15.2 C
Brussel
Dinsdag, mei 28, 2024
InternationaleOverspel is in New York nog steeds een misdrijf volgens een wet uit 1907

Overspel is in New York nog steeds een misdrijf volgens een wet uit 1907

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Verslaggever bij The European Times Nieuws

Er is een wetswijziging voorzien.

Volgens een wet uit 1907 is overspel nog steeds een misdaad in de staat New York, meldde de AP. Er is een wetswijziging voorzien, waarna de tekst uiteindelijk zal vervallen.

Overspel wordt in verschillende Amerikaanse staten nog steeds als een misdrijf beschouwd, hoewel aanklachten voor de rechtbank zeldzaam zijn en veroordelingen nog zeldzamer.

De wetteksten stammen uit een tijd waarin overspel nog de enige wettelijke grond voor echtscheiding was.

Volgens de wet van New York uit 1907 is de definitie van overspel wanneer “een persoon wiens echtgenoot nog leeft, intieme relaties aangaat met een ander”. Een relatie met een getrouwde man of een getrouwde vrouw is ook overspel. Slechts een paar weken nadat de wet in 1907 werd aangenomen, werden een getrouwde man en een 25-jarige vrouw gearresteerd. De vrouw van de man heeft de scheiding aangevraagd, meldt de New York Times.

Sinds 1972 zijn slechts een tiental mensen beschuldigd van overspel en hebben slechts vijf gevallen tot een veroordeling geleid. De laatste overspelzaak in New York dateerde van 2010.

Volgens Kathryn B. Silbaugh, hoogleraar rechten aan de Universiteit van Boston, was de overspelwet gericht op vrouwen om hen te ontmoedigen een buitenechtelijke affaire te hebben en zo vragen over het daadwerkelijke vaderschap van kinderen te voorkomen. 'Laten we het zo zeggen: patriarchaat,' zei Silbo.

De wijziging zal naar verwachting binnenkort door de Senaat worden overwogen, waarna deze zal worden voorgelegd aan de ondertekening door de gouverneur van de staat New York.

De meeste staten die nog steeds overspelwetten hebben, beschouwen het als een misdrijf. Oklahoma, Wisconsin en Michigan beschouwen overspel echter nog steeds als een misdrijf. Verschillende staten, waaronder Colorado en New Hampshire, hebben de wetten tegen overspel ingetrokken, net als New York. De vraag of het verbod op overspel niet in strijd is met de Grondwet blijft open, aldus de Associated Press.

Illustratieve foto door Mateusz Walendzik: https://www.pexels.com/photo/manhattan-skyscrapers-at-night-17133002/

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -