12.6 C
Brussel
Dinsdag, september 26, 2023
GodsdienstChristendomHet oecumenisch patriarchaat erkende de Macedonische kerk als het aartsbisdom van Ohrid

Het oecumenisch patriarchaat erkende de Macedonische kerk als het aartsbisdom van Ohrid

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Meer van de auteur

Het Oecumenisch Patriarchaat heeft aangekondigd dat het de Macedonische Kerk opneemt in de eucharistische communie

De Macedonische Orthodoxe Kerk (MOC) werd verrassend genoeg door het Oecumenisch Patriarchaat erkend als het aartsbisdom van Ohrid.

Een verklaring uit Istanbul zei gisteren dat de term "Macedonië" en alle andere afgeleiden daarvan waren uitgesloten en dat de kerk alleen werd herkend door de naam "Ohrid", meldt BNR.

Na de bijeenkomst van vandaag kondigde de Heilige en Heilige Synode van het Oecumenisch Patriarchaat aan dat zij in de eucharistische communie de Macedonische Kerk “de hiërarchie, de geestelijkheid en het volk van deze Kerk onder de omophorion van aartsbisschop Stefan” aanvaardt en aldus “de Moederkerk geneest de wond van schisma en schisma. en wijn "op de wond van de orthodoxe broeders daar."

De Kerk van Servië moet volgens een verklaring van het Oecumenisch Patriarchaat administratieve problemen oplossen met de Kerk in de Republiek Noord-Macedonië.

Dit is een mes in de rug van de Bulgaars-orthodoxe kerk, waarvoor het aartsbisdom van Ohrid deel uitmaakt van de historische en spirituele ruimte, evenals de oudste Bulgaarse kerkinstelling, merkten theologen op. Jaren geleden eiste het MOC dat de Bulgaars-Orthodoxe Kerk tot hun moederkerk zou worden verklaard, maar zodra er op de Heilige Synode van de BOC een commissie over deze kwestie was gevormd, begonnen bisschoppen uit Noord-Macedonië directe hulp te zoeken bij het Oecumenisch Patriarchaat.

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -