sommige van die suksesse waar ForRB deurgeloop het. Sy het ook gepraat van ander inisiatiewe waarby sy betrokke is, insluitend die komende interministeriële konferensie in Londen in Julie wat deur regerings van 50 lande regoor die wêreld bygewoon word, waarvan die onderwerp respek en nakoming van godsdiensvryheidsbeginsels is. Fiona Bruce het later getwiet "Wonderlik om in die geselskap te wees van so enige mense wat so entoesiasties is oor ForRB by vandag se vergadering van die All Faiths Network in die Britse parlement".

Na die aanbieding van Fiona Bruce, Alessandro Amicarelli, prokureur en voorsitter van die Europese Federasie vir Geloofsvryheid het die godsdiensvervolging in China en elders uitgelig en die behoefte aan gekoördineerde optrede internasionaal beklemtoon om hierdie kwessies te hanteer. Hy het dit gesê terwyl die VN 'n paar stappe doen, is dit nie genoeg nie en dit was baie belangrik vir ander lande, veral die VK en die VSA om betrokke te raak. Hy het gesê die komende ministeriële vergadering, soos reeds uiteengesit deur Fiona Bruce, was 'n belangrike geleentheid om dit te laat plaasvind en druk op verskillende regerings te plaas waar vervolging plaasvind.

Sheik Rahman President van die Wimbledon Ahmadiyya Moslem Association het toe aan die vergadering gesê dat hy die VK wil bedank vir die versekering dat sy geloof vrylik en sonder regeringsdiskriminasie in die VK kon ontwikkel. Hy het die vorige oproepe om menseregte te verseker, veral aangesien ons in 'n onderling gekoppelde globale wêreld leef met sosiale media wat ons selfs nader bring. Hy het gesê dat ons altyd moet skakel en besin oor waar ons is en waarheen ons op pad is. Hy het ook gevra vir 'n meer gelyke verspreiding van hulpbronne en die kritieke behoefte om die beliggaming van menslikheid en geregtigheid in ons eie lewens te bevorder.

Harriet Crabtree UGO, Direkteur van die VK se Inter Faith Network het die vergadering vertel van die stil maar konsekwente agtergrondaktiwiteite wat al vir baie jare aan die gang is sedert IFN se ontstaan ​​35 jaar gelede, en hoe dit deur hierdie jare vorentoe beweeg het. Sy het gesê intergeloofswerk is nie maklik om te doen nie, dat dit dikwels onderskat, onderbefonds en ondersteun word, maar dat die betrokkenes die mense wil wees wat hulle die potensiaal het om te wees, om nie deur vooroordeel wat net geluk belemmer nie, in die wiele gery te word. Sy het gesê dat ons almal pioniers is in 'n voortdurend ontwikkelende wêreld.

Rabbi Jeff Berger het die gees van intergeloof redelik omvattend opgesom deur dit aan die vergadering te vertel “Die uitdaging vir diegene van ons wat 'n geloofsoortuiging het, is om moed te hê om van eksklusiwiteit na insluiting te beweeg. Van 'my geloof is die enigste ware geloof, en almal moet by my aansluit' – tot 'elkeen van ons gelowe is 'n unieke uitdrukking van die Goddelike boodskap wat op 'n spesifieke tydstip in die geskiedenis gegee is'. Die verantwoordelikheid om 'n meer inklusiewe, verdraagsame godsdiensdialoog te skep en groter godsdiensgeletterdheid te onderrig, val vierkantig voor die voete van geloofsleiers."

Tracey Coleman, Gemeenskapsbeampte van die Kerk van Scientology (die godsdiens wat deur L. Ron Hubbard gestig is) het aan die vergadering gesê, “Ek glo dat geloof in die 21st eeu speel 'n belangrike rol om werklike oplossings en praktiese hulp aan ons gemeenskappe te bring. As geloofsvrywilligers word ons gemotiveer deur ons begeerte om ander mense te help. Deur saam met ander gelowe tydens die pandemie te werk, het ons verhoudings ontwikkel wat gebaseer is op ware respek en vriendskap. Dit is die skoonheid van die intergeloofsdimensie. Dit is 'n krag wat onverdraagsaamheid oplos en vrede bou, daarom moet aksies om vryheid van godsdiens en geloof te handhaaf verhoog word sodat mense van geloof met hul lewensbelangrike werk kan voortgaan."

Mandip Singh, Trustee van die Central Gurdwara London en medestigter van Gurdwara Aid het uitstekende voorbeelde van waarde van Sikh-bydraes tot hul eie en die breër gemeenskap gegee deur die Sikh-tradisie van langar - 'n gemeenskapskombuis wat vegetariese kos gratis voorberei en bedien. Op die hoogtepunt van die pandemie skat hy dat ongeveer 90,000 gratis warm maaltye elke dag aan frontliniepersoneel en kwesbare gemeenskappe gestuur word. “Dit is 'n plek waar armes en behoeftiges altyd 'n voedsame maaltyd kan kry," hy het gesê, "Dit alles spruit voort uit die Sikh geestelike motivering genaamd Sewa (onselfsugtige diens) en vir die omgee vir die welsyn van almal."

Sheik Ramzy, direkteur van Oxford Islamic Information Centre en 'n imam van die Universiteit van Oxford, het ook sommige van die ergste godsdiensdiskriminasiekwessies ter wêreld aangespreek, soos Uyghurs wat in China verslaaf is, Rohingya in Mianmar vermoor is. Hy het daarop gewys dat "intergeloof bied 'n geweldige bydrae tot die samelewing, Dit herinner ons daaraan dat ons bure saak maak. Die handhawing van menseregte is 'n noodsaaklike deel daarvan om ons naaste lief te hê en vir diegene wat teen gediskrimineer word moet ons onthou dat hul regte ons verantwoordelikheid is. "

Ahsan Ahmedi verteenwoordig Crawley Interfaith Network (CIFN) het 'n paar praktiese voorbeelde aan die vergadering gegee en verduidelik dat CIFN 'n fokuspunt geword het vir kwessies wat met godsdiens verband hou. Skole sou hulle kontak wanneer hulle geloofsprekers moes hê, wanneer plaaslike spanning ontstaan ​​het, sou die polisie na CIFN kom vir bystand en oor die algemeen het hulle gehelp om die gemeenskap meer verdraagsaam te word.

Ds Dr Precious Toe, stigter Vroue Worship Gospel Music-toekennings, het gesê, “dat die werk met ander gelowe 'n bemagtigende ervaring is. Ons gee waarde aan die samelewing deur brûe te bou. Ons help die volgende geslagte vroue deur ons musiek en gee stem aan die stemloses terwyl ons opstaan ​​vir vrede, liefde, menslikheid en eenheid."

Martin Weightman, direkteur van All Faiths Network
Martin Weightman, direkteur van All Faiths Network

Som die vergadering op Meneer Gewigsman het gesê, “die doel van die vergadering vandag was om die waarde van geloof en intergeloofsaktiwiteite in die samelewing uit te lig en om groter ondersteuning, bewustheid en breër begrip van hierdie werk te genereer, die morele waarde wat godsdienste vir die samelewing bring en die belangrikheid daarvan om 'n voorbeeld aan ander te stel. Ek dink alle deelnemers het dit uitstekend gedoen en ons sal voortgaan om dit te ontwikkel as 'n werk wat aan die gang is.

"Daar is duidelik 'n paar moeilike kwessies wat aangespreek moet word. Die probleem van gewelddadige godsdienstige ekstremisme – wat tydens die vergadering geopper is. Daar is Islamofobie, anti-Semitisme en diskriminasie teen minderheidsgodsdienste om 'n paar sleutelkwessies te noem - maar alhoewel al hierdie tereg 'n fokus in die hoofstroommedia het, is dit maar 'n klein deel van die aktiwiteite wat verband hou met godsdienstige aktiwiteite. Daar moet meer gefokus word op die positiewe nuus wat met godsdienste en intergeloofsaktiwiteite verband hou. Ek is dus baie dankbaar vir die ondersteuning en ondersteuning van die LP's en al die deelnemers wat werklik omgee en 'n groter begrip en bewustheid van hierdie kwessies wil ontwikkel en om vryheid van godsdiens of geloof te beskerm en waardeer."

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels

- Advertensie -