2.2 C
Brussel
Woensdag, November 29, 2023
EuropaTwee betogings ten gunste van die Europese Parlement minder as 'n jaar ...

Twee betogings ten gunste van die Europese Parlement minder as 'n jaar na die EP-resolusie om GSP + vir Pakistan op te skort

Nuustoonbank
Nuustoonbankhttps://europeantimes.news
The European Times Nuus het ten doel om nuus te dek wat saak maak om die bewustheid van burgers regoor geografiese Europa te verhoog.

1 jaar nadat die Europese Parlement 'n mosie aanvaar het om handelsbetrekkinge met Pakistan te hersien, was daar 2 betogings in Brussel wat hierdie voorstel ondersteun. Die betogers vra die Europese kommissie om meer respek vir die Europese parlement te hê.

Daar was twee betogings ten gunste van die Europese Parlement minder as 'n jaar ná die Europese Parlement se besluit om GSP+ vir Pakistan op te skort.

Gary Cartwright is 'n joernalis en kollega van my. Hy het jare lank die gruweldade ondersoek wat mense in Pakistan in die gesig staar. Ek het baie oor menseregte in Pakistan by hom geleer.”
— Andy Vermaut

BRUSSEL, BELGIË, 2 Mei 2022 /EINPresswire.com/ — Op Donderdag 28 April was Brussel in chaos. Nie minder nie as twee betogings is vir die oggend beplan oor die Europese Unie se handelsbetrekkinge met Pakistan. Die aktiviste meen dat die Europese Kommissie te toegeeflik is om aan Pakistan voorkeurhandelstatus toe te ken, ondanks die feit dat Pakistan nie 'n model is van 'n nasie wat sy burgers se menseregte respekteer nie. Die aktiviste was suksesvol met die lewering van hul memorandum aan Ursula von der Leyen en die Europese Handelskommissaris Valdis Dombrovskis aan die einde van die betoging. Na 'n aanvanklike weiering deur die Europese Kommissie se dienste, is die memorandum ontvang deur 'n werknemer van die Europese Kommissie se persdiens na telefoniese konsultasie.

Andy Vermaut, medestigter namens die fundamentele regtebeweging Postversa en die Internasionale Alliansie vir die Verdediging van Regte en Vryhede (AIDL) oor Schuman, verduidelik: “Inderdaad. Op Donderdag 28 April 2022 was daar nie net 'n belangrike manifestasie by die Europese Parlement in Brussel in Place Luxembourg georganiseer deur die Europese Vereniging vir die Verdediging van Minderhede onder leiding van direkteur Manel Msalmi nie. Dit was net voor 'n belangrike konferensie in die Europese Parlement deur Willy Fautré van Human Rights without Frontiers oor die GSP+ Status van Pakistan en dit in samewerking met die ondersoekende joernalis Gary Cartwright van EUtoday.net Parallel met hierdie konferensie was daar 'n tweede gemagtigde manifestasie op die Schuman-plein in Brussel voor die Europese Kommissie en die Eksterne Aksie Diens waar ons saam met verskeie aktiviste insluitend Meena Qasimi, Jamil Maqsood, Sajid Hussain en Malik Bazi meer respek vir die pogings van die Europese Parlement geëis het. Vir ons was 28 April 2022 hierin belangrik, want dit was presies een jaar sedert die Europese Parlement 'n resolusie gemaak het oor Pakistan se voorkeurhandelstatus met die Europese unie.”

Wedersydse kruispolinasie
Andy Vermaut: "Toe die Europese Parlement gestig is, was dit bedoel om 'n verklaring aan die hele wêreld te stuur. Demokrasie, wat nie net 'n Westerse term is nie, is 'n konsep wat ons gesamentlik kan poets, verbeter en uitbrei deur saam te werk met mense van ander sienings, perspektiewe en ideologieë om eenheid in diversiteit te bereik. 'n Model wat Europa regoor die wêreld propageer, waar nasies wat daarna streef om te lewe volgens en dieselfde standaarde en waardes te handhaaf, kan baat by ons unieke model en uit die morele leierskap wat dit bied. Europa klink dalk fantasties op papier, maar wanneer dit kom by respek onder die instellings van dieselfde Europese Unie, sien ons dat die Europese Kommissie die Europese Parlement se groot meerderheid ignoreer. Ons het nie net die wêreld se grootste parlement in Europa nie, ons het ook 'n mengelmoes van eeue-oue idees en gebruike wat ons ken het in ander beskawings ontstaan; ons verwys hierna as wedersydse kruisbestuiwing. Terwyl demokrasie gevorm is deur Westerse denke en praktyke in onlangse geskiedenis, het dit baie noodsaaklike eienskappe met die dorpsvergaderings wat die planeet duisende jare gelede beheer het.”

Moed en heldhaftigheid
Andy Vermaut:"Boonop het alle persone sekere eienskappe. Elkeen van ons word in 'n gesin en 'n gemeenskap gebore. Elkeen van ons het 'n inherente sin van goed en kwaad, 'n natuurlike morele aanvoeling en 'n gewete. Ons almal waardeer en respekteer moed en heldhaftigheid. Die kind het 'n ingebore begeerte om sy ouers te bevredig, en die ouer het 'n ingebore begeerte om sy kind te beskerm. Dit is sonder twyfel waarna ons verwys as menslike natuur. Wat die mens mens maak, is universeel en dien as skakel tussen hulle. Saam werk ons ​​om te waarborg dat basiese regte – vryheid van spraak, godsdiens, beweging, assosiasie en respek vir die wet – nie die eksklusiewe eiendom van 'n stel nasies of die onderskeidende kenmerk van een kultuur bo 'n ander is nie. Hulle is wyd toepaslik. Hulle is die kern van demokrasie, soos in Europa, wanneer dit gekombineer word met verteenwoordigende regering.”

Oorweldigende meerderheid
Andy Vermaut: "Donderdag 28 April 2022 het ons 'n gevraagde betoging op die Schuman-plein in Brussel gereël, saam met die Internasionale Alliansie vir die Verdediging van Regte en Vryhede (AIDL), Postversa asbl, die Europese Vereniging vir die Verdediging van Minderhede, en UKPNP, waarin ons 'n beroep op die Europese Kommissie doen om ook die resolusies wat deur 'n oorweldigende meerderheid in die Europese Parlement aangeneem is, te respekteer en om nie die Europese Parlement te ignoreer nie. Vandag, as ek oor Pakistan praat, is my hart geweldig seer. Ek neem 'n agteruitgang van basiese regte en vryhede waar, sowel as 'n bevolking wat deur 'n feodale samelewing onderdruk word. 'n Jaar gelede het die Europese Parlement 'n mosie met 'n oorweldigende meerderheid gestem waarin gevra word vir 'n hersiening van Pakistan se GSP-status, met verwysing na 'n "onrusbarende" toename in die gebruik van beskuldigings van godslastering en 'n toename in aanlyn- en aflynaanrandings op joernaliste en groepe in die burgerlike samelewing. Ons Europese Parlement (EP) het nou 705 lede en verteenwoordig meer as 450 miljoen Europeërs (insluitend president). Daar word van die Europese Parlement verwag om die volke van die Unie se 27 lidlande te verteenwoordig en bowenal na die Unie se algehele belange om te sien. Ons Europese Kommissie kan beskou word as die EU se 'alledaagse administrasie'. Daar word na die Europese Kommissie se lede verwys as 'Eurokommissarisse'. Elke Eurokommissaris is in beheer van 'n enkele of meer beleidsareas. Eurokommissarisse is nou 27 in getal, een vir elke lidstaat. Hulle stel gesamentlik die Kollege van Europese Kommissarisse saam. Eurokommissarisse is verantwoordelik vir die Europese Unie as geheel, nie net vir hul eie nasie nie.”

Sinistere magte?
Andy Vermaut: “Ondanks die oorgrote meerderheid het beide die Eksterne Aksie Diens (ons Europese Minister van Buitelandse Sake) en die Europese Kommissie die besluit van die Europese Parlement geïgnoreer en sodoende die Europese Parlement gediskrediteer. Waarom verontagsaam die Europese Kommissie 'n stuk werk wat eenparig deur die Europese Parlement goedgekeur is? Watter sinistere magte is hier aan die werk? Dit is hoekom ons buite Schuman se kantoor betoog het en navraag gedoen het oor hoekom die Europese Parlement afgeskeep word. Ons wil nakoming van die besluit van die Europese Parlement hê en wil die hersiening van Pakistan se GSP+-status op die agenda van die Europese Kommissie plaas. Met 'n toename in die aantal aansprake van godslastering en aanrandings op joernaliste en groepe in die burgerlike samelewing, het die Europese Parlement 'n resolusie gestem wat gevra word vir 'n oorsig van Pakistan se GSP+-status. Is die Europese Unie 'n bydraer tot die voortgesette armoede van ontwikkelende ekonomieë? Kan dit wees dat lae-inkomste nasies in 'n spesifieke gebied 'n prysoorlog voer omdat hulle alle aansporings sal verloor as Pakistan GSP+ status kry ondanks sy menseregteskendings? Is GSP+ slegs 'n onderhandelingsinstrument vir die EU om groter ekonomiese voordele te kry teen die prys van werkersregte in lande soos Pakistan, waar feodale instellings voortduur en verhuurders en eienaars bevoordeel? Sedert 1947 het Pakistan se minderheidsbevolking van 20% tot minder as 5% gedaal weens regeringsdwang. Hoe geregverdig is die EU om Pakistan se GSP+-status te behou? Asseblief, Ursula von der Leyen, bevorder demokrasie en veg vir menseregte; respekteer die Europese Parlement en weerhou u daarvan om u gesag te misbruik; ’n standpunt inneem vir menseregte en teen GSP+ vir Pakistan, sê Andy Vermaut.”

resolusie
Andy Vermaut verduidelik 'n bietjie meer oor die konferensie in die Europese Parlement wat presies dieselfde tyd as sy steunmanifestasie by die Schuman-plein voor die Europese Kommissie gereël is: "Ja. As gevolg van Pakistan se menseregteskendings het die Europese Parlement (EP) op 28 April 'n informele verhoor gehou om navraag te doen oor wat die Europese Kommissie gedoen het in reaksie op die EP-resolusie van 28 April 2021 waarin gevra word dat Pakistan se GSP+-voorkeurhandelstatus opgeskort word. . Slegs drie LP's het beswaar gemaak teen die aanvaarding van die resolusie, wat deur 681 EP's gesteun is. "Om Pakistan se geskiktheid vir GSP+-status onmiddellik te hersien in die lig van huidige gebeure en of daar voldoende rede is om 'n prosedure vir die tydelike onttrekking te begin" en "om so gou as moontlik oor hierdie aangeleentheid aan die Europese Parlement te rapporteer," het dit die versoek versoek. Europese Kommissie (EC) en die Europese Diens vir Buitelandse Aksie (EEAS). Fulvio Martusciello, MEP, het die sitting (EPP-groep) voorgesit. Direkteur van Menseregte Sonder Grense, Willy Fautre was 'n fantastiese moderator van hierdie geleentheid. Ek wil ook vir Manel Msalmi bedank vir al haar pogings om dit moontlik te maak en vir Gary Cartwright wat ons motiveerder was vir hierdie konferensie en ons manifestasies in Brussel. Gary Cartwright is 'n ondersoekende joernalis en kollega van my. Hy het jare lank die gruweldade ondersoek wat mense in Pakistan in die gesig staar. Ek het baie oor menseregte in Pakistan by hom geleer. Willy Fautre is ook 'n man na my hart. Hy staan ​​al jare lank op die versperrings vir godsdiensvryheid in Pakistan en veg teen die onderdrukking wat Christene en gematigde Ahmadi-Moslems daar moet verduur. Die Europese Parlement moet dus trots wees om sulke mense aan hul kant te hê, wat veg vir geregtigheid vir die mense van Pakistan. Hulle is die regte vriende van Pakistan, want hulle waag dit om hulle met die waarheid te konfronteer. Manel Msalmi aan die ander kant veg al jare vir die erkenning van minderhede in Pakistan. Ek dink dat die Europese Kommissie ook moet leer om regtig na hierdie mense te luister. Hulle dra die beste belange van die mense van Pakistan en die Europese Unie op die hart. Ons wil hê dat almal daar hul fundamentele regte en vryhede ten volle moet geniet. Dit is ons uiteindelike droom, want ons is almal lief vir Pakistan,” sluit Andy Vermaut af.

EU-oorsig
{PostVersa}
+32 499 35 74 95
denktankcarmenta@gmail.com
Besoek ons ​​op sosiale media:
Facebook
Twitter
LinkedIn
ander

Andy Vermaut, voor die Europese Kommissie: "Ons subsidieer indirek regimes wat terreur oor die wêreld uit Europa uitvoer."

artikel Twee betogings ten gunste van die Europese Parlement minder as 'n jaar na die EP-resolusie om GSP + vir Pakistan op te skort

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels

- Advertensie -