9.8 C
Brussel
Saterdag, Desember 9, 2023
EuropaPilar Allué-dag

Pilar Allué-dag

Henry Rodgers
Henry Rodgers
Henry Rodgers doseer Engels aan die "La Sapienza" Universiteit, Rome en het wyd gepubliseer oor die diskriminasiekwessie.

Op 30 Mei 1989 het die EU Hof van Justisie (CJEU) sy vonnis gelewer in 'n verwysing vir voorlopige beslissing deur die Spaanse nasionale Pilar Allué.

In diens as 'n vreemdetaaldosent (lettore) by die Università Degli studi di Venezia, het Allué 'n Italiaanse wet betwis ingevolge waarvan sy en haar Lettori-kollegas op eenjaarkontrakte in diens geneem kon word met die moontlikheid vir tot 5 hernuwings. Aangesien geen sodanige beperking op die duur van diens op Italiaanse burgers van toepassing was nie, het die Hof bevind dat die beperking diskriminerend was. Dit was 'n eenvoudige, oop-en-toe-saak waarvan die implementering bloot vereis het dat Italië die jaarlikse Lettori-kontrakte in onbepaalde termyn omskep het, met vergoeding wat soos voorheen gekoppel is aan die betaalskaal van eweknie Italiaanse onderwyspersoneel.

Eerder as om gevier te word as die mylpaaldag waarop die reg op gelykheid van behandeling met Italiaanse kollegas gewen is, is 30 Mei 1989 histories vir die nie-nasionale Lettori-onderwyspersoneel om heeltemal verskillende redes. Dit is die beginpunt vanwaar die duur van Italië se nie-nakoming van die Lettori-diskriminasievonnisse van die CJEU gemeet kan word. Die nie-nakoming duur voort tot vandag toe ondanks 3 daaropvolgende gunstige uitsprake in 'n lyn van litigasie wat direk voortspruit uit die seminale 1989-beslissing. As sodanig is dit die langste oortreding van die vryheid van bewegingsbepaling van die Verdrag op rekord.

Italië het die Allué-beslissing van 1989 geïnterpreteer as die kondonering van jaarkontrakte terwyl die beperking op die aantal hernuwings onwettig gemaak word. Deur gebruik te maak van die CJEU neem tyd en geld, Allué het Italië se beperkende lesing betwis. Die daaropvolgende 1993-beslissing het bo alle onduidelikheid duidelik gemaak dat die belangrikheid van die vroeëre beslissing was dat nie-nasionale onderwyspersoneel 'n reg het op die oop-einde kontrakte wat deur Italiaanse onderdane geniet word.

'n Volgende Italiaanse wet van 1995 het die oop-einde kontrakte toegegee. Om die koste van die uitspraak vir die universiteite te besnoei, het die wet egter die Lettori terselfdertyd herklassifiseer as nie-onderwysende, tegniese en administratiewe personeel en die parameter van die Italiaanse onderwysfakulteit as basis vir die bepaling van salarisse en die finansiële skikkings vir die teruggedateerde rekonstruksie verwyder. van loopbane wat onder Allué verskuldig is.

Dit het nou op die Europese Kommissie geval as Bewaker van die Verdrae en die gepaardgaande regspraak van die CJEU om Italië na te streef vir die nie-implementering van Allué. In oortredingsaak Kommissie teen Italië die Hof het vir die Kommissie in 2001 bevind. Vir die nie-implementering van daardie beslissing het die Kommissie daarna 'n afdwingingssaak geneem waaroor die Hof in 2006 beslis het.

Die afdwingingsaksie was om maklik verstaanbare redes besonder hoë profiel. In 'n demonstrasie van hoe ernstig hy die aanhoudende diskriminasie teen Lettori beskou, het die Kommissie die Hof gevra om 'n daaglikse boete van €309,750 XNUMX aan Italië op te lê.

Italië het 'n laaste-minuut-wet ingestel wat voorsiening maak vir die heropbou van Lettori-loopbane met verwysing na die minimum parameter van deeltydse navorser of beter parameters wat voorheen gewen is. Alhoewel dit Italië skuldig bevind het teen die sperdatum vir voldoening, het die Hof van mening dat die bepalings van die wet die diskriminasie kan regstel en het die aanbevole dagboete afstand gedoen.

Die dreigement van boetes verwyder, Italië het daarna versuim om die wet te implementeer. Onder die dekmantel van 'n skynbare nakoming het die universiteite voortgegaan om die skikkings en kontraktuele voorwaardes wat die Hof as bevredigend geag het, te weerhou.

Dit het by die Lettori gekwel dat die lang lyn van litigasie uiteindelik misluk het om geregtigheid te lewer. 'n Gevoel het posgevat dat Italië die oppergesag van die EU-reg sou uitoorlê, ongeag die maatreëls wat geneem is om regstelling te verkry. 30 Mei 1989 het sinoniem geword met Pilar Allué-dag, 'n maatstaf om te meet hoe lank 'n onversetlike lidstaat sy Verdragsverpligtinge kan ontduik.

Toe dit blyk dat die 2006-beslissing nie geïmplementeer word nie, het die Kommissie verdere stappe geneem. 'n Loodsprosedure ('n meganisme wat ingestel is om geskille vriendskaplik met lidlande op te los en die beroep op oortredingsverrigtinge te voorkom) is in 2011 geopen. Oor die volgende 10 jaar het dit merkbaar misluk om sy doel te bereik. Die Kommissie het in September 2021 'n skendingverrigtinge geopen.

'n Landwye Sensus van Lettori, wat strek oor universiteite van Triëst tot Catania, het tot die bevrediging van die Kommissie die nie-implementering van die CJEU-beslissings gedokumenteer. 'n Parlementêre vraag aan die Kommissie wat deur 8 MEP's onderteken is, was duidelik ook invloedryk. Let op dat Italiaanse universiteite ruim befondsing van Europa ontvang het en dat Italië die grootste deel van die Covid-herstelfonds ontvang het. die EP's het nadruklik bevraagteken waarom Italië nie sy verpligtinge ingevolge EU-wetgewing teenoor die Lettori sou vergeld en nakom nie.

In reaksie op die oortredingsverrigtinge is voorsiening gemaak in Italië se einde-van-jaar Finansiële Wet vir die vrystelling van fondse van €43 miljoen aan die universiteite om die skikkings verskuldig aan Lettori vir heropbou van loopbaan te mede-finansier. 'n Onlangse brief van die Ministerie van Hoër Onderwys het universiteitsrektore tot 31 Mei gegee om die gelde wat verskuldig is, te kwantifiseer en te kommunikeer.

Vir die Lettori wat hierdie jaar Pilar Allué-dag herdenk, het die gelyktydige voorkoms van die sperdatum van 31 Mei en die 30 Mei 1989 CJEU-beslissing die 33-jarige geskiedenis van die stryd vir regte wat outomaties ingevolge die Verdrag moet wees, saamgevat. Nooit 'n viering nie, Pilar Allué-dag het eerder oor die jare die maatstaf geword van die veerkragtigheid van die Lettori in hul marathon-soeke na geregtigheid.

Hierdie veerkragtigheid sal nog verder getoets word. Onheilspellend, die bloudruk vir die berekening van skikkings legitimeer die metodes wat in die omstrede Gelmini-wet van 2010 voorgeskryf is, 'n wet wat die 2006-afdwingingsbeslissing effektief ongedaan maak en Italië se aanspreeklikheid teenoor die Lettori aansienlik verminder.

Oortredingsverrigtinge dien om EU-wetgewing af te dwing. Om die langste oortreding van die pariteit van behandelingsbepaling op rekord te beëindig, moet die Kommissie aan Italië herinner dat binnelandse wetgewing nie die bindende regspraak van die Hof van Justisie ongedaan kan maak nie.

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

- Advertensie -

Meer van die skrywer

- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -

3 KOMMENTAAR

  1. Met behoorlike aandag van Italië se kant aan EU-wetgewing, kan Pilar Allué-dag 'n viering word – van die oomblik toe Italië uiteindelik sy verantwoordelikhede as 'n EU-lidstaat aanvaar het.

  2. Hoeveel meer herdenkings van Pilar Allué-dag sal plaasvind voordat Italië uiteindelik verplig word om die veronderstelde bindende regspraak van die EU-hof van Justisie te implementeer?

    33 jaar oorskry die gemiddelde duur van 'n universiteitsonderwysloopbaan. Gevolglik het ek en baie nie-nasionale kollegas afgetree sonder om ooit onder die voorwaardes van gelykheid van behandeling te werk wat outomaties ingevolge die Verdrag behoort te wees. As gevolg van die diskriminerende vergoeding wat ons in die loop van ons loopbane ontvang het, ontvang ons nou pensioene wat ons effektief onder die armoedegrens plaas.

  3. Pilar Allué-dag behoort die EU-gewete te pla, aangesien dit die gemak openbaar waarmee 'n onversetlike lidstaat, soos Italië, sy verpligtinge teenoor nie-burgers kan ontduik in weerwil van 4 duidelike uitsprake van die EU-hof van geregtigheid.

    Hierdie oogopenende artikel moet in Brussel gelees word vir daardie beleidmakers wat die gehoorsaamheid aan die oppergesag van die reg in die lidlande van die Europese Unie monitor.

Kommentaar gesluit.

- Advertensie -
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels

- Advertensie -