15.1 C
Brussel
Maandag, Junie 5, 2023
Redakteur se keuseItalië se grootste vakbond doen 'n beroep op die minister vir universiteite om met ...

Italië se grootste vakbond doen 'n beroep op die minister vir universiteite om met nie-nasionale onderwyspersoneel te skik

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

Henry Rodgers
Henry Rodgers
Henry Rodgers doseer Engels aan die "La Sapienza" Universiteit, Rome en het wyd gepubliseer oor die diskriminasiekwessie.

Meer van die skrywer

Italië, 'n toetssaak van die doeltreffendheid van oortredingsverrigtinge teen 'n mees onversetlike ...

0
Lettori betoog buite die minister van universiteite se kantoor in Rome oor Italië se versuim om die Kommissie se sperdatum vir betaling van skikkings te haal wat ingevolge diskriminasie-uitspraak van die Hof van Justisie van 2006 verskuldig is.

Namate die sperdatum van die Kommissie vir die implementering van diskriminasie-regspraak van die Hof van Justisie van die EU nader kom, doen Italië se grootste vakbond 'n beroep op Minister vir Universiteite om met nie-nasionale onderwyspersoneel te skik.

In sy mees onlangse inisiatief ter verdediging van die regte van vreemdetaaldosente (Lettori) aan Italiaanse universiteite, het FLC CGIL, Italië se grootste vakbond, 'n ope brief gerig aan Minister vir Universiteite en Navorsing, Anna Maria Bernini, waarin sy versoek word om te betaal die volle kompenserende skikkings verskuldig vir dekades van diskriminerende behandeling binne die sperdatum van die 60 dae wat deur die Europese Kommissie gegee is.

 In sy persverklaring van 26 Januarie het die Kommissie aangekondig dat dit oortredingsverrigtinge N.2021/4055 na die beredeneerde opiniestadium verskuif en Italië gewaarsku om binne die voorgeskrewe tydperk van twee maande aan die opinie te voldoen of om die saak na die Hof van Justisie van te verwys. die Europese Unie (HJEU). Die Kommissie het die verrigtinge in September 2021 geopen weens Italië se versuim om die CJEU-beslissing ten gunste van die Lettori in Saak C-119/04. 

Die brief aan Minister Bernini skets die regsgeskiedenis van die Lettori in hul stryd om gelykheid van betaling, met verwysing na die 4 oorwinnings wat voor die HvJEU behaal is. Hierdie loop vanaf die eerste en seminale Allué geval van 1989 tot die Kommissie se 2006-oorwinning in sy afdwingingsaak teen Italië vir nie-implementering van die vroeëre Kommissie v Italië-beslissing van 2001. 'n Vyfde pariteit van betaling-saak voor die HvJEU kan nou volg indien Italië versuim om te voldoen aan die bepalings van die Kommissie se beredeneerde mening van Januarie 2023.

 "Die tydsduur wat in hierdie kort regsgeskiedenis ingesluit word, is gelykstaande aan 34 jaar," skryf FLC CGIL in sy brief aan minister Bernini. Die duur van Italië se diskriminasie teen die Lettori posisioneer die saak as die langste oortreding van die bepaling van die gelykheid van behandeling van die Verdrag op rekord.

In die lig van Italië se planne om die nedersettings weens Lettori tot die jare voor 1995 te beperk, sal die oortreding egter waarskynlik nog langer duur. In saak C-119/04 het die Groot Kamer van die CJEU 'n Italiaanse wet van Maart 2004 op die laaste oomblik goedgekeur wat Lettori 'n heropbou van loopbaan vanaf die datum van eerste indiensneming toegeken het. In reaksie, en in die mees brutale van sy pogings om die regspraak van die HvJEU te ontduik, het Italië daarna die Gelmini-wet van 2010 uitgevaardig, 'n wet wat die wet van Maart 2004 terugwerkend geïnterpreteer en gelees het om Italië se aanspreeklikheid teenoor die Lettori vir heropbou te beperk. van loopbaan slegs tot die jare voor 1995.

Oor die betrokke regspunt, sê FLC CGIL:

“Scrutiny of Law n. 63 van Maart 2004 toon dat dit geen bepaling bevat om die rekonstruksie van loopbaan as gevolg van die Lettori onder Saak C-212/99 te beperk tot die jare voor 1995 nie. Dit volg dus dat die Hof van Justisie uitspraak in opvolg Saak C- 119/04 nie, of kan nie gelees word om so 'n perk goed te keur nie. Meer ernstig, dit volg dat die Gelmini-wet se retrospektiewe interpretasie van Wet n. 63 van Maart 2004 poog om die regspraak van die Europese Hof van Justisie, die topinstelling van die Europese Unie, ongedaan te maak.”

Op 13 Desember verlede jaar het Lettori van universiteite regoor Italië 'n opgevoer  demonstrasie op Viale Trastevere in die omgewing van minister Bernini se kantore op die linkeroewer van die Tiber in Rome. Die betoging was om te protesteer teen die feit dat Italië voortgaan om Lettori hul Verdragsreg op gelyke behandeling te ontsê. Net 'n kort stapafstand vanaf Viale Trastevere, op die regteroewer van die Tiber, is die Campidoglio. Daar, soos die brief baie nadruklik herinner aan minister Bernini, "in die Sala dei Conservatori is die reg op gelykheid van behandeling in die wet onderteken as 'n bepaling van die historiese Verdrag van Rome op 25 Maart 1957".

Die FLC CGIL-brief is veral krities oor die feit dat die werkgewers wat verantwoordelik is vir die diskriminasie teen die nie-nasionale Lettori universiteite moet wees. “Dat die oorsprong van die diskriminasie universiteite moet wees, almal met fakulteite regswetenskap wat onderrig gee EU wet en daarom die beslissings van die HvJEU wat diskriminasie teen Lettori in die Italiaanse universiteite veroordeel, behoort te verstaan, is uiters betreurenswaardig”, lui die brief.

In Saak C-119/04 het die Kommissie aanbeveel dat a  daaglikse boete van €309,750 op Italië afgedwing word vir sy volgehoue ​​diskriminasie teen Lettori. Die laaste-minuut-wet wat in Maart 2004 ingestel is, het toegegee dat Lettori 'n reg gehad het op 'n ononderbroke rekonstruksie van hul versorgers vanaf die datum van eerste diens, met die gevolg dat die Groot Kamer van die CJEU Italië die aanbevole boetes gespaar het. Na die oplegging van die vonnis is die bepalings van die wet egter nooit daarna toegepas nie.

 Kommentaar op die moontlikheid dat 'n verdere saak na die CJEU verwys word vir nie-implementering van die beslissing in Saak C-119/04, wys die FLC CGIL-brief daarop:

“In so 'n scenario sal prokureurs vir die Permanente Verteenwoordiging aan die HvJEU moet verduidelik waarom die Wet van Maart 2004, wat Italië die daaglikse boetes van 309, 750 euro deur die Europese Kommissie aanbeveel, is nooit daarna geïmplementeer soos deur die HvJEU geïnterpreteer nie. “

Die oortredingsverrigtinge is voorafgegaan deur 'n loodsprosedure, 'n meganisme wat ingestel is om geskille vriendskaplik met lidlande op te los. Oor 'n tydperk van 10 jaar het dit merkbaar misluk om sy doel te bereik. Die skuif na behoorlike oortredingsverrigtinge word gekrediteer aan 'n landwye sensus van diskriminerende toestande in Italiaanse universiteite wat deur Asso uitgevoer word. CEL.L, 'n La Sapienza-gebaseerde vakbond en 'n amptelike klaer in die oortredingsverrigtinge, en FLC CGIL, Italië se grootste vakbond. Die sensusresultate wat die nie-betaling van die skikkings verskuldig ingevolge die beslissing in Saak C-119/04 afdoende dokumenteer, is by die Kommissie gedeponeer.

Ongetwyfeld die mees invloedryke parlementêre vraag oor die Lettori-kwessie wat tydens die mandaat van die huidige Europese Parlement aan die Kommissie gestel is, is die vraag wat deur Clare Daly ingedien is en mede-onderteken is deur 7 ander Ierse parlementslede. Die FLC CGIL-brief aan Minister Bernini haal die bewoording in die parlementêre vraag aan wat fokus op die wederkerige verantwoordelikhede wat gepaard gaan met die voordele van EU-lidmaatskap.

"Italiaanse universiteite ontvang ruim befondsing van die EU. Italië het die grootste deel van die Herstelfonds ontvang. Die etiek van wederkering vereis tog dat Italië die oppergesag van die reg moet gehoorsaam en die mees onlangse uitspraak van die HvJEU ten gunste van die lettori implementeer: saak C-119/04. "

John Gilbert is nasionale Lettori-koördineerder vir FLC CGIL. 'n Brief aan die Universiteit van Florence, sy goed-ontvangde toespraak aan sy kollegas by die betoging buite Minister Bernini se kantore in Desember het baie van die punte gedek wat in die FLC CGIL-brief aan die minister ingesluit is.

Mnr Gilbert het gesê:

“Terwyl die Ministerie van Universiteite naby die plek geleë is waar die historiese Verdrag van Rome onderteken is, is die diskriminerende beleid teen Lettori wat die ministerie en die Italiaanse regering sedert die 1980’s gevoer het, wêrelde afgesien van die bepaling van die Verdrag van Rome, wat verskans die beginsel van gelykheid van behandeling deur die hele Unie. Deur opdaterings van die nasiesensus het ons met Asso onderneem. CEL.L ons sal monitor of die skikkings verskuldig ingevolge die beslissing in Saak C-119/04 wel gemaak word en sal ons bevindinge aan Brussel kommunikeer”.

Die brief aan Minister Bernini is gekopieer aan Kommissaris vir Werk en Maatskaplike Regte, Nicolas Schmit, en aan Kommissiepresident Ursula von der leyen, wat 'n persoonlike belang in die Lettori-saak geneem het. Dit sal nou in al die moedertale van die Lettori wat in die Italiaanse universiteite werk vertaal word en by hul onderskeie ambassades in Rome ingehandig word.

- Advertensie -
- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels