19.3 C
Brussel
Maandag, mei 29, 2023
CulturePollocks schilderij dat in Bulgarije werd ontdekt, was voor de actrice Lauren Bacall

Pollocks schilderij dat in Bulgarije werd ontdekt, was voor de actrice Lauren Bacall

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://www.europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Meer van de auteur

Het ontdekte schilderij, vermoedelijk van de hand van Jackson Pollock, was van de Amerikaanse actrice Lauren Bacall, echtgenote van Hollywood-ster Humphrey Bogart. Dat heeft de plaatsvervangend stadsaanklager van Sofia, Desislava Petrova, bekendgemaakt.

Er stond dat het doek voor haar verjaardag was. Haar echte geboortedatum was ook geschreven en er was een handtekening, wees Petrova er ook op.

"Opgedragen aan mijn zeer getalenteerde en dierbare vriendin Lauren Bacall, Happy Birthday", staat op de achterkant van het schilderij, samen met de datum 16 september 1949 en een handtekening. De datum valt samen met de verjaardag van de actrice. Dit werd tijdens een persbriefing uitgelegd door plaatsvervangend stadsaanklager Desislava Petrova, woordvoerder van het openbaar ministerie van Sofia.

Petrova voegde eraan toe dat er tot nu toe een conclusie en expertise is die aangeven dat het canvas mogelijk origineel is. Een analyse van het verfbindmiddel zou nuttig zijn, maar was op dit moment niet mogelijk. Om vast te stellen of het canvas echt is, zullen ook de instrumenten van internationale samenwerking worden gebruikt.

De Bulgaar die het vasthield, gaf aan dat hij niet wist of het authentiek was of niet. Daarom was het verkoopproces van het canvas nog niet begonnen. Het schilderij was niet gewild en het is niet bekend dat het in de catalogus van Pollock heeft gestaan.

Lauren Bacall, geboren als Betty Joan Persky (16 september 1924 – 12 augustus 2014) was een Amerikaanse actrice en model die bekend stond om haar kenmerkende stem. In 1999, de Amerikaan Film Institute plaatste Bacall op nummer 20 op de lijst van de grootste vrouwelijke sterren van de klassieke Hollywood-cinema.

Bacall, inmiddels overleden, werd uitgeroepen tot een van de 20 machtigste vrouwen in Hollywood. Ze was 12 jaar lang de vrouw van de legende Humphrey Bogart. Daarna had ze een relatie met Frank Sinatra.

Aanklager Petrova kondigde aan dat er in verband met het schilderij een deskundigenrapport is opgesteld door twee experts van de National Art Gallery, evenals expertise door een driekoppige commissie.

Het deskundigenrapport stelt volgens haar dat het schilderij qua stijl, uitvoeringstechniek en artistieke specificiteit overeenkomt met de esthetische kenmerken die kenmerkend zijn voor de schilderijen van Jackson Pollock uit de periode 1945-1950.

De expert zei dat de uitgevoerde fluorescentieanalyse, die het mogelijk maakte de exacte chemische samenstelling van elke kleur die in het schilderij werd gebruikt, te vinden, aantoonde dat de pigmenten erin vergelijkbaar waren met de pigmenten die Pollock in andere werken gebruikte. "Dit is een belangrijk maar niet doorslaggevend element voor de identificatie van de auteur", voegen de experts eraan toe, en zeggen dat het nuttig zou zijn om het bindmiddel van de verf te analyseren, waarvoor voor onderzoek een monster moet worden genomen.

Nader onderzoek van het in beslag genomen schilderij moet bepalen of het schilderij een origineel werk en een roerend cultuurgoed is. De instrumenten van internationale juridische bijstand, waaronder Europese onderzoeksbevelen, zullen worden gebruikt om alle omstandigheden vast te stellen die verband houden met de mogelijke beweging en het pad van dit schilderij, merkte ook aanklager Desislava Petrova op.

Het moet ook nog worden vastgesteld of het schilderij iets met Roemenië te maken heeft, voegde het parket eraan toe, eraan toevoegend dat het niet gezocht was verklaard of gecatalogiseerd.

Roemenië heeft de versie echter nog niet bevestigd dat de foto iets met hem te maken heeft.

Tegen BNT zei de Roemeense kunstcriticus en expert op het gebied van staatskunstcollecties, Adrian Buga, dat er tot nu toe in de archieven van de Roemeense geheime dienst Securitate geen bewijs is dat een schilderij van Jackson Pollock deel uitmaakte van de collectie van Nicolae Ceausescu. De Roemeense politie heeft al contact met hem opgenomen voor meer informatie over de zaak.

“De collectie van Ceausescu bestaat uitsluitend uit Roemeense schilderijen. Communistische kunst die de Roemeense geest verheerlijkt. Ceausescu mist een voorliefde voor Amerikaanse kunst, vooral in de stijl van Pollock', zei Adrian Buga. Elk schilderij in deze collectie is gestempeld en genummerd op de achterkant en het label.

“Als het schilderij uit Amerika komt, is de kans groot dat er sporen in de archieven worden teruggevonden. Ik heb geen buitenlandse schilderijen in zijn huis gevonden. Hij heeft misschien geschenken gekregen, maar er is geen spoor van dergelijke schilderijen', zei Adrian Buga.

Ceausescu's schoonzoon, de echtgenoot van zijn dochter Zoya, vertelde de BBC dat hij zich niet kon herinneren dat hij abstracte werken in hun huis had gezien. “Ceaușescu was geen kunstverzamelaar. Er is dus geen mogelijkheid', zei prof. Mircea Operan.

Ondanks deze claims is er al informatie naar buiten gekomen dat volgens Roemeense media ook onze noorderbuur claims zal hebben voor het schilderij. De familiestichting van Jackson Pollock liet aan de Bulgaarse media weten dat niemand hen had gezocht Bulgarije in verband met de vondst.

Foto: Lauren Bacall in een publiciteitsstill uit 1944 uit Howard Hawks' To Have and Have Not, haar eerste film. Krediet... Warner Bros.

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels