3.7 C
Brussel
Dinsdag, november 28, 2023
EuropaScientology In Hamburg viert men een halve eeuw vechten voor en winnen...

Scientology In Hamburg wordt een halve eeuw van vechten voor en het winnen van vrijheid voor iedereen gevierd

Het Hooggerechtshof van Hamburg erkende dat de Kerk “erkend wordt als een religieuze gemeenschap” en de bescherming geniet van artikel 4 van de Grondwet.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Het Hooggerechtshof van Hamburg erkende dat de Kerk “erkend wordt als een religieuze gemeenschap” en de bescherming geniet van artikel 4 van de Grondwet.

HAMBURG, DUITSLAND, 28 september 2023 /EINPresswire/ — In het eerste weekend van september werd de Kerk van Scientology Hamburg vierde zijn 50-jarig jubileum in Hamburg met leden en genodigden. In een geïllustreerde reis door de tijd kregen scientologen van het allereerste begin, nieuwe scientologen en genodigden inzicht in de veelbewogen geschiedenis van Scientology in Hamburg.

Grote doelen, geweldige bondgenoten voor vrijheid

Als speciale gastspreker gaf een Duitse godsdienstwetenschapper de aanwezigen inzicht in zijn werk en legde uit waarom hij, vanuit zijn wetenschappelijk perspectief, Scientology is zonder twijfel een religie, zoals de hoogste Duitse rechtbanken hebben bevestigd.

Talrijke felicitaties en groeten uit binnen- en buitenland bereikten de Hamburgse kerk. De leider van een christelijke religieuze gemeenschap overhandigde de kerkelijke leiding persoonlijk een dankbrief voor het feit dat zijn gemeente gebruik mocht maken van de kerk Scientology een jaar lang gratis ter beschikking stellen voor hun kerkdiensten.

Het begon allemaal in 1970 toen een student aan de Universiteit van Hamburg het boek “Dianetics – De moderne wetenschap van de geestelijke gezondheid” door L. Ron Hubbard naar Hamburg van een reis naar Canada. Al snel kreeg ze twee andere medestudenten geïnteresseerd en was de basis gelegd. Scientology groeide uit van een kleine groep in een privéhuiskamer aan de Flughafenstrasse in 1970, tot de oprichting van een missie in 1973 aan de Gerhofstrasse aan de Gänsemarkt, tot een grote Scientology kerk met enkele duizenden vierkante meters op de Domplatz in het hart van de Hanzestad.

Scientology in Hamburg kan terugkijken op een bewogen geschiedenis. Vooral de jaren negentig en het eerste decennium van het nieuwe millennium werden gekenmerkt door een aantal geschillen met functionarissen die zich tot doel hadden gesteld de vrije uitoefening van religie door de kerk en individuele leden te belemmeren. Daarentegen hielden de rechtbanken echter vast aan feiten in plaats van aan meningen, en hun uitspraken versterkten de rechten van de kerk en haar leden.

Een uitspraak van het Hooggerechtshof van Hamburg uit 2004 was van baanbrekend belang. In een juridisch geschil klaagde een scientoloog de ‘technologieverklaring’, het zogenaamde ‘sektenfilter’, verspreid door de stad Hamburg, aan, omdat de verspreiding ervan volgens haar een inbreuk vormde op haar religieuze vrijheid overeenkomstig artikel 4 van de Basiswet. De Hogere Administratieve Rechtbank van Hamburg oordeelde dat de verspreiding van deze verklaring door de stad Hamburg onrechtmatig was en oordeelde in het voordeel van de scientoloog.

In 2005 werd dit vonnis bevestigd door de hoogste rechtbank, het Federale Administratieve Hof, onder andere met de volgende woorden: “Het Hogere Administratieve Hof bepaalde op grond van de merites dat de leringen van L. Ron Hubbard de doelen van mensen bepaalden, spraken met de kern van hun persoonlijkheid en legde op een alomvattende manier de betekenis van de wereld en het menselijk leven uit.

Voor dit doel werd als voorbeeld verwezen naar de leringen van L. Ron Hubbard over de onsterfelijke ziel als drager van een levensenergie die door talloze levens heen verandert, en ook naar het pad naar hogere bestaansniveaus dat doet denken aan niveaus van verlossing Doel van het menselijk bestaan. Het Hoger Administratief Hof ging er terecht van uit dat dergelijke verklaringen van scientologische leringen geschikt waren om het concept van geloof of wereldbeeld te vervullen.”

Bij de terugblik op de afgelopen 50 jaar werd ook het engagement van Hamburg betrokken scientologen op verschillende humanitaire gebieden.

Scientology Toewijding aan de mensenrechten

“Mensenrechten moeten een feit worden, en geen idealistische droom”, schreef L. Ron Hubbard ooit. De toewijding aan de mensenrechten en vooral de religieuze vrijheid was in de jaren negentig al een zaak die de Hamburgse scientologen nauw aan het hart lag. Met talrijke grootschalige demonstraties wezen zij nadrukkelijk op de noodzaak om de godsdienstvrijheid te respecteren.

Eind jaren negentig / begin jaren 1990 was Hamburg het slotpunt van de Europese Marathon voor de Mensenrechten met grote bijeenkomsten en concerten. Er werden informatiestands gebruikt om het publiek te informeren over de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en er werden duizenden informatiebrochures over dit mensenrechtendocument verspreid. Vertegenwoordigers van verschillende religieuze gemeenschappen en hoogwaardigheidsbekleders uit Hamburg, Duitsland en de wereld kwamen naar de open dagen om te praten over het belang en het respect voor de mensenrechten.

30 jaar inzet voor een drugsvrij leven

L. Ron Hubbard schreef in de jaren zestig: “Drugs zijn het meest destructieve element in de samenleving.” Scientologen uit Hamburg zijn sinds de jaren negentig actief op het gebied van drugsvoorlichting en -preventie. In de winter werden op het centraal station vaak warme dranken en eten uitgedeeld aan mensen in nood. In de foyer werd een anti-drugskunsttentoonstelling gehouden en vanaf de jaren 1960 waren er meer informatiestands, straatuitdeelactiviteiten en lezingen.

Er wordt gebruik gemaakt van de publicaties van de Foundation for a Drug-Free World, erkend als non-profitorganisatie en gevestigd in de VS. Tot nu toe zijn er in Hamburg en omgeving ruim 2.7 miljoen educatieve boekjes verspreid.

Pastoraal Werkers

Het motto van de vrijwillige predikanten is: ‘Je kunt er altijd iets aan doen.’ Trouw aan dit motto vlogen scientologen in 2004 van Hamburg naar Sri Lanka en bleven daar enkele weken om mensen te helpen na de verwoestende overstromingsramp in Zuidoost-Azië. Zelfs na de overstromingsramp in het Ahrdal gingen vrijwillige predikanten op pad om de getroffenen de hulp te bieden die ze nodig hadden.

En tijdens de pandemie waren vrijwillige predikanten in Hamburg op pad met de boodschap: blijf gezond en deelden de informatieboekjes uit in winkels en in de buurt. De boekjes bevatten basisinformatie over wat u kunt doen om uzelf en anderen in het algemeen tegen infecties te beschermen. Er werd ook directe hulp verleend aan een bevriende islamitische gemeenschap door regelmatig haar gebouwen te desinfecteren, zodat gelovigen hun gebeden veilig konden verrichten.

De weg naar een gelukkig leven

Trouw aan Regel 12 uit De Weg naar een Gelukkig Leven, “Bescherm en verbeter je omgeving”, hebben scientologen de afgelopen jaren een groot aantal schoonmaakoperaties in de Hanzestad uitgevoerd en daarmee bijgedragen aan een schoon Hamburg. Er werden ook bijna 150,000 ‘De Weg naar een Gelukkig Leven’-boekjes verspreid onder geïnteresseerde burgers.

Burgercommissie voor de Mensenrechten (CCHR)

Ook hier, Scientologen uit Hamburg waren betrokken bij allerlei acties om de mensenrechten van psychiatrische patiënten te beschermen. Een groot deel van het werk van CCHR bestaat uit het documenteren van gevallen van psychiatrisch misbruik. In de jaren negentig kwamen gevallen van seksueel misbruik door psychiaters tegen patiënten aan het licht. Deze zaken konden echter niet worden vervolgd omdat er geen overeenkomstige strafrechtelijke bepaling in het wetboek stond.

Leden van het nationale bureau van CCHR Duitsland, dat begin jaren negentig in Hamburg was gevestigd, stelden een wetgevingsvoorstel op om seksueel misbruik in therapie strafbaar te stellen en maakten dit beschikbaar voor honderden besluitvormers. In 1990 verzond CCHR duizenden exemplaren van de brochure “Psychiatrische verkrachting” en verhoogde het bewustzijn onder grote delen van de Duitse media, wat hielp de publieke opinie te vormen. Ten slotte werd in 1996 een wet aangenomen die seksueel misbruik in therapie strafbaar stelde.

Het tv-station Scientology Network portretteert ook de Freedom Medal-winnaars Nicola Cramer en Bernd Trepping, die al tientallen jaren campagne voeren voor de mensenrechten en de bescherming van psychiatrische patiënten. Beiden ontmoetten de Kerk van Scientology in Hamburg eind jaren tachtig. De Vrijheidsmedaille is de hoogste internationale erkenning die kan worden toegekend aan een scientoloog voor uitmuntende, humanitaire dienstverlening aan de samenleving

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -