4.4 C
Brussel
Maandag, Desember 4, 2023
NuusLettori, Italië se vreemdetaaldosente gooi die handskoen neer

Lettori, Italië se vreemdetaaldosente gooi die handskoen neer

Op kampusse regoor Italië voer Lettori eendagstaking uit om teen onlangse interministeriële besluit te protesteer

Henry Rodgers
Henry Rodgers
Henry Rodgers doseer Engels aan die "La Sapienza" Universiteit, Rome en het wyd gepubliseer oor die diskriminasiekwessie.

Op kampusse regoor Italië voer Lettori eendagstaking uit om teen onlangse interministeriële besluit te protesteer

Drie maande na die verstryking van 'n Kommissie-sperdatum vir die betalings van skikkings aan buitelandse universiteitstaaldosente (Lettori) vir dekades van diskriminerende behandeling, het Italië verlede Maandag 'n lang interministeriële besluitwet gepubliseer om administratiewe reëlings in plek te stel om uiteindelike betalings te maak. Die sperdatum is deur die Kommissie aan Italië uitgereik in 'n geredeneer mening van 26 Januarie in die konteks van oortredingsverrigtinge N.2021/4055, wat poog om Italië te dwing om 'n 2006-beslissing van die Hof van Justisie van die Europese Unie (CJEU) in Saak C-119/04 af te dwing, die laaste van vier Lettori oorwinnings in 'n lyn van litigasie wat terug strek tot die seminale Allué uitspraak van 1989.

'n Besluit 3000 woorde langer as die besluit

Op 6,440 XNUMX woorde, die interministeriële dekreet is amper 3,000 XNUMX woorde langer as die sin in Saak C-119/04 , waaraan dit voorgee om uitvoering te gee. Die grootste deel van die dekreet word oorgegee aan administratiewe reëlings en prosedures vir die medefinansiering van nedersettings aan Lettori deur die staat en die universiteite. Dit sluit in bepalings oor geskiktheid vir medefinansiering, hoe en teen wanneer die universiteite by die ministerie om fondse moet aansoek doen, uiteindelike regstellings van foute in die aansoek, boetes vir nie-samewerking,

Daarbenewens is daar 'n vereiste dat elke universiteit 'n aanlyn sensus waar Lettori hul diensjare aanteken, inligting, wat as hul werkgewer, 'n mens sou verwag dat die universiteite reeds besit. Die uitgebreide burokrasie wat ingestel is, dui daarop dat die ingesteldheid van die wetgewer is dat die teruggehoue ​​geregtigheid aan Lettori meestal te wyte is aan 'n mislukking van administrasie.

Die dekreet gee geensins toe op die regsposisie wat Italië gedurende die oortredingsverrigtinge gehandhaaf het nie. Dieselfde inkonsekwente spyskaart van oplossings bly in plek. Indien enigiets, verskans die dekreet Italiaanse onversetlikheid verder in sy herhaalde aandrang dat Italië se wet van Maart 2004, wat deur die Groot Kamer van die CJEU goedgekeur is op grond daarvan dat dit Lettori 'n ononderbroke heropbou van loopbaan vanaf die datum van eerste indiensneming toegeken het, moet geïnterpreteer word in ooreenstemming met die beperkende bepalings van artikel 26 van die sogenaamde Gelmini-wet van 30 Desember 2010. Alle verwysings na die Maart 2004-wet wat deur die CJEU goedgekeur is, word gevolg en gekwalifiseer deur die bewoording “soos vertolk deur Artikel 26, paragraaf 3 , van wet no.240 van 30 Desember 2010”.

Aangesien die dekreet weke lank vrylik gesirkuleer het voor die publikasie daarvan, was beide die universiteitsadministrasies en die Lettori vooraf bewus van die inhoud daarvan. Baie administrasies het gemeen dat die bepalings daarvan so verwarrend was dat dit onwerkbaar was. Minder geïnteresseerd in administratiewe besonderhede en meer in wettige invoer, het Lettori-vakbonde die dekreet heeltemal verwerp. ’n Nasionale eendagstaking is ooreengekom deur FLC CGIL en UIL RUA, onderskeidelik Italië se grootste en derde grootste vakbond, in protes teen die bepalings daarvan.

In ooreenstemming met Italiaanse arbeidswetgewing, voordat 'n nasionale staking amptelik afgekondig kan word, is die Ministerie van Arbeid verplig om 'n voorafvergadering te hou om te poog om tot 'n versoening tussen die strydende partye te kom. Alhoewel die Kommissie die oortredingsverrigtinge namens hulle geneem het, is die Lettori nie party by die verrigtinge, wat uitsluitlik tussen die Kommissie en Italië is nie. Die bemiddelingsvergadering was 'n unieke geleentheid vir die Lettori-verteenwoordigers om die verteenwoordigers van die Ministerie van Universiteite van aangesig tot aangesig te ontmoet en te ondervra.

Die verslag van die vergadering wat daarna aan die Lettori uitgestuur is, lees soos die transkripsie van 'n hofsaal-kruisondervraging. Ter sprake is of Italië van voorneme is om Lettori-loopbane te rekonstrueer op grond van die wet van Maart 2004 soos vertolk deur die HvJEU in sy uitspraak in saak C-119/04, of soos vertolk deur die terugwerkende Gelmini-wet van 2010.

Die Ministerie-verteenwoordigers het herhaaldelik probeer om hierdie vraag te systap. Onder druk van die Lettori-verteenwoordigers het hulle verklaar dat die dekreet alle relevante nasionale en Europese regspraak eerbiedig. Openbarend genoeg plaas die woordorde in hierdie antwoord nasionale reg bo EU-reg. Die Lettori-verteenwoordigers het aan die Ministerie herinner dat die EU-wetgewing bo binnelandse reg seëvier, en die verteenwoordigers van die Ministerie gevra aan watter grond die interministeriële dekreet voorrang geniet. Op hierdie tydstip het die Ministerie-amptenare herhaal dat die Dekreet alle nasionale en Europese regspraak respekteer, maar het bygevoeg dat die Gelmini-wet steeds geldig is. Dit is op hierdie stadium deur beide partye toegegee dat bemiddeling misluk het. Die nasionale staking sou dus voortgaan.

FLC CGIL se kommer oor die korrekte implementering van die 2006-beslissing in saak C-119/04 oorgedra in 'n brief wat 'n paar dae na die mislukte bemiddeling aan Kommissaris vir Werk en Maatskaplike Regte, Nicolas Schmit, gestuur is. Die brief trek geen vuishoue nie. FLC CGIL herinner aan die Kommissie dat Italië in sy verklarings in Saak C-119/04 die Hof verseker het dat dit die wet van Maart 2004 korrek geïmplementeer het. Die brief herinner verder dat na vaste versekering van Italië aan die destydse Kommissaris Vladimír Špidla dat die 2004-wet sal voortgaan om korrek toegepas te word, het die Kommissie aangekondig in a persverklaring

dat sy oortredingsverrigtinge teen Italië gesluit sou word. Die waarde van hierdie versekerings, lui die brief wrang kommentaar, is dat daar in 2023 nuwe oortredingsverrigtinge oop bly vir nie-implementering van die C-119/04-beslissing.

In sy hersiening van die 6.440-woord interministeriële dekreet, gooi FLC CGIL, in 'n blote 40 woorde, 'n handskoen neer en interpreteer die dekreet in sy brief aan die Kommissie soos volg:

"In die standpunt ingeneem in die interministeriële dekreet, vra Italië effektief die Kommissie, voog van die Verdrag, om die Hof van Justisie en die bevindinge van sy eie nasionale howe te ignoreer en interpretatiewe voorrang te gee aan die "Gelmini-wet".

Parallelle vertoë aan die Kommissie deur Asso.CEL.L, 'n "La Sapienza" Universiteit van Rome-gebaseerde vakbond wys op die implikasies wat ter sprake is:

"Dat 'n lidstaat toegelaat sal word om wetgewing waaroor die HvJEU reeds beslis het, terugwerkend te interpreteer, en tot sy eie voordeel, sal 'n presedent skep met baie ernstige implikasies vir die oppergesag van die reg in die EU... Uiteindelik kan net die Hof self besluit oor die legitimiteit van 'n retrospektiewe interpretasie van sy beslissings, sou 'n lidstaat op die geldigheid van sy interpretasie aandring."

Na aanleiding van betogings wat buite die Ministerie van Universiteite in Rome gehou is Desember 13 laaste en daarna aan April 20, Vrydag se nasionale staking wat gehou is, was die derde nywerheidsaksie wat deur vakbonde hierdie akademiese jaar geneem is, en die suksesvolste. Op kampusse regoor Italië is Lettori, afgetree en in diens, deur hul CEL-kollegas aangesluit. 'n Kategorie universiteitsonderwysers wat presies dieselfde werk as die Lettori doen, moet die CEL's onder Italiaanse wetgewing gevolglik geregtig wees op soortgelyke betaling.  

In Padova ,  Florence (1), Perugia (2) Sassari en ander universiteitsdorpe regoor Italië was plaaslike TV en pers vrygewig in hul dekking van die Lettori-staking. Die stories, wat die langdurige diskriminasie akkuraat dokumenteer, teken ook studenteondersteuning vir hul Lettori-onderwysers aan en die hoë agting waarin hulle hul kursusse hou. Inisiatiewe soos vergaderings met rektore word ook gedek.

Kurt Rollin is Asso.CEL.L-verteenwoordiger vir afgetrede Lettori. Die  ope brief hy het aan Minister vir Universiteite, Anna Maria Bernini, dokumente opgestel hoe afgetrede Lettori naby die armoedegrens leef as gevolg van die diskriminerende pensioene wat hulle ontvang. Mnr. Rollin het buite die rektor se kantoor op die kampus van die “La Sapienza” Universiteit van Rome gepraat, en gesê:

 "Die interministeriële dekreet is 'n blatante poging om die Hof van Justisie se uitspraak in Saak C-119/04 te ontsnap. Mantra-agtig die dekreet herhaal dat die uitspraak ooreenkomstig die terugwerkende Gelmini-wet van 2010 geïnterpreteer moet word asof dit alle ander interpretasies uitsluit. In die omstandighede moet die Kommissie nou dadelik die Lettori-saak na die Hof van Justisie verwys en sodoende die Hof self toelaat om die terugwerkende Gelmini-interpretasie van sy C-119/04-uitspraak te interpreteer."

Clare Daly 2019 gesny Lettori, Italië se vreemdetaaldosente gooi die handskoen neer

Clare Daly, lid van Dublin, het onlangs die diskriminasie teen Lettori in 'n toespraak voor die Europese Parlement. Terselfdertyd het sy 'n opgestel  Reël 138 parlementêre vraag  aan die Kommissie oor die saak, mede-onderteken deur ses ander Ierse MEP's.

MEP Daly het gesê:

"Die Lettori-saak is die langste oortreding van die pariteit van behandelingsbepaling van die Verdrag in die geskiedenis van die EU. Italiaanse universiteite ontvang baie ruim EU-befondsing. Die etiek van wederkering vereis dat Italië nou die oppergesag van die reg gehoorsaam en skikkings betaal aan die Lettori, afgetrede en in diens, vir die ononderbroke en volledige heropbou van loopbaan wat aan hulle verskuldig is vanaf die datum van hul eerste diens."

____________

(1) Van 04.00 te 06.30

(2) Van 04.40 te 06.47

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels

- Advertensie -