-2.6 C
Brussel
Zaterdag december 2, 2023
Bewerkers keuzeOnderzoek Zweden-VK: antidepressiva verhogen het risico op zelfmoord bij jongeren, geen risicobeperking voor volwassenen

Onderzoek Zweden-VK: antidepressiva verhogen het risico op zelfmoord bij jongeren, geen risicobeperking voor volwassenen

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

BRUSSEL, BELGIË, 17 augustus 2023 / EINPresswire.com / — In een wereld waarin de behandeling van gezondheid en de mogelijke nadelen ervan nauwgezet worden onderzocht, heeft een recente studie tot verdere discussie geleid. Dit onderzoek werpt licht op het verband tussen het gebruik van antidepressiva en een verhoogd risico op suïcidaal gedrag bij jongeren van 25 jaar en jonger.

Dit is iets waar de kerk van Scientology en CCHR, een organisatie opgericht door de Kerk en mede opgericht door Professor Emeritus in de Psychiatrie Thomas Szasz in 1969, benadrukt en bekritiseert al geruime tijd.

Uitgevoerd door Tyra Lagerberg van het Karolinska Institutet in Stockholm (Zweden) in samenwerking met Oxford University Warneford Hospital in het Verenigd Koninkrijk, analyseerde hun recent gepubliceerde onderzoek gegevens van meer dan 162,000 personen met de diagnose depressie tussen 2006 en 2018. De focus lag op het bepalen van de frequentie van gedrag binnen een tijdsbestek van 12 weken na het starten van de behandeling, met selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI) antidepressiva.

De resultaten waren zowel significant als verontrustend. De studie bracht een opmerkelijke toename van het risico op suïcidaal gedrag aan het licht bij de voorgeschreven antidepressiva. Er kwamen alarmerende patronen naar voren, waarbij kinderen van 6 tot 17 jaar een driemaal grotere kans vertoonden op suïcidaal gedrag. Jongvolwassenen van 18 tot 24 jaar liepen niet ver achter, met een verdubbeling van hun risico.

Vanwege het bovenstaande type bevindingen, waarnaar in de afgelopen decennia bij talloze gelegenheden is gesuggereerd en bewezen, heeft CCHR proactief samengewerkt met de VN en de WHO, en talloze ijverig geschreven rapporten opgesteld voor het VN-Comité voor de Rechten van het Kind, het blootleggen en aan de kaak stellen van het overmatig drogeren van kinderen met psychofarmaca in meerdere Europese landen. Deze gezamenlijke inspanningen waren gericht op het versterken van de mensenrechten binnen de geestelijke gezondheidszorg en het beschermen van met name kinderen tegen de schadelijke effecten die worden beschreven in dit laatste onderzoek onder leiding van Tyra Lagerberg.

De analyse van Lagerberg plaatst de bevindingen beknopt in perspectief: "Onze resultaten bevestigen dat kinderen en adolescenten onder de 25 jaar een risicogroep vormen, met name kinderen onder de 18 jaar." Deze bevinding roept bekende zorgen op die regelgevende instanties, waaronder de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), ertoe hebben aangezet om in 2004 een black-box-waarschuwing op de verpakking van antidepressiva te plaatsen. Dit waarschuwingsetiket werd in 2007 uitgebreid tot jonge volwassenen tot 24 jaar. nadruk op de urgentie van verantwoorde receptpraktijken.

Hoewel er controversiële debatten zijn ontstaan ​​over de impact van deze waarschuwingen, "vanwege het feit dat critici, vaak met gevestigde belangen, beweren dat dergelijke strenge maatregelen onbedoeld kunnen leiden tot onbehandelde depressies en mogelijk meer zelfmoorden", zei Scientology vertegenwoordiger bij de VN Ivan Arjona, "Recent onderzoek heeft echter de gegevens van klinische onderzoeken herzien, waardoor de voorzichtige maar verlegen houding van de FDA wordt versterkt en een duidelijk verhoogd risico op zelfmoordgedachten en -acties onder jongeren die antidepressiva gebruiken wordt benadrukt", concludeerde Arjona nadat hij op de hoogte was gebracht van het laatste onderzoek.

Op basis van de onderzoeksresultaten is het vermeldenswaard dat het zorgwekkende verband tussen het gebruik van antidepressiva en het risico op zelfmoord onder jongeren niet beperkt is tot individuen. Wat heel onthullend is, is dat de studie geen afname van het gedragsrisico identificeerde dat verband houdt met het gebruik van antidepressiva bij oudere patiënten of mensen met een voorgeschiedenis van zelfmoordpogingen. Deze fascinerende ontdekking laat zien hoe complex therapie met antidepressiva kan zijn en roept vragen op over hun effectiviteit en mogelijke risico's.

Temidden van deze ontwikkelingen hebben recente studies ook verontrustende trends onder volwassenen aan het licht gebracht. Een heranalyse van veiligheidssamenvattingen ingediend bij de FDA onthulde een bijna 2.5 keer hoger aantal zelfmoordpogingen onder volwassenen die antidepressiva gebruikten in vergelijking met degenen die placebo's gebruikten. Nog verrassender was dat uit een onderzoek onder emotioneel gezonde volwassenen zonder voorgeschiedenis van depressie bleek dat het gebruik van antidepressiva het risico op suïcidaliteit en geweld verdubbelde.

De veelzijdige aard van het gebruik van antidepressiva verdiept zich bij het onderzoeken van de rol ervan bij het voorkomen van zelfmoorden, zoals uit het rapport kan worden opgemaakt. Hoewel deze medicijnen kunnen worden voorgeschreven met de bedoeling het zelfmoordrisico te verminderen, heeft een nadere blik op de onderzoeken van de lijkschouwer een verontrustende statistiek onthuld: een aanzienlijk deel van de sterfgevallen waarbij antidepressiva betrokken waren, werd beschouwd als zelfmoord, vaak gekoppeld aan overdoses.

“In dit ingewikkelde landschap is het de moeite waard om het werk van de Citizens Commission on Human Rights te vermelden bij het blootleggen van de gevaren van dergelijke soorten drugs aan degenen die, terwijl ze ze gebruikten om geholpen te worden, helaas, maar onvermijdelijk, merkten dat ze de slachtoffers van hun bijwerkingen”, zei Arjona.

De combinatie van CCHR's samenwerking met de aanhoudende zorgen over het gebruik van antidepressiva onderstreept de ingewikkelde aard van discussies over geestelijke gezondheid. Terwijl de debatten voortduren en het onderzoek evolueert, blijft de prioriteit het welzijn van kwetsbare bevolkingsgroepen, waarbij wordt gewerkt aan alomvattende, op bewijzen gebaseerde oplossingen die de mensen in moeilijkheden echt helpen.

Kortom, de recente studie brengt een niveau van complexiteit in de voortdurende discussie over het gebruik van antidepressiva bij jonge mensen. Dit is vooral cruciaal gezien het risico op suïcidaal gedrag.

De resultaten benadrukken het belang van zorgvuldige beoordeling, voorzichtige aanpak en goed geïnformeerde keuzes als het gaat om de behandeling van depressie en het aanpakken van psychische problemen bij kwetsbare groepen. Het navigeren door dit ingewikkelde terrein versterkt de noodzaak van een holistische, multidisciplinaire benadering om mentaal welzijn te bevorderen en potentiële schade te beperken.

De Citizens Commission on Human Rights werd in 1969 mede opgericht door leden van de Church of Scientology en wijlen psychiater en humanitair Thomas Szasz, MD, door veel academici erkend als de meest gezaghebbende criticus van de moderne psychiatrie, om misstanden uit te roeien en mensenrechten en waardigheid te herstellen op het gebied van geestelijke gezondheid.

CCHR heeft een belangrijke rol gespeeld bij het verkrijgen van 228 wetten tegen psychiatrische mishandeling en schendingen van mensenrechten wereldwijd.

Referenties:
[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27729596/
[2] https://connect.springerpub.com/content/sgrehpp/25/1/8
[3] https://www.nature.com/articles/s41380-022-01661-0

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -