14.9 C
Brussel
Donderdag September 29, 2022

Siel-voordelige leringe van St. Aartsbiskop Serafim Sobolev

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

Nuustoonbank
Nuustoonbankhttps://www.europeantimes.news
Die European Times News poog om nuus te dek wat saak maak om die bewustheid van burgers regoor geografiese Europa te verhoog.

Meer van die skrywer

Astrale mites

0
Bou interstreeksamewerking om misdade in die visserysektor te bekamp

Bou interstreeksamewerking om misdade in die visserysektor te bekamp  

0
Die geweldige omvang en groei van die visserysektor het ook daartoe gelei dat akteurs misdade in die visserysektor pleeg.
Afrika-hof handhaaf die reg op selfbeskikking en onafhanklikheid van die Sahrawi-mense

Afrika-hof handhaaf Wes-Sahara se reg op selfbeskikking en onafhanklikheid

0
In 'n onlangse landmerk-uitspraak het die Afrika-hof die Marokkaanse besetting van Wes-Sahara as 'n ernstige skending van die reg op selfbeskikking veroordeel.

1. Om suksesvol teen die bose te kan veg, moet jy orde in jou gedagtes hê. Dit word bereik deur meer stilte, eensaamheid en gebed.

2. Hou altyd in gedagte en onthou dat elke woord in jou mond belangrik is en moet jouself dus nie verbrand om nie 'n verraaier van jouself te word nie. Maak jou mond en tong toe om nie lyding vir jou geliefdes en vir jouself te bring nie. Wees vriendelik en sag teenoor almal, en dan sal hulle jou elke fout bedek met die woorde: "Wel, hy is goed."

3. Onthou dat wanneer jy jouself toelaat om baie naby en intiem te wees met diegene wat jou meerderes is en van hulle afhanklik is, hulle jou onvermydelik sal haat. Jou verhouding met hulle moet saaklik, beleefd, vriendelik en bedagsaam wees.

4. Bewapen jou met goed teen jou vyande. Moenie jouself toelaat om hulle onder geen omstandighede te veroordeel nie.

5. Vreugde is nie 'n vrywillige gevoel nie. Dit is eweredig aan jou begeerte om in kontak met God te wees en Sy voordele te voel. Vreugde is 'n geskenk van God.

6. Verslaan jou vyande deur vir hulle te bid. Deur vyande spoor die duiwel ons aan tot woede en boosheid, maar wanneer jy die teenoorgestelde van sy begeerte doen, gaan hy teen hulle en bedwing hulle.

7. Om 'n goeie begin te maak, beteken dit om die slegte gedagtes te stop wat jou aanhits om iets sleg te doen.

8. Wanneer hulle jou aanspoor, of jou 'n vraag skerp en onbeskeie vra om jou uit te lok, weerspreek hulle dadelik met: "Hoekom vra jy?!"

9. Wanneer hulle jou teen iemand aanhits en vir jou sê – hy het dit gedoen of dit van jou gesê, of wanneer iemand jou kwaad begin maak en jou uitlok, moenie soos 'n dom haan jaag om te baklei nie, want jy kan dalk met 'n bloederige uitkom. kam, waaruit jou bloed sal vloei en jy sal sterf.

10. Begin met nederigheid en stilte. Op alles wat hulle jou vra, antwoord: "Ek weet nie." Dit is hoe jy dinge geestelik sal weet. Neem dit rustig. Wat hulle ook al vir jou sê, sê een ding: “Goed!”. Teen dit wat jou die sterkste uitlok, staan ​​die eenvoudige en allesoorwinnende stilte teë.

11. Wanneer jy vreugde ontvang, verneder jouself en weet dat dit smarte meebring, waarteen jy moet veg, nie wanhoop nie.

12. Verseël in jou gedagtes dat jy met net een onvanpaste woord die genade kan verdryf, en dan met baie gebede moet jy dit weer kry. As jy voel dat jy iets verkeerd begin sê, sê dat jy jou kop verloor het en stop.

13. Net om jou huis te verlaat bring jou reeds in kontak met baie demone, so wees versigtig, moenie te veel heen en weer gaan nie, gaan net uit vir die mees dringende behoeftes en met groot selfbeheersing en gebed.

14. Net wanneer jy die graagste iets wil sê of wanneer jy uitgedaag word en jy voel jy begin kwaad of opgewonde raak, bewapen jou dan net met geduldige stilte of met verpligte vlug as jy voor 'n opruiende vriendelike beeld te staan ​​kom. Stilte en vlug word aan ons gegee net vir hierdie geleenthede. Almal kan stilbly wanneer hulle kalm en ongestoord is. Die wen-stilte is dit wat manifesteer wanneer jy 'n geleentheid kry om te praat.

15. Neem gebed ernstig op. Sukses is net van haar!

16. Nederigheid bestaan ​​uit selfverwyt, maar in jouself, en nie voor mense wat jou vir 'n skaap se siel sal neem en jou vernietig nie. Bly stil en veroordeel niemand vir enigiets nie.

17. As jy jouself alleen met 'n vrou bevind en jouself begin verlei, bly stil en begin om die mees effektiewe gebed te herhaal: "Here Jesus Christus, wees my genadig!".

18. Leer 'n paar reëls, maar hou dit altyd voor jou oë.

19. Versoekings word gegee om te oorwin, om nie voor hulle te val nie. Maar vir hierdie doel is dit nodig sodra 'n versoeking opduik, veral as dit met woede of hoerery verband hou, om jou swakheid te besef en God ywerig om hulp te vra met die woorde: “Here, ek is swak, wys my dus U sterkte, want sonder U ondersteuning kan ek nie standhou nie.”

20. Stilte is eenvoudig en daarom is daar krag en oorwinning. Met mag kom verantwoordelikheid. Laat hulle meer dikwels geïrriteer word deur jou stilswye as deur jou woorde. En herhaal dikwels: "Asseblief!", "Vergewe!".

21. Verhef altyd die wil om teen sonde te veg en verhef jouself bo sonde, nie bo mense nie. Soos Pushkin sê: "Aanvaar lof en laster onverskillig en moenie die dwaas uitdaag nie." Of hulle jou prys of skel, bly kalm en bly stil. Moet nooit op eie inisiatief praat nie.

22. In die strewe na perfeksie, wees soos 'n hond wat, ten spyte van hindernisse en beserings, die haas in die gat af jaag.

23 Die beledigings wat jy aan ander gee, wie hulle ook al is, draai, draai en val weer op jou kop. Sê wanneer hulle jou aangaan, maar gedwee, beleefd en met waardigheid, sonder onwelvoeglike beledigings en gille wat net jou swakheid verraai. Om iets met die Krip te doen te hê, moet jy die vernederings rustig verduur.

24. Die dag hang af van die aand, dit wil sê van die gebed wat vooraf gedoen word vir die volgende dag, waarna 'n vroeë slaaptyd, 'n rustige slaap en 'n tydige vroeë opstaan ​​die volgende dag volg.

25. Verlore woede word bekamp deur die geleenthede daarvoor te vermy, dit wil sê deur te weerhou van oordrywing, breedsprakigheid en veral oordeel (kwaadwilligheid).

26. Wees versigtig in jou verhouding met die gedooptes, moenie slinks wees nie, want hulle beskermengel, wat hulle by die doop ontvang het, leer by jou beskermengel van jou slegte buie teenoor hulle en waarsku hulle.

27. As jy baie fronte in die gesig staar, pak een van hulle aan en jy sal sien hoe om die ander ook te hanteer.

28. Maak nie saak hoe gaaf jou kollegas en diegene met wie jy te doen het nie, moenie toegee nie en moenie die posisie van erns en respekvolle koue houding verlaat nie. Onthou dat die geringste van jou losbandigheid, intimiteit, bekendheid en vrye gedrag jou 'n dwaas sal maak, jou van alle gesag, waardigheid en gewig sal ontneem.

29. As jou aand moeilik is, wees stil en geduldig, met die wete dat Christus in die aand gekruisig is en in die môre opgestaan ​​het.

30. Moenie vloek nie, veroordeel nie eers die duiwel nie, want jy sal onder die slae van jou eie vloeke en veroordelings val, omdat jy self baie van die duiwel se eienskappe het.

31. Wanneer jy jouself moet verdedig, moenie hele verslae skryf nie. Verdedig jouself slegs in die spesifieke geval en moenie wag vir ander vrae nie. Wees menslik vir almal. Moenie aandag gee aan koorpraatjies en skinderpraatjies nie. Moenie jou plek of jou werk verlaat en probeer om daarheen te gaan nie.

32. God en jy – daar is geen ander nie. Wat jy self maak, sal dit wees. As iets gebeur, moenie ander kwalik neem en hulle nie oordeel nie, maar hou net jouself verantwoordelik en jy sal vrede hê op aarde en in die hemel.

33. As die meerderes jou hul guns weier vir wat jy vra, geen debatte en besprekings nie, maar bly stil, asof dit jou nie aangaan nie, en onttrek met respek. Anders verloor jy die stryd.

34 Wees netjies, skoon, respekvol, maar nie soet nie. Glimlag, maar in moderering. Wees matig beleefd, maar met 'n koue blik. Weet jy hoe om tot 10 te tel, stop by 3. Moenie soos 'n kind wees wat gebrand word en dan skree: “Ag!” nie. Wees nugter en bewus van die loon van sonde, wat die dood is.

35. Die eerste voorwaarde vir enige opgang is nederigheid, dit wil sê om jou magteloosheid te voel en al jou vertroue in God te plaas.

36. Wanneer jy iemand vir iets moet vra, moenie kruip nie, maar gedra jou met merkbare waardigheid. Bied jou versoek kortliks, tot die punt, sonder om woorde, verduidelikings, ens. te verdoesel en te verdun, en onmiddellik na die doel. Stel jou voor dat die persoon wat jy aanspreek die een is van wie jou toekoms afhang. Wees styf soos 'n tou. Geen ontspanning en sametrekking nie, hou konstante aandag. Beantwoord die vrae wat jy gevra word na deeglike oorweging en bowenal, moenie vergeet om God te vra om vir jou die regte antwoord te gee nie. Spreek respek en erns uit. Geen bekendheid nie. Geen bestellings nie, maar sê altyd die woorde: “asseblief”, “dankie” honderd keer. Vriendelik en beleefd teenoor ondergeskiktes ook. Kort, sonder om mense se tyd te mors. Wanneer jy met iemand praat, nooit met jou hande in jou sakke nie. Moenie neul nie, moenie stry nie, moenie eers grappenderwys weerspreek nie. Vir moeilike vrae, belowe dat jy die volgende keer sal antwoord nadat jy voorberei het. Met betrekking tot almal, altyd in die beleefde vorm van "Vie". Staan altyd met eerbiedige vrees en hartlike aandag, en onthou dat God altyd by jou is. Enige onnodige woord kan jou hel toe stuur. Hulle sal jou uitdaag en jou [vooraf] geneig wees om [onvanpas op te tree]. Maar jy het sag gepraat en tot die einde vas en respekvol gebly.

37. God het die dapperes en die nederiges lief.

38. Sien jy iets pynliks en hopeloos? Is jy depressief? Is jy moedeloos? Of lyk jou omstandighede onoorkomelik? Weet dat in al hierdie gevalle die duiwel aan die ander kant is, en om hierdie rede, begin dadelik die gebed herhaal "Here Jesus Christus, wees my genadig!" herhaaldelik.

39. Hou jou afstand en moenie dat iemand so naby jou kom dat as jy weier en hom nie iets gee nie, hy dalk vir jou kwaad kan word.

40. Dit is 'n man wat ly en nie reageer op 'n belediging nie, veral as dit van 'n ouer man en van 'n vrou kom.

41. Kwaad moet met goed teëgewerk word. Maar nie met half middele en half goed nie, nie met iets effens beter as kwaad nie, maar met volkome, onvoorwaardelike goed. Eers dan is daar kanse om die kwaad met die goeie te oorwin.

42. As jy vasgevang word in onwelvoeglike en sondige gedagtes, verwyder dit dadelik met gebed en moenie toelaat dat hulle tot gevoelens, woorde en dade kom nie. Jy kan nie die winde wat waai keer nie, maar verberg jouself in 'n verbond.

43. Jy sal gelukkig wees as jy elke ongeluk wat jou tref beskou as die wil van God, gerig op jou goed en dié van jou geliefdes. En laat hulle jou hel toe stuur, en daar aan God vashou. Daar is drie grade van verlossing: 1. Om nie te sondig nie. 2. Jy was verkeerd – bekeer jou. 3. Jy bekeer jou sleg – verduur dan die komende smarte.

44. En Judas het berou gehad, maar nie bekeer nie. Daarom word ons gevra om die wil en vasberadenheid te hê om te veg.

45. Moenie deelneem aan enige laster, veroordeling of laster nie. Bedek jou vyand – net dan sal God jou bedek. Mooi en ferm, onthou iets kardinaal, en dit is dat totdat jy jou mond toemaak en ophou oordeel en beledig, jy altyd onsuksesvol sal wees. Weet verseker dat op watter belediging en terg of watter kwaad ook al van ander tot jou kom, sagmoedige en Christelike gedrag die enigste reaksie is wat jou en jou geliefdes die minste skok en skade sal berokken! !! Onthou, dit is 'n basiese en lewensreddende ding!

46. ​​Om nie in hoerery en toorn te verval nie, is stilte nog meer werd as vas, en dit is nie om glad nie te praat nie, maar om jou tong terug te hou van veroordeling en laster. Onthou 'n duisend keer dat ons mees dodelike vyand en 'n kwaadaardige gewas waarvan ons ten alle koste ontslae moet raak, laster, veroordeling, baie stories is – dit is wat aan ons vreet en tot sekere vernietiging lei.

47. Beloof by belydenis dat jy sal verbeter en probeer met alle krag om hierdie beloftes van jou na te kom, en dan sal God self jou help.

48. Moenie dwaal nie en reis nie van kerk tot kerk, van klooster tot klooster, van stad tot stad en van land tot land nie, want vroomheid is nie hierin nie. Staan jou stand en veg teen die donker magte daar. Moenie spog nie.

49. Maak nie saak hoe moeilik jou lewe op aarde is nie, hier pynig net een demoon jou, en as jy jouself doodmaak, sal alles vir jou baie moeiliker wees in die volgende wêreld, en daar sal jy gepynig word deur baie en meer wrede demone as hierdie een, wat jou hier pynig. As hartstogte jou aanval, bid teen hulle en jy sal hulle oorwin.

50. As jy nie saamstem met jou woorde nie, bly stil! Selfs Pythagoras het so geleer.

Let wel: Die siel-voordelige leringe van aartsbiskop Seraphim Sobolev is deur sy geestelike kind, Nikola Mutafchiev, opgeteken en is gepubliseer in die boek "The Sofia Wonderworker Seraphim for the Secrets of Victory", Sofia, 2003.

Oor die skrywer: Aartsbiskop Seraphim (Sobolev) van Boguchar is een van die mees prominente geestelikes van ons tyd. Biskop van die Russies-Ortodokse Kerk, wie se biskoplike bediening feitlik geheel en al in Bulgarye is. Hy is plegtig verheerlik as 'n nuut gekanoniseerde heilige – Onpeilbare vreugde het die siele van duisende Christene oorweldig wat die patriargale katedraal “St. Alexander Nevsky”, om deel te word van hierdie betekenisvolle geestelike viering ¬ die verheerliking van St. Serafim, Aartsbiskop Bogucharski, Sofia Wonderwerker, wat op 26 Februarie 2016 plaasgevind het.

Foto: Icon of Ever-Virgin Mother of God / Ikoni Mahnevi, https://www.facebook.com/profile.php?id=100057324623799

(vervolg)

- Advertensie -
- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie - kol_img

Moet lees

Jongste artikels