1.5 C
Brussel
Sondag, Desember 4, 2022

Voor- en nadele: Internasionale Ministeriële oor ForRB – Londen 2022

Internasionale Ministeriële Konferensie oor Vryheid van Godsdiens of Geloof - Londen 2022

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - by The European Times News - Meestal in die agterlyne. Verslagdoening oor korporatiewe, sosiale en regeringsetiese kwessies in Europa en internasionaal, met die klem op fundamentele regte. Gee ook stem aan diegene wat nie deur die algemene media geluister word nie.

Meer van die skrywer

Die vierde jaarlikse Ministeriële konferensie oor Vryheid van Godsdiens of Geloof (ForRB) is in Londen gehou na 'n sterk aansporing om bring bewustheid van, en optrede na, die vele oortredings teen ForRB regoor die wêreld.

Hierdie inisiatief is eers in Washington DC gehou en die aanstigting van die Amerikaanse regering in 2018, en toe weer in Washington DC in 2019. Lockdowns het die 2020-konferensie gekanselleer terwyl die 2021-konferensie, aangebied deur Pole, virtueel was.

Een van die mees noemenswaardige aspekte van hierdie inisiatief is dat it poog om teen die stroom van politieke belange in te gaan wat hoofsaaklik deur ekonomiese faktore gedryf word – wat hierdie beraadslagings beslis plaas 'n hoër etiese grondslag.

Dat die Britse administrasie hierdie inisiatief omhels het en so 'n groot konferensie gehou het - wat die geheel oorgeneem het QE II Konferensiesentrum in Londen vir twee dae – is duidelik 'n verbintenis tot ForRB. Vandag is die toestand van godsdiensvryheid in baie dele van die wêreld in 'n redelik swak toestand.

Van China tot Rusland, van Nigerië tot Indië en Pakistan, vind ons menseregte misbruik gegrond in godsdiensdiskriminasie wat wissel van verkragting en moord tot orgaanoes en die verbod op onskuldige godsdiensgroepe.

Die twee dae van die konferensie tesame met baie ander bykomende 'bygeleenthede' in die Parlement, regeringsgeboue en ander rondom Londen en die VK is gehou met die doel om fokus te bring op die dikwels gruwelike skendings en onderdrukking van hierdie noodsaaklike mensereg.

Sal dit verbeterde toestande vir daardie gelowiges teweegbring – of dit nou godsdienstig of nie-godsdienstig is – moet nog gesien word? Maar die tekens is belowend. 'n Multi-land-manier word gebou om hierdie kwessies uit te lig eerder as om 'n blinde oog te draai.

'n Aantal konferensieverklarings is deur regerings onderteken - beslis nie genoeg soos ons kan sien nie, die sleutelverklaring is onderteken deur net 30 lande. Onder leiding van die Verenigde State en die Verenigde Koninkryk was die res meestal Europees – hoewel opvallende weglatings Frankryk, Duitsland en Spanje was. Terwyl buite Europa, Australië, Kanada, Brasilië, Columbia, Israel en Japan was ook ondertekenaars.

Algehele stellings

Die Breë Konferensieverklaring van Vryheid van Godsdiens of Geloof kan op die regeringswebwerf gevind word (hier afgelaai word). Dit verbind regerings:

  • om te beskerm "vryheid van denke, gewete, godsdiens, of geloof en verseker dat individue vryelik hul oortuigings kan verander, of nie glo nie, sonder straf of vrees vir geweld";
  • na "bewus te maak van die huidige uitdagings vir ForRB regoor die wêreld, die relevansie van ForRB vir ander menseregte, en beste praktyk in die voorkoming van oortredings en misbruike en die beskerming en bevordering van ForRB vir almal";
  • na "praat bilateraal, sowel as deur multilaterale instellings, teen skendings en misbruik van die reg op vryheid van godsdiens of geloof"terwyl jy werk"nouer saam met internasionale vennote, rolspelers in die burgerlike samelewing, menseregtekundiges, akademie en geloofs- en oortuigingsakteurs om praktiese oplossings te implementeer om ForRB-uitdagings aan te spreek, beste praktyk uit te ruil en gedeelde verbintenisse te bou” terwyl
  • versterking"die stemme en bou die kapasiteit van verdedigers van ForRB, insluitend godsdienstige of geloofsakteurs, inspireer toekomstige leiers en jongmense, en bou en versterk globale koalisies vir kollektiewe optrede".

Woorde teenoor dade

Ons weet dat woorde is goedkoop, terwyl daad en toewyding duur kan wees – maar die eenvoudige feit dat hierdie regerings so 'n skuif gemaak het in die lig van toenemende onverdraagsaamheid in sommige dele van die wêreld is 'n positiewe teken.

Sommige aksies wat geneem is, veral deur die Amerikaanse administrasie, het hul tande gewys deur die aksies wat in Mianmar geneem is teen Rohingya-Moslems as volksmoord te verklaar - iets wat die Britse regering moet navolg.

Dit spreek vanself dat die burgerlike samelewing 'n beduidende rol gespeel het om hierdie hele proses aan te moedig en te laat voortbeweeg.

Die skepping van ForRB Ronde Tafels of Forums is geheel en al innovasies in die burgerlike samelewing wat oop is vir enige individu of geloofsgroep waar kwessies van godsdiensdiskriminasie uitgesaai kan word en aksies geneem kan word om die regering of ander sektore van die burgerlike samelewing aan te spoor om standpunt in te neem oor verskillende kwessies.

Hierdie prosesse speel 'n belangrike rol om regerings sowel ingelig as op hul tone te hou met betrekking tot misbruik wat in die wêreld voorkom. Die mees noemenswaardige is in die VSA, die Verenigde Koninkryk en in Brussel (sameroeping van groepe van regoor Europa) terwyl een wat in Mexiko sou begin tydens die konferensie aangekondig is.

Konstruktiewe kritiek

Die konferensie-organisasie was egter nie sonder kritiek nie.

Baie NRO's en selfs regerings het gekla oor die uiters laat kennisgewing van sitplekbeskikbaarheid en ooreenstemmende toegangskaartjies vir bywoners wat baie probleme vir deelnemers veroorsaak het.

Heelwat NRO's het gekla oor die 'diskriminasie' tussen die burgerlike samelewing en amptelike regeringsafgevaardigdes aangesien die burgerlike samelewing nie toegang tot enige van die hoofverrigtinge gehad het nie.

Daar is 'n vloer aan toegeken die burgerlike samelewing met 12 hutte en dit was die meeste van die tyd relatief leeg.

Diegene met beperkte burgerlike samelewingspasse is gestuur om in isolasie te bly terwyl die hoofkonferensie sonder hulle voortgegaan het, met plek vir baie meer deelnemers.

Hierdie differensiasie was oënskynlik in stryd met die gees van die hele konferensie en was nie 'n eer vir die organiseerders nie. Ongelukkig is die suksesvolle model wat deur die Organisasie vir Veiligheid en Samewerking in Europa se Menslike Dimensie-vergaderings gebruik is, waar alle deelnemers mekaar kan ontmoet en alle vergaderings kan bywoon, nie aangeneem nie – wat ontevredenheid onder burgerlike samelewingsgroepe skep.

Gevolgtrekking

Tog, wat ook al die denke agter die uitsluiting van dele van die burgerlike samelewing, hierdie dinge is hoofsaaklik organisatoriese kwessies wat maklik reggestel kan word vir toekomstige konferensies.

Overall, die inisiatief wat deur die Britse en Amerikaanse regerings gedryf is om te verseker dat die lewensbelangrike mensereg van vryheid van godsdiens of geloof geopper, blootgelê, beskerm en gekoester word, was 'n uiters belangrike stap om die politieke momentum in die regte rigting te beweeg.

- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie - kol_img

Moet lees

Jongste artikels