6.8 C
Brussel
Sondag, November 27, 2022

Openbare Universiteit van Navarra het kursus georganiseer oor die insluiting van godsdienstige diversiteit

Bahai, Scientology, Ortodokse Kerk, JesusChristus van die Later Dae Heiliges, Hindoeïsme, Boeddhisme en Taoïsme, het as sprekers aan die kursus deelgeneem.

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - by The European Times News - Meestal in die agterlyne. Verslagdoening oor korporatiewe, sosiale en regeringsetiese kwessies in Europa en internasionaal, met die klem op fundamentele regte. Gee ook stem aan diegene wat nie deur die algemene media geluister word nie.

Meer van die skrywer

Navarra, Spanje. Die Openbare Universiteit van Navarra (UPNA) het 'n herfskursus gereël oor "Insluiting van godsdienstige diversiteit en interkulturaliteit, die uitdaging om die Europese lewenswyse te bevorder". Die kursus is van 26 tot 28 September in die Salón de Grados van die “Los Olivos”-gebou gehou.

Die kursus is deur prof. Drª ingehuldig. Drª. Begoña Pérez Eransus, Viserektor van Projeksie, Kultuur en Verspreiding van die UPNA; die Visedekaan Beatriz Rodríguez Sanz de Galdeano, namens prof. Dr. Rafael Lara González, Dekaan van die Fakulteit Regswetenskappe van die UPNA; en prof. dr. Juan Mª Sánchez Prieto – Direkteur van die I-Communitas-instituut van dieselfde Universiteit.

In die raamwerk van die oproep vir toelaes vir die verspreiding van EU-beleide en strategieë, het die Openbare Universiteit van Navarra, in samewerking met EUROPE DIRECT Navarra/Nafarroa, het hierdie konferensie oor die insluiting van godsdienstige diversiteit gereël, waarin artikel 10 van die Europese Handves van Menseregte bestudeer is binne die tema van “Die uitdaging om die Europese lewenswyse te bevorder, in die lig van artikel 10 van die Europese Handves van Fundamentele Regte”.

Die direkteur en koördineerder van hierdie kursus was die professor in staatsreg prof. dr. Alejandro Torres Gutiérrez, van die UPNA, en navorser van die Instituut vir Gevorderde Sosiale Navorsing, van die UPNA, die I-Communitas-instituut, wat ook die wenner van die Religious Freedom Awards in die 2020-uitgawe.

Eerste dag van die kursus

Die eerste dag van die kursus het, na die institusionele wet, begin met 'n lesing oor “Die stelsel van ooreenkomste in die lig van die beginsel van sekularisme van die staat” wat deur prof. Drª aangebied is. Adoración Castro Jover – Professor in Staatskerklike Reg aan die UPV. Lid van die Advieskommissie oor Godsdiensvryheid.

Dit is gevolg deur prof. Dr. Juan Carlos Orenes Ruiz. – Professor in Staatsreg aan die UPNA en Regsadviseur van die Regering van Navarra, wat die onderwerp aangespreek het van “Regulerende uitdagings van godsdienstige diversiteit in die lig van die beginsel van sekularisme: Maatskaplike Sekerheidstelsel vir predikante van aanbidding, erkenning van huwelike, pligsgetroue besware, stadsbeplanning, plekke van aanbidding en begraafplase”.

Prof. Orenes Ruiz was in beheer van die moderering van die eerste dag se debat, getiteld "Die insluiting van bloot geregistreerde denominasies in die Register van Godsdienstige Entiteite: Die lang pad na die erkenning van berugte wortels en die ondertekening van 'n ooreenkoms", waarin deelnemers was kan luister na en leer uit die bydraes van Iván Arjona Pelado (Church of Scientology, die godsdiens gestig deur L. Ron Hubbard), Karlos Alastruey (Baha`i-gemeenskap), Juan Carlos Ramchandani [Krishna Kripa Dasa] (priester en president van die Hindoe-federasie en vise-president van die Hindu Forum Europe), sowel as Master Shifu You Weijun (Taoïstiese Unie van Spanje). Hulle het almal bygedra, onder andere en verduidelikings, hul sienings oor die huidige stelsel van hantering van godsdienstige denominasies, wat volgens hulle “die verskillende denominasies en hul lede onregverdig behandel”, met “vlakke van erkenning” soos die sogenaamde “berugte geworteldheid”. Die sprekers het uitgelig hoe die regulering van berugte wortels ('n kategorie wat nie uit die grondwetlike norm spruit nie) eerste-, tweede- en derdeafdeling-godsdienste geskep het, en hoe die “grens” van vereistes wat van godsdienstige entiteite vereis word vir baie onbereikbaar is as gevolg van hul geskiedenis en eiesinnigheid, wat sodoende gelyke behandeling van alle burgers voorkom, hulle ongelyk behandel volgens hul godsdiens van keuse.

Tweede dag van die kursus

Op die tweede dag van die kursus het prof. Torres 'n lesing gegee oor “Die wetlike, sosiale en ekonomiese uitdagings van die insluiting van religieuse diversiteit in Spanje“, gevolg deur nog 'n lesing oor “Onderrig van godsdiens in openbare skole en insluiting van diversiteit in die onderwysstelsel”, meesterlik aangebied deur prof. dr. Óscar Celador Angón, professor in staatskerkreg aan die Universiteit Carlos III van Madrid.

Die dag is afgesluit met 'n debat oor “Godsdienstige diversiteit in skole. 'n Perspektief vanuit die institute en onderrigsentrums van Navarre”, gemodereer deur prof. Torres, met bydraes van prof. Mikel Aramburu Zudaire (Instituto Plaza de la Cruz), prof Luis Alberto Andía Celaya (Instituto de Barañain), prof Fernando Jorajuria Zabalza ( Instituto Navarro Villoslada), en prof Juan Antonio Ojer Ojer (Colegio Público Iturrama).

Derde dag van die kursus

Die derde en laaste dag van die Herfskursus is afgesluit met nog twee lesings en 'n debat. Die eerste lesing was oor “Religieuse radikalisering en geweld: Voorkoming en aanwysers”, aangebied deur prof. dr. Sergio García Magariño (professor in politieke wetenskap en administrasie aan die UPNA en navorser by die I-Communitas-instituut), gevolg deur 'n reeks van "Proposals de lege ferenda vir 'n beter insluiting van godsdienstige diversiteit in die Spaanse samelewing", aangebied deur Ander Loyola Sergio - Navorser by die UPNA.

Die finale debat oor "Die insluiting van denominasies met 'n verklaring van bekende wortels" is gemodereer deur prof. Alejandro Torres Gutiérrez, met die deelname van José Ferrer Sánchez (Kerk van Jesus Christus van Laaste dae Heiliges), Enrique Caputo Rivera (Boeddhistiese Federasie van Spanje) en David Baltaretu (Roemeens-Ortodokse Kerk).

Oudiovisuele opvoedkundige materiaal vir godsdienstige diversiteit

Met die materiaal van hierdie kursus, verduidelik professor Alejandro Torres Gutiérrez, sal oudiovisuele materiaal geproduseer word "wat die bestaande godsdienstige diversiteit uitlig ... sowel as die uitdagings en huidige probleme vir die volle sosiale insluiting daarvan", met die doel om by te dra tot die "volle verwesenliking". van die reg erken deur artikel 10 van die Europese Handves van Fundamentele Regte”.

Die kursus was gemik op lede van godsdienstige minderhede, personeel en owerhede van openbare administrasies, parlementariërs, politieke partye, vakbonde, stigtings, verenigings en ander entiteite, sowel as universiteits- en sekondêre skoolstudente, studente van die Aula de la Experiencia en die algemene publiek wat belangstel in die studie van die wetlike regime van Godsdienstige Denominasies sonder Samewerkingsooreenkoms.

Soos die UPNA-webwerf verduidelik: “Die insluiting van godsdienstige diversiteit is een van die groot uitdagings in ons samelewing, waarin sterk sosiale vooroordele steeds voortduur, en waar daar beduidende onderliggende wetgewende diskriminasie is. Artikel 10 van die Europese Handves van Fundamentele Regte erken die reg op vryheid van denke, gewete en godsdiens, wat die uitdaging stel, vanuit die oogpunt van die bevordering van die Europese lewenswyse, om die bestaande godsdienstige diversiteit in ons samelewing in te sluit, waar sterk sosiale vooroordele bestaan ​​steeds voort, en waar daar steeds beduidende wetgewende diskriminasie is”.

Verder dui die webwerf aan dat om die vernaamste uitdagings wat op hierdie gebied bestaan ​​te ontleed, die UPNA op “universiteitskenners gespesialiseer is in die studie van gewetevryheid, sowel as uit die wêreld van onderwys, en die verteenwoordigers van die belangrikste godsdienstige belydenisse wat nie ’n Samewerkingsooreenkoms met die Staat het nie”.

- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie - kol_img

Moet lees

Jongste artikels