24.2 C
Brussel
Zondag juni 4, 2023
CultureEnquête onthult toegenomen ecobewustzijn en bestedingstrends onder moslims tijdens de ramadan

Enquête onthult toegenomen ecobewustzijn en bestedingstrends onder moslims tijdens de ramadan

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://www.europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Meer van de auteur

Cellen, Immuuncellen, Septische shock en uitzaaiingen, de boosdoeners vinden

Cellen, Immuuncellen, Septische shock en uitzaaiingen, de boosdoeners vinden

0
Hoe kunnen cellen en immuuncellen van het menselijk lichaam snel reageren op fysische en chemische veranderingen in hun omgeving?
M87 sterrenstelsel met het kosmische spijsverteringsstelsel

M87 sterrenstelsel met het kosmische spijsverteringsstelsel

0
Nieuwe waarnemingen van het M87-stelsel onthullen hoe een krachtige straal zich vormt rond een monsterlijk zwart gat.

SINGAPORE, 22 maart 2023 – Wereldwijd marktonderzoeksbureau TGM Research heeft de bevindingen onthuld van zijn uitgebreide onderzoek voor 2023, waarin het gedrag en de gevoelens van moslimconsumenten tijdens de heilige maand Ramadan worden benadrukt. Het onderzoek beslaat 14 landen op drie continenten en biedt waardevolle inzichten in de spirituele, culturele en sociale aspecten van de vieringen van dit jaar. De belangrijkste bevindingen van de enquête 2023 zijn onder meer:

  1. Een meerderheid (56%) van de moslimconsumenten wereldwijd is van plan om tijdens de ramadan meer uit te geven. Uit het onderzoek bleek ook dat de meeste consumenten hun budget strategisch beheren door de noodzakelijke artikelen vlak voor het begin van de heilige maand te kopen om te profiteren van beschikbare kortingen en speciale aanbiedingen.
  2. Maar liefst 98% van de respondenten gelooft dat het in acht nemen van de Ramadan hen helpt meer discipline en toewijding te ontwikkelen. Ongeveer 70% van de ondervraagden is van plan om tijdens de heilige maand meer aanbidding en liefdadigheid te doen.
  3. Gemak en digitalisering zijn trending, waarbij meer dan de helft van de respondenten hogere budgetten uittrekt voor boodschappen doen. Bereide maaltijden worden steeds populairder, vooral onder Aziatische gezinnen: 26% kiest ervoor om eten te bestellen in plaats van zelf te koken.
  4. Het belang van culturele en religieuze gevoeligheid bij merkbetrokkenheid wordt benadrukt, waarbij 82% van de respondenten aangeeft dat het cruciaal is voor merken om traditionele islamitische waarden te respecteren.
  5. Het gezondheidsbewustzijn neemt toe: 76% van de respondenten is van plan om tijdens de ramadan gezondheids- en welzijnsartikelen te kopen. Deze trend wijst op een groeiende markt voor bedrijven die op maat gemaakte producten en diensten aanbieden die voorzien in de voedings- en religieuze behoeften van moslims.
  6. Het milieubewustzijn neemt ook toe onder moslimconsumenten: 83% geeft er de voorkeur aan om te kopen bij merken of winkels die milieuvriendelijke opties bieden voor producten die verband houden met de ramadan. Dit benadrukt de noodzaak voor bedrijven om prioriteit te geven aan duurzaamheid en verantwoordelijkheid bij productontwerp, productie en supply chain management.
tgm ramadan global survey celeb - Enquête onthult toegenomen milieubewustzijn en bestedingstrends onder moslims tijdens de ramadan
Enquête onthult toegenomen ecobewustzijn en bestedingstrends onder moslims tijdens de ramadan

Het volledige rapport is hier te vinden.
https://tgmresearch.com/ramadan-insights-2023-global-study.html

METHODOLOGIE:
Het onderzoek werd uitgevoerd tussen 03 en 18 februari 2023, met behulp van de methode van online interviews in 14 landen op een representatieve steekproef van 18-55 N=9638. De steekproef was representatief voor de volwassen moslimbevolking van het betreffende land in termen van geslacht en leeftijd.

OVER TGM:
TGM Research is een data- en inzichtenbedrijf dat wordt ondersteund door technologie. TGM biedt agile inzichten voor betere beslissingen. Het verzamelt wereldwijd gegevens uit de eerste hand met behulp van online onderzoekspanels en levert marktonderzoek van hoge kwaliteit met eigen Res-Tech-oplossingen van wereldklasse. TGM is een remote-first bedrijf met een team van meer dan 50 leden, aanwezig op vijf continenten.

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels