1.6 C
Brussel
Donderdag, november 30, 2023
EuropaHet Europees Parlement versterkt zijn beleid tegen intimidatie

Het Europees Parlement versterkt zijn beleid tegen intimidatie

In januari 2023 gaf voorzitter Metsola de quaestoren het mandaat om te werken aan voorstellen ter versterking van het anti-intimidatiebeleid van het Parlement. Voortbouwend op de aanbevelingen van de quaestoren besloot het bureau op 10 juli een bemiddelingsdienst op te richten en gaf het zijn politieke steun aan de invoering van verplichte opleidingen voor leden. Het bureau stemde er ook mee in de bestaande procedure van het raadgevend comité dat klachten over intimidatie van leden behandelt, te verbeteren.

President Metsola onderstreept

“Werkplekken moeten veilig en waardig zijn. Het verbeteren en stimuleren van anti-intimidatiebeleid in het Parlement was altijd een prioriteit voor mij. Het maakt deel uit van mijn doelstelling om het Europees Parlement te hervormen om het efficiënter, transparanter en eerlijker te maken. En deze hervorming heeft het potentieel om resultaat te boeken. Het besteedt bijzondere aandacht aan maatregelen die de slachtoffers beter beschermen, het versnelt de processen en het zet in op preventie, via opleiding en bemiddeling”.

Nieuwe bemiddelingsdienst in het Europees Parlement

Bij het besluit wordt een bemiddelingsdienst opgericht om leden en personeel te ondersteunen bij het oplossen van moeilijke relationele situaties en om een ​​positieve en collaboratieve werkomgeving te behouden, waar conflicten in een vroeg stadium worden voorkomen of opgelost. De gevestigde bemiddelingsdienst zal onafhankelijk optreden en gebaseerd zijn op de universele beginselen van bemiddeling: vertrouwelijkheid, vrijwilligheid, informaliteit en zelfbeschikking.

Verplichte training voor leden

Om de leden 360-gradenondersteuning te bieden, moet een training over "Hoe creëer je een goed en goed functionerend team", bestaande uit vijf verschillende modules, verplicht zijn voor leden en vanaf komend voorjaar aan het begin en tijdens hun mandaat worden aangeboden .

De inhoud van de modules omvat de aanwerving van assistenten, succesvol teammanagement, inclusief conflictpreventie en vroegtijdige conflictoplossing, administratieve en financiële aspecten van parlementaire assistentie en preventie van intimidatie.

Herziening van de werking van het Raadgevend Comité

Er werd overeenstemming bereikt over een aantal wijzigingen ter verbetering van de bestaande regels die de beste praktijken codificeren, in overeenstemming brengen met recente jurisprudentie en rekening houdend met suggesties van de vertegenwoordigers van de parlementaire medewerkers. De nieuwe regels zijn bijvoorbeeld gericht op het stroomlijnen en verkorten van procedures, het invoeren van extra opties om klagers te beschermen en ondersteunende maatregelen voor de rest van het contract van de klager, wanneer een geval van intimidatie is vastgesteld.

Indien nodig in gevoelige situaties, zoals klachten over seksuele intimidatie, wordt ook een nieuw beperkt hoorsysteem overeengekomen. De wijzigingen ondersteunen ook de versterking van de verplichting van de klagers en de leden om samen te werken met de commissie, terwijl de vertrouwelijkheid van al hun procedures behouden blijft om de privacy van alle partijen te beschermen.

Naast de hierboven samengevatte voorstellen steunde het Bureau het principe van de invoering van een minnelijke beëindiging van het contract tussen een lid en zijn geaccrediteerde parlementaire medewerker.

Alle overeengekomen maatregelen zullen tijdens de komende vergaderingen worden afgerond en vergezeld gaan van verschillende bewustmakingscampagnes.

Volgende stappen

De goedgekeurde bemiddelingsdienst zal zo snel mogelijk ter plaatse zijn. De bestaande training over het voorkomen van intimidatie zal aan de leden blijven worden aangeboden, terwijl de nieuwe verplichte training over "Hoe creëer je een goed en goed functionerend team" voor leden zal worden ontwikkeld om vanaf het voorjaar van 2024, begin volgende week, te worden aangeboden. termijn en via de wetgevende macht. De Commissie constitutionele zaken zal hieraan werken om dit akkoord op te nemen in de bestaande regels van het Parlement. Daarnaast zal extra personeel worden toegewezen aan de betrokken dienst om te zorgen voor de nodige administratieve ondersteuning bij de uitvoering van de besluiten ter versterking Integriteit, onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid in de instelling.

bron link

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -