1.4 C
Brussel
Donderdag, november 30, 2023
Afrika en IndiaDoorbreek de stilte over vervolgde christenen

Doorbreek de stilte over vervolgde christenen

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Vervolgde christenen – Europarlementariër Bert-Jan Ruissen hield op 18 september een conferentie en tentoonstelling in het Europees Parlement om het bewustzijn over de vervolging van christenen wereldwijd te vergroten. Hij benadrukte de noodzaak voor de EU om krachtiger op te treden tegen schendingen van de vrijheid van godsdienst, vooral in Afrika, waar duizenden levens verloren gaan als gevolg van dit stilzwijgen. Op de tentoonstelling waren aangrijpende foto's te zien van Christenvervolging, en Van Ruissen benadrukten dat de EU haar morele plicht moet nakomen om de vrijheid van godsdienst effectief te beschermen. Andere sprekers benadrukten het belang van internationale betrokkenheid bij de aanpak van dit probleem en het bevorderen van fundamentele vrijheden voor iedereen.

Artikel gepubliceerd door Willy Fautre en de Newsdesk.

vervolgde christenen

Een conferentie en een tentoonstelling gehouden door Europarlementariër Bert-Jan Ruissen in het Europees Parlement hekelt de stilte en de straffeloosheid rond het lijden van christenen over de hele wereld

Vervolgde christenen - Conferentie in het Europees Parlement over de vervolging van christenen in Sub-Sahara Afrika (Credit: Europarlementariër Bert-Jan Ruissen)
Conferentie in het Europees Parlement over de vervolging van christenen in Sub-Sahara Afrika (Credit: Europarlementariër Bert-Jan Ruissen)

De EU moet krachtiger optreden tegen de flagrante schendingen van de vrijheid van godsdienst, die vooral christenen wereldwijd treffen. Deze stilte kost jaarlijks duizenden levens, vooral in Afrika. Deze dodelijke stilte moet doorbroken worden, Europarlementariër Bert-Jan Ruissen bepleitte dit op maandag 18 september tijdens een conferentie en opening van een tentoonstelling in het Europees Parlement.

Vervolgde christenen - Tentoonstelling in het Europees Parlement over de vervolging van christenen in Sub-Sahara Afrika (Credit: EP-lid Bert-Jan Ruissen)
Tentoonstelling in het Europees Parlement over de vervolging van christenen in Sub-Sahara Afrika (Credit: EP-lid Bert-Jan Ruissen)
Bert Jan Ruisen event 03 Doorbreek de stilte over vervolgde christenen
Europarlementariër Bert-Jan Ruisen

Het evenement dat door ruim honderd mensen werd bijgewoond, werd gevolgd door het bezoek aan een tentoonstelling in het hart van de stad Europees parlement, georganiseerd in samenwerking met Open Doors en SDOK (Stichting Ondergrondse Kerk). Daarop waren schokkende foto's te zien van slachtoffers van de christenenvervolging: onder meer een foto van een Chinese gelovige die door de politie met zijn benen aan een horizontale paal werd opgehangen, siert nu het hart van het Europees Parlement.

Bert-Jan Ruissen:

“Vrijheid van godsdienst is een universeel mensenrecht. De EU beweert een waardengemeenschap te zijn, maar zwijgt nu te vaak over ernstige schendingen. De duizenden slachtoffers en families moeten kunnen vertrouwen op EU-optreden. Als economisch machtsblok moeten we alle landen er verantwoordelijk voor houden dat alle gelovigen vrij zijn om hun religie te belijden.”

Ruissen wees erop dat de EU nu tien jaar geleden richtlijnen heeft aangenomen om de vrijheid van godsdienst te beschermen.

“Deze richtlijnen staan ​​te veel op papier en te weinig in de praktijk. De EU heeft de morele plicht om deze vrijheid op geloofwaardige wijze te beschermen.”

Anastasia Hartman, belangenbehartiger bij Open Doors in Brussel:

“Omdat we de christenen ten zuiden van de Sahara willen versterken, willen we ook dat ze deel gaan uitmaken van een oplossing voor de complexe regionale crisis. Het afdwingen van de vrijheid van geloof moet hoog op de agenda staan, want als zowel christenen als niet-christenen hun fundamentele vrijheden beschermd zien, kunnen zij een zegen worden voor de hele gemeenschap.”

Bonus voor moord een pastoor

De Nigeriaanse student Ishaku Dawa vertelde over de verschrikkingen van de islamistische terroristische organisatie Boko Haram: “In mijn regio zijn al dertig predikanten vermoord. Pastors zijn vogelvrij: de dood van een pastor levert een premie op van het equivalent van 30 euro. Eén slachtoffer kende ik persoonlijk”, aldus de studente aan de VU. “Denk aan de ontvoerde schoolmeisjes in 2,500: zij waren het doelwit omdat ze van een christelijke school kwamen.”

Ook spreker op de conferentie was Ilia Djadi, Senior Analist van Open Doors over de vrijheid van geloof in Sub-Sahara Afrika. Hij riep op tot meer internationale betrokkenheid. 

Jelle Creemers, directeur van de Instituut voor de studie van de vrijheid van religie of levensovertuiging aan de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) Leuven, zei:

“Een EU-beleid dat de vrijheid van godsdienst bevordert, gaat niet alleen over individuele vrijheden, maar helpt ook onrecht te bestrijden, ondersteunt actief bedreigde gemeenschappen en is een fundament waarop mensen kunnen floreren. Ik hoop dat deze tentoonstelling ons helpt herinneren aan de noodzaak en het belang van dit engagement.”

Bert Jan Ruisen event 04 Doorbreek de stilte over vervolgde christenen
Doorbreek de stilte over vervolgde christenen 5

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -