7.6 C
Brussel
Vrijdag december 8, 2023
GezondheidGevolgen van echtscheiding voor kinderen van 6 tot 11 jaar

Gevolgen van echtscheiding voor kinderen van 6 tot 11 jaar

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Echtscheiding vertegenwoordigt een ingrijpende en vaak traumatische verandering in de wereld van het kind en - vanuit hun perspectief - een verlies van familie. Wanneer verteld wordt over echtscheiding, voelen veel kinderen zich verdrietig, boos en angstig, en het kan voor hen moeilijk zijn om te begrijpen hoe hun leven zal veranderen. De leeftijd van het kind heeft ook invloed op zijn reactie op de nieuwe gezinsstructuur.

Het navigeren door een scheiding wanneer u kinderen heeft, moet worden overwogen welke gevolgen de scheiding voor hen kan hebben.

Hier is een kort overzicht van wat 6- tot 11-jarigen begrijpen en hoe u hun overgang na een scheiding kunt vergemakkelijken.

Effecten van echtscheiding op kinderen: van 6 tot 11 jaar

Echtscheiding kan ervoor zorgen dat schoolgaande kinderen tussen 6 en 11 jaar worstelen met gevoelens van verlatenheid. Jongere kinderen, vooral 5- tot 8-jarigen, begrijpen het concept misschien niet en hebben het gevoel alsof hun ouders van hen gaan scheiden. Ze maken zich misschien zorgen over het verlies van een van hun ouders en fantaseren dat hun ouders herenigd zullen worden. Sterker nog, ze geloven vaak dat ze het huwelijk van hun ouders kunnen 'redden'.

Kinderen van 8 tot 11 kunnen één ouder de schuld geven van de scheiding en zich richten op de 'goede' ouder tegen de 'slechte'.

Ze kunnen hun ouders ervan beschuldigen gemeen of egoïstisch te zijn, en hun woede op verschillende manieren uiten: vechten met klasgenoten, uithalen naar de wereld, of angstig, teruggetrokken of depressief worden. Voor sommige kinderen manifesteren de effecten van echtscheiding zich fysiek - denk aan maagklachten of stresshoofdpijn, maar ook aan het verzinnen van symptomen om thuis te blijven van school.

Vergemakkelijking van de overgang na scheiding

Scheidende ouders kunnen voorkomen dat hun kinderen zich in de steek gelaten voelen door betrouwbare, consistente kansen te creëren voor quality time samen.

Basisschoolkinderen kunnen extreem verlies en afwijzing ervaren tijdens een scheiding, maar ouders kunnen het gevoel van eigenwaarde en veiligheid van hun kind herstellen. Om te beginnen moet elke ouder quality time met het kind doorbrengen en hem aanmoedigen om zijn gevoelens te onthullen.

Stel ze gerust dat geen van beide ouders hen in de steek zal laten en herhaal dat de scheiding niet hun schuld is. (Evenzo moeten ouders elkaar niet de schuld geven van de scheiding, maar uitleggen dat het een wederzijdse beslissing was.)

Het is ook belangrijk om een ​​regelmatig bezoekschema aan te houden, aangezien kinderen gedijen op voorspelbaarheid, vooral in tijden van onrust.

Moedig ten slotte uw kind aan om deel te nemen aan evenementen en plezier waar het van geniet (school, vriendschappen en buitenschoolse activiteiten worden op deze leeftijd steeds belangrijker).

Help ze hun gevoel van eigenwaarde weer op te bouwen en moedig ze aan om contact op te nemen met anderen in plaats van zich terug te trekken uit de wereld.

Foto door cottonbro studio

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -