20.8 C
Brussel
Donderdag, september 28, 2023
MensenrechtenOndanks de 'iets' verbeterde voedselzekerheid in Jemen, achtervolgt honger miljoenen mensen

Ondanks de 'iets' verbeterde voedselzekerheid in Jemen, achtervolgt honger miljoenen mensen

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuws van de Verenigde Naties
Nieuws van de Verenigde Natieshttps://www.un.org
United Nations News - Verhalen gemaakt door de nieuwsdiensten van de Verenigde Naties.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Meer van de auteur" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitel_text_size="12" header_color="#c6c6c6 " header_text_color="#000000"]

“De Verenigde Naties en haar partners vooruitgang geboekt bij het terugdringen van de ergste voedselonzekerheid vorig jaar, maar deze winsten blijven broos, en 17 miljoen mensen zijn nog steeds voedselonzeker in Jemen”, zegt David Gressly, de VN-resident en humanitaire coördinator voor het land.

Vergeleken met dezelfde periode in 2022 is het aantal acuut ondervoede mensen in 2023 gestegen, wat aangeeft dat er meer geld nodig is om extreme honger te voorkomen, volgens de laatste bevindingen van een nieuwe verslag door drie VN-agentschappen die de situatie nauwlettend volgen, na acht jaar van intense oorlogsvoering.

Bestuurders van honger

Jemen blijft een van de meest voedselonzekere landen ter wereld, voornamelijk gedreven door de impact van conflicten en economische achteruitgang, volgens het rapport van het VN-voedselagentschap, FAO, het Wereldvoedselprogramma (WFP) en het VN-kinderfonds (UNICEF).

De analyse van de geïntegreerde faseclassificatie (IPC) biedt een vooruitzicht voor de periode tussen nu en het einde van dit jaar, wat aangeeft dat er meer programma-investeringen nodig zijn, aangezien de bescheiden verbeteringen mogelijk worden uitgehold, aldus de agentschappen.

Uit hun rapport bleek dat de mensen in Jemen blijven aandacht nodig hebben, met honger die miljoenen achtervolgt. De agentschappen waarschuwden dat de situatie zou kunnen verslechteren als er niets wordt gedaan om de belangrijkste oorzaken van voedselonzekerheid aan te pakken.

Het nieuwe rapport toonde aan dat tussen januari en mei 2023 ongeveer 3.2 miljoen mensen een hoge mate van acute voedselonzekerheid ervoeren in door de regering gecontroleerde gebieden, wat neerkomt op een vermindering van 23 procent ten opzichte van de periode tussen oktober en december 2022.

In de periode van juni tot december 2023 schatte het rapport dat het aantal mensen dat waarschijnlijk een hoge mate van acute voedselonzekerheid zal ervaren, zou kunnen toenemen tot 3.9 miljoen, waarvan 2.8 miljoen mensen naar verwachting zullen bereiken crisis niveaus van honger.

Levensreddende interventies

FAO De vertegenwoordiger van Jemen, Hussein Gadain, zei dat het bureau zich door middel van verschillende interventies richt op verbetering van de voedselzekerheid van huishoudens en inkomen door landbouwproductiepraktijken te versterken, arbeidskansen te vergroten en levensonderhoud te diversifiëren op een duurzame manier die vreedzaam samenleven bevordert.

Er zitten vrouwen, mannen en kinderen achter deze IPC-statistieken, wier leven zich op de dunne lijn bevindt tussen hoop en totale verwoesting. –Richard Ragan, WFP Country Director

Wij gaan direct samenwerken met boeren op het terrein om hen in staat te stellen in hun levensonderhoud te voorzien”, zei hij. "We zorgen ervoor dat kleine boeren in Jemen bestand zijn tegen schokken die de voedselzekerheid beïnvloeden."

UNICEF en partners bereikten rond 420,000 kinderen lijden aan ernstige en acute ondervoeding met levensreddende interventies in 2022, zei de Jemenitische vertegenwoordiger van het bureau, Peter Hawkins.

"Dit is het hoogste ooit bereikt in Jemen, dankzij de schaalvergroting van voedingsdiensten," zei hij, eraan toevoegend dat desondanks, ondervoedingsniveaus blijven kritiek in veel gebieden van de zuidelijke gouvernementen.

"Een multisectorale aanpak om alle vormen van ondervoeding aan te pakken is essentieel en samen met partners versterkt UNICEF de levering van eerstelijnsgezondheidszorg, inclusief vroege opsporing en behandeling van ernstige acute ondervoeding", zei hij.

Honger voorkomen

De hulp van het VN-voedselagentschap is van cruciaal belang om mensen op vaste grond te krijgen crisis en hongersnood te voorkomen, zei WFP Country Director, Richard Ragan. De voedselonzekerheidssituatie in Jemen blijft fragiel en de zwaarbevochten verworvenheden van de afgelopen 12 maanden zullen verloren gaan zonder voortdurende en dringende steun, zei hij.

"Achter deze IPC-statistieken zitten vrouwen, mannen en kinderen, wier leven zich op de dunne lijn bevindt tussen hoop en totale verwoesting”, zei hij, en hij drong er bij donoren op aan hun toezegging om de meest kwetsbare Jemenieten te steunen, te hernieuwen. “We kunnen nu simpelweg onze voet niet van het gas halen. '

Lees meer over wat de VN doet om de bevolking van Jemen te helpen hier.

bron link

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -