-2.6 C
Brussel
Saterdag, Desember 2, 2023
Amerika2021 in oorsig: 'n Gedenkwaardige jaar | BWNS

2021 in oorsig: 'n Gedenkwaardige jaar | BWNS

BAHÁ'Í WÊRELDSENTRUM — Terwyl 2021 tot 'n einde kom, kyk die Bahá'í Wêreldnuusdiens terug op 'n belangrike jaar wat die herdenking van die eeufees van 'Abdu'l-Bahá se heengaan ingesluit het.

Die beelde hieronder toon slegs 'n klein fraksie van die ongenommerde pogings wat deur mense en gemeenskappe regoor die wêreld aangepak is wat deur 'Abdu'l-Bahá se voorbeeld van liefde vir die mensdom en van onbaatsugtige diens aan die samelewing geïnspireer is.

Hierdie jaar het die Nuusdiens berig oor verskeie voorbeelde van vooruitgang in Bahá'í-pogings vir maatskaplike en ekonomiese ontwikkeling.

'n Noodkomitee wat vroeg in die pandemie deur die Bahá'í Nasionale Geestelike Vergadering van Honduras gestig is, kon aanpas by help met nuwe krisisse.

Ten spyte van voortdurende konflik in die Sentraal-Afrikaanse Republiek, het die Bahá'ís van die land bygedra tot maatskaplike vooruitgang, en het mees onlangs 'n noodkomitee gevorm om verligting bied vir medeburgers.

In 'n artikel getiteld "Die stryd om hul strate," het die Australian Broadcasting Corporation (ABC) uitgelig die lewendige gemeenskapslewe wat vorm aanneem in 'n woonbuurt in Sydney deur byeenkomste vir gebed, bespreking en musiek, wat aanleiding gegee het tot 'n inisiatief wat liedjies produseer wat die jeug se hoogste aspirasies vir hul samelewing uitdruk.

In Kambodja is die pogings van jong adolessente om luggehalte te verbeter en skuiling teen die hitte te bied, het die bykomende voordeel gehad om te verhoed dat 'n stuk pad erodeer wanneer vloede tref.

In Nieu-Seeland was die jeug wat betrokke is by Bahá'í-gemeenskapsboupogings hul eweknieë te inspireer met musiek wat reageer op sosiale kwessies wat tydens die pandemie vererger is.

In Brasilië het 'n groep jeugdiges wat aan Bahá'í-gemeenskapsbou-pogings deelgeneem het van regeringsondersteuning gebruik gemaak om verwyder 12 ton asblik van die gebied rondom 'n plaaslike rivier.

Die afgelope jaar het die Nuusdiens 'n verskeidenheid stories gedek oor die pogings van die Bahá'í Internasionale Gemeenskap en nasionale Bahá'í-gemeenskappe wêreldwyd om by te dra tot sosiale diskoerse.

By die 65ste sitting van die VN se Kommissie oor die Status van Vroue het die bydraes deur die Bahá'í Internasionale Gemeenskap (BIC) het gefokus op die behoefte dat modelle van leierskap geherkonseptualiseer moet word en het 'n stelling met die titel ingesluit Leierskap vir 'n kultuur van gelykheid, in tye van gevaar en vrede.

A BIC film, getiteld "Glimpses into the Spirit of Gender Equality," gemerk die 25ste herdenking van die landmerk Beijing Declaration and Platform for Action wat voortgespruit het uit die Vierde Wêreldkonferensie oor Vroue in 1995. Die film besin oor vordering wat gemaak is in die rigting van die doelwitte vir geslagsgelykheid wat in die verklaring verwoord is.

Die BIC Brussel-kantoor en die VN se Voedsel- en Landbou-organisasie 'n seminaarreeks begin om die verband tussen landbou, landelike volhoubaarheid en migrasie te ondersoek.

'n BIC-verklaring aan die 59ste sitting van die VN se Kommissie vir Maatskaplike Ontwikkeling onderstreep die morele dimensies van tegnologie.

'n Byeenkomst wat deur die BIC Brussel-kantoor gehou is, het gelei tot bespreking onder munisipale leiers en beleidmakers oor die rol van stedelike ontwikkeling in die bevordering van sosiale verandering in hoogs diverse woonbuurte.

'n Bespreking, getiteld "The Media, the Narrative, the People & their Leaders," georganiseer deur die BIC, het joernaliste bymekaar gebring om te verken hoe nuusmedia eenheid kan bou as deel van die BIC se wyer pogings om by te dra tot die diskoers oor die rol van media in die samelewing.

Die BIC Addis Abeba-kantoor het wetenskaplikes en geloofsleiers bymekaar gebring om te ondersoek hoe wetenskap en godsdiens lei 'n effektiewe reaksie tot die omgewingskrisis.

Verteenwoordigers van die Bahá'í Internasionale Gemeenskap deelgeneem het in besprekings by die COP26-klimaatberaad, wat die morele dimensies van klimaatsaksie ondersoek.

Die Bahá'ís van Vanuatu het verteenwoordigers van die Eerste Minister se kantoor en die Ministerie van Onderwys, dorpshoofde en verskillende maatskaplike akteurs bymekaar gebring om saam te besin oor die rol van morele opvoeding in die samelewing.

Meer as 2,000 XNUMX vroue, mans, jeugdiges en kinders van Baraka, die Demokratiese Republiek van die Kongo en die omliggende gebied het bymekaargekom om verken insigte oor die vooruitgang van vroue verkry deur die dekades lange pogings van die Bahá'ís van die streek gerig op sosiale vooruitgang.

In die Guéra-streek van Tsjad, sommige 30 tradisionele hoofmanne van die omgewing in die dorpie Baro bymekaargekom om die toekoms van hul mense te bespreek.

'N Nasionale bymekaarkom oor naasbestaan gehou deur die Bahá'ís van Bahrein het Sheikh Khalid bin Khalifa Al Khalifa, wat die koning van Bahrein verteenwoordig, en ander prominente mense bymekaar gebring om na te dink oor 'Abdu'l-Bahá se oproep om vrede.

Lede van Kanada se Bahá'í-kantoor vir Buitelandse Sake by die inhuldiging van die alle partye intergeloofskoukus vir 'n seldsame dialoog oor die rol van geloof in bestuur.

A unieke forum geïnisieer deur die Bahá'ís van die Verenigde Arabiese Emirate het godsdiensleiers bymekaar gebring vir diepgaande besprekings oor die rol van godsdiens in die samelewing.

In Papoea-Nieu-Guinee, 'n gebeurtenis nasien Wêreldgodsdiensdag het geloofsgemeenskappe bymekaar gebring vir 'n eerste in sy soort byeenkoms om 'n pad te baan vir groter harmonie in hul samelewing.

Die eeufees van die eerste ras-vriendskapskonferensie wat deur die Amerikaanse Bahá'í-gemeenskap gehou is, is gekenmerk deur 'n drie dae lange simposium rasse-eenheid en sosiale verandering te ondersoek.

'n Kursus aangebied deur die Bahá'í-leerstoel vir Wêreldvrede aan die Universiteit van Maryland was sosiale kwessies te ondersoek in die lig van morele beginsels, soos die uitskakeling van vooroordeel.

In Australië was die Bahá'í-kantoor vir Buitelandse Sake stimulerend diepgaande besprekings onder staatsamptenare, maatskaplike akteurs, joernaliste, geloofsgemeenskappe en ander in byeenkomste oor state en gebiede in die land heen.

Die Bahá'ís van Maleisië was bevordering van konstruktiewe dialoog onder 'n deursnit van hul samelewing oor hoe alle mense kan bydra tot groter sosiale kohesie.

Die Bahá'í-kantoor vir Buitelandse Sake van Kazakstan het joernaliste bymekaar gebring vir diepgaande besprekings oor die etiese en morele dimensies van joernalistiek binne die breër konteks van die skep van 'n meer samehangende samelewing.

In Slowakye het die Bahá'ís van daardie land verken nuwe opvattings van die menslike natuur, wat algemene idees oor migrasie uitdaag en groter deelname van migrante aan die lewe van die samelewing bevorder.

'n Nuwe navorsingstuk gesamentlik vrygestel deur die Bahá'í-leerstoel vir Studies in Ontwikkeling aan Devi Ahilya Universiteit in Indore, Indië, en die Instituut vir Studies in Globale Voorspoed (ISGP) ondersoek hoe gemeenskappe op beginsels gebruik, soos die eenheid van die mensdom en die mensdom se onderlinge verbondenheid met die natuur, in hul pogings om by te dra tot die algemene welsyn.

Die Bahá'í Negentiendagfees—gereelde byeenkomste gewy aan gebed, konsultasie en gemeenskap—was by Singapoer se lys van ontasbare kulturele erfenis gevoeg, stimulering van denke in die land oor konsultasie as 'n manier om groter eenheid tussen diverse groepe mense te bewerkstellig.

Die Bahá'ís van Azerbeidjan van stapel gestuur "Diskoers-TV," 'n videoprogram met diepgaande gesprekke oor onderwerpe soos die gelykheid van vroue en mans en die rol van media in die samelewing.

'n Program voorberei deur die Bahá'ís van Chili en uitgesaai op 'n nasionale medianetwerk perspektiewe gebied oor hoe mense hoopvol kan bly en konstruktief op die gesondheidskrisis kan reageer.

'n Besprekingsreeks onder joernaliste wat deur die Bahá'ís van Jordanië geïnisieer is 'n nuwe radioprogram geïnspireer wat 'n openbare forum bied vir die verkenning van hoe om 'n samehangende lewe te lei en hoe om 'n bron van sosiale goed te wees.

'n Poduitsending deur die Bahá'ís van Ierland met die titel Comhrá—wat vriendelike gesprek in Iers beteken—is die verskaffing van 'n venster in antwoorde op voetsoolvlak op kwessies wat die samelewing in die gesig staar.

Die jaarlikse konferensie van die Vereniging vir Bahá'í-studies, wat vanjaar in Ottawa, Kanada, gehou is, het meer as 2,500 XNUMX mense byeengebring om na te dink oor hul pogings om by te dra tot 'n wye verskeidenheid denk- en diskoersareas.

Hierdie jaar het twee nuwe Nasionale Geestelike Vergaderings verkies.

By sy eerste nasionale konvensie ooit, gehou in Zagreb, die Bahá'í-gemeenskap van Kroasië verkose die land se Bahá'í Nasionale Geestelike Vergadering.

Die historiese verkiesing van die eerste Bahá'í Nasionale Geestelike Vergadering van Timor-Leste plaasgevind te midde van onvermoeide pogings om te reageer op die verwoestende vloede in die land.

Soos die vervolging van die Bahá'ís van Iran voortgeduur het, het an buitengewone golf van ondersteuning want hulle het gevolg, wat 'n wêreldwye uitroep van regeringsamptenare, denkleiers, burgerlike organisasies, aktiviste, godsdienstige leiers, kunstenaars, prominente Iraniërs en vele ander ontlok het. Een noemenswaardige voorbeeld was die reaksie van regeringsamptenare, prominente figure en baie mense regoor die wêreld op 'n poging wat die aandag vestig op die Iranse regering se dekades lange veldtog van haatspraak en propaganda teen Iranse Bahá'ís.

Die afgelope jaar is baie publikasies vrygestel ter ere van die eeufees van die heengaan van 'Abdu'l-Bahá.

'n Volume nuut vertaalde tablette wat deur 'Abdu'l-Bahá geskryf is, was vrygestel, wat aspekte van die lewe van Bahá'u'lláh, die verdrukkinge wat Hy verduur het, en die doel van Sy Geloof vertel.

Die Kitáb-i-Aqdas is gepubliseer in Yslands en Tok Pisin vir die eerste keer.

Nuwe opstelle ter ere van die lewe van 'Abdu'l-Bahá is vrygestel deur die Bahá'í Wêreld publikasie.

Bahai.org het 'n groot herontwerp op die 25ste jaar sedert sy bekendstelling.

Ontelbare mense en gemeenskappe regoor die wêreld geskep 'n groot aantal publikasies geïnspireer deur 'Abdu'l-Bahá se lewe van diens aan die mensdom.

Die Nuusdiens het die afgelope jaar berig oor vordering met die bou van Huise van Aanbidding in verskeie lande en stories gedek oor hoe hierdie tempels hul gemeenskappe met die gees van diens en aanbidding invul.

Die opening van 'n plaaslike tempel in Matunda Soy, Kenia – die eerste van sy soort in die vasteland van Afrika – is deur duisende mense naby en oor daardie land gevier as 'n belangrike stap in die geestelike reis van hul mense.

A toewydingseremonie vir die opening van die Huis van Aanbidding in Vanuatu het premier Bob Loughman en ander regeringsamptenare, tradisionele hoofmanne en sowat 3,000 XNUMX deelnemers ingesluit.

'n Beduidende mylpaal is bereik met die voltooiing van die bobou van die Huis van Aanbidding in Papoea-Nieu-Guinee.

'n Historiese baanbrekersgeleentheid het die begin van die bouwerk vir die eerste plaaslike Bahá'í-huis van aanbidding in Indië gemerk.

Die opkomende tempel in die Demokratiese Republiek van die Kongo het groeiende getalle mense tot aksie geïnspireer, wat bygedra het tot die materiële en geestelike vooruitgang van hul samelewing.

Hierdie jaar het baie vooruitgang in die konstruksie van die heiligdom van 'Abdu'l-Bahá, Insluitend die voltooiing van die pleinmure en die begin van werk aan die traliewerk.

Hierdie kiekies van die afgelope jaar toon aspekte van die vordering met die bou van die Heiligdom.

Joernaliste regoor Italië het dit bygewoon 'n perskonferensie in Milaan om te leer oor die voorbereiding van die marmer wat die onderkant van die traliewerk van die heiligdom van 'Abdu'l-Bahá en die agt kolomme van die hoofgebou sal bedek.

Restourasie- en bewaringswerk is uitgevoer op die Herehuis van Mazra'ih en die Huis van 'Abbúd.

Die projek om die te bewaar Herehuis van Mazra'ih aansienlike vordering gesien, veral met bewaringswerk wat op Bahá'u'lláh se kamer uitgevoer is.

’n Twee jaar lange restourasieprojek op die Huis van 'Abbúd gesluit, wat sy seismiese weerstand versterk het, terwyl dele van die gebou wat mettertyd agteruitgegaan het, herstel word.

Die eeufees het aanleiding gegee tot ontelbare pogings regoor die wêreld wat hoop geïnspireer het en 'n visie van 'n meer vreedsame wêreld gebied het.

Exemplar, 'n film in opdrag van die Universal House of Justice vir die geleentheid, was vrygestel.

Wêreldwye voorbereidings vir die herdenking van die eeufees van 'Abdu'l-Bahá se heengaan het aanleiding gegee tot 'n uitstorting van artistieke uitdrukkings geïnspireer deur Sy lewe en werk.

Voorbereidings vir die eeufees het ook gelei tot 'n oplewing in films, podcasts en ander media produksies wat lig werp op 'Abdu'l-Bahá se lewe van onophoudelike diens aan die mensdom.

Verskeie geleenthede wat in Haifa en 'Akká gehou is munisipale amptenare en inwoners van die area verwelkom om die eeufees te vier by historiese terreine wat met 'Abdu'l-Bahá geassosieer word.

Verteenwoordigers van Bahá'í-gemeenskappe van nasies en streke regoor die wêreld het in Haifa aangekom vir 'n historiese byeenkoms by die Bahá'í Wêreldsentrum om die hemelvaart van 'Abdu'l-Bahá te herdenk.

In die vroeë oggendure van Saterdag, 27 November, het bywoners van die eeufeesbyeenkoms in die binnehof van die Haifa Pelgrimshuis, aangrensend aan die Heiligdom van die Báb, in 'n plegtige en eerbiedige atmosfeer vergader om die hemelvaart van 'Abdu'l-Bahá te merk.

Nasionale Bahá'í-gemeenskappe regoor die wêreld bymekaar gebring diverse sosiale akteurs om sommige van die universele beginsels wat deur 'Abdu'l-Bahá beliggaam is, te verken.

Op 27 November, eeufeesbyeenkomste die aardbol omsingel, wat talle mense inspireer om die implikasies van 'Abdu'l-Bahá se oproep vir universele vrede vir hul lewens te oorweeg.

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels

- Advertensie -