18.3 C
Brussel
Dinsdag, September 26, 2023
EuropaItalië vertraag weer die oplossing van die Lettori-saak

Italië vertraag weer die oplossing van die Lettori-saak

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

Henry Rodgers
Henry Rodgers
Henry Rodgers doseer Engels aan die "La Sapienza" Universiteit, Rome en het wyd gepubliseer oor die diskriminasiekwessie.

Meer van die skrywer

Italië, 'n toetssaak van die doeltreffendheid van oortredingsverrigtinge teen 'n mees onversetlike ...

0
Lettori betoog buite die minister van universiteite se kantoor in Rome oor Italië se versuim om die Kommissie se sperdatum vir betaling van skikkings te haal wat ingevolge diskriminasie-uitspraak van die Hof van Justisie van 2006 verskuldig is.

Meer as 'n maand vanaf die sperdatum wat deur die Europese Kommissie gegee is vir die betaling van skikkings aan vreemdetalige dosente (Lettori) vir dekades van diskriminerende behandeling, het die Meloni-regering verlede Donderdag 'n dekreet-wet goedgekeur wat 'n tydperk van 90 dae bepaal waarbinne administratiewe reëlings om die vergoeding te betaal moet gefinaliseer word.

In sy Januarie persverklaring Met die aankondiging van die voortgang van oortredingsverrigtinge na die stadium van beredeneerde mening, het die Kommissie Italië daaraan herinner dat die skikkings verskuldig was in ooreenstemming met die vonnis in die afdwingingsaak C-119 / 04, die laaste van vier uitsprake van die Hof van Justisie van die Europese Unie (HJEU) ten gunste van die Lettori in 'n lyn van litigasie wat terug strek tot die hoofsaak Allué uitspraak van 1989. Soos alle uitgevaardigde Italiaanse wetgewing, is die Dekreetwet gepubliseer in die Amptelike Koerant.

Artikel 38 van die Dekreetwet werk 'n 2017-wet by, waarvan die bepalings wetgewing gemaak het vir die aanvaarding binne 90 dae vanaf 'n interministeriële dekreet waarvan die bepalings die Lettori-vraagstuk moes oplos. Ses jaar oor die Dekreetwet wysig die 2017-wet om nog 90 dae toe te laat vir nog 'n interministeriële dekreet om die vraag op te los. Die wetgewing maak ook voorsiening vir boetes vir nie-samewerkende universiteite.

Soos 30 Meith nader, 'n dag wat die Lettori kom roep het Pilar-Allué-dag in voortdurende herdenking van haar 1989 CJEU-oorwinning op daardie datum, het Lettori in universiteite regoor Italië woedend gereageer op die jongste uitrek van die afhandeling van die saak. Die reaksie van die afgetrede Skotse dosent Anne Marie McGowan, wat oor 'n 40-jarige onderwysloopbaan aan die La Sapienza Universiteit Rome en Tor Vergata Universiteit Rome nooit gewerk het onder toestande van gelykheid van behandeling nie, was verteenwoordigend.

Anne het opgemerk:

“Implisiet in die opdatering van die 2017-wet is 'n erkenning dat 'n Lettore-wet wat byna ses jaar op die wetboek is, nooit geïmplementeer is nie. Oor hierdie tydperk van ses jaar het baie kollegas afgetree. Ander is oorlede sonder dat hulle ooit geregtigheid ontvang het. En hierdie ses jaar is net die einde van 'n tydlyn van ontduiking van Verdragsverpligtinge wat tot by Allué strek. Die Kommissie kan net nie voortgaan om Italië se onbenullighede en uitputting te verlustig nie.

Die artikel "Italië, 'n toetssaak van die doeltreffendheid van oortredingsverrigtinge teen 'n mees onversetlike lidstaat” gee die konteks aan 'n saak wat die geleerdes van die oortredingsverrigtinge en die EU-gewete kwel. Die kuns. 228-afdwingingsprosedure en die gepaardgaande geldelike boetes is ontwerp om sluiting te bring vir die nie-implementering van vorige eerste-fase-oortredingsbeslissings. Maar die huidige oortredingsverrigtinge is geopen vir ontduiking van 'n werklike afdwingingsbeslissing. Dus, Italië se onversetlikheid gee ruimte vir 'n merry-go-round van ontduiking wat onbepaald kan voortduur onder huidige reëlings.

Deur die reg op gelykheid van behandeling in die konteks van die algehele regte van Europese burgers te plaas, verklaar die kommissie dat die reg "miskien die belangrikste reg onder gemeenskapsreg is en 'n noodsaaklike element van Europese burgerskap". Die Lettori-saak demonstreer duidelik dat hierdie sogenaamde heilige Verdragsreg oor die loop van 'n werker se hele loopbaan weerhou kan word. Verder kan dit ingevolge huidige reëlings straffeloos weerhou word.

"La Sapienza" Universiteit van Rome bied 'n leersame voorbeeld van wanlesings van EU-geregtigheid wat Lettori regoor Italië beproef en vererg het. “La Sapienza” was een van ses voorbeelduniversiteite wie se dienskontrak deur die Kommissie gebruik is om diskriminerende werksomstandighede in oortredingsaak suksesvol te bewys  C-212 / 99. Opvolgafdwingingssaak C-119 / 04 vir nie-implementering van  C-212 / 99  was om die Lettori 'n rekonstruksie van loopbaan toe te ken gebaseer op die minimum parameter van deeltydse navorser of meer gunstige voorwaardes gewen.

Tog het die La Sapienza-administrasie nooit daarna 'n klousule in die dienskontrak ingevoeg om die C-119 / 04  uitspraak. 'n Rekonstruksie van loopbaan gebaseer op die minimum parameter van deeltydse navorser sou gelei het tot 'n salaris laer as die kontraksalaris. Gevolglik het die administrasie gemeen dat deur toe te laat dat sy Lettori-werknemers die kontraksalaris handhaaf, dit die gunstiger behandeling toeken wat in die afdwingingsbeslissing voorgeskryf word. Die skreiende fout in hierdie redenasie was dat die kontrak diskriminerend deur die CJEU beslis is en dat die gunstiger parameters wat voor plaaslike howe gewen is, toegeken moes word, soos Kommissie-korrespondensie aan die "La Sapienza" Lettori bevestig.

Die implementering van die CJEU-afdwingingsbeslissing behels bloot die identifisering van die begunstigdes van die Allué-regspraak, hul diensjare en die toepaslike parameter vir die berekening van die skikking vir die heropbou van loopbaan. Dit verstom die Lettori dat 'n taak van so 'n administratiewe eenvoud nog nie afgehandel is nie. Dit verstom die Lettori ook dat die Kommissie bysantynse en onwerkbare reëlings aan die kant van Italië toegepas het wat die betaling van die skikkings bemoeilik het.

Asso. CEL.L, 'n La Sapienza-gebaseerde vakbond, is 'n amptelike klaer in die Kommissie se oortredingsverrigtinge teen Italië. Met die hulp van FLC CGIL, Italië se grootste vakbond, het dit 'n nasionale sensus van werkende en afgetrede Lettori uitgevoer wat tot die Kommissie se bevrediging die nie-betaling van die skikkings vir diskriminasie verskuldig ingevolge die CJEU-regspraak gedokumenteer het. Die twee vakbonde sal binnekort vergader om 'n gesamentlike reaksie op die onlangse wetsbesluit te besluit.

Kurt Rollin is Asso. CEL.L verteenwoordiger vir afgetrede Lettori. Soos Anne Marie Mc Gowan het hy in die loop van sy onderwysloopbaan by "La Sapienza" nooit onder gelyke behandelingstoestande gewerk nie. Mnr Rollin het oor die Meloni-regeringsbesluitwet reflekteer en gesê:

“Die Kommissie, voog van die Verdrag, meen dat die reg op gelykheid van behandeling die belangrikste reg ingevolge die Verdrag is. In 'n komedie of roman kan 'n plot waarin 'n slinkse staat die voorskrifte van 'n supranasionale owerheid ontduik en ontwyk as snaaks oorkom. Maar Italië se verlenging en verontagsaming van sy Verdragsverpligtinge teenoor die Lettori het menslike gevolge wat alles behalwe snaaks is. Die Kommissie moet nou dadelik die saak na die Hof van Justisie verwys.”
- Advertensie -
- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels

- Advertensie -