1.4 C
Brussel
Woensdag, november 29, 2023
GodsdienstVERBODENSeculiere staten die worstelen met religieuze vrijheid, conferentie op de ETF van Leuven

Seculiere staten die worstelen met religieuze vrijheid, conferentie op de ETF van Leuven

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Het recht op godsdienstvrijheid wordt erkend en toegepast door de overgrote meerderheid van landen die waarde hechten aan de UVRM. Maar de mate waarin een liberale samenleving religieuze diversiteit moet ondersteunen, blijft een onderwerp van discussie: sommige seculiere staten garanderen neutraliteit door middel van een "scheidingsmuur" tussen religie en staat, andere proberen actief filosofische diversiteit te ondersteunen op basis van gelijkheid.

De derde internationale conferentie van het Institute for the Study of Freedom of Religion or Belief (ISFORB) zal zich richten op de strijd van seculiere staten met vrijheid van religie en levensovertuiging. deze conferentie is in het Engels.

ETF Leuven Instituut voor de studie van de vrijheid van religie of levensovertuiging (ISFORB) richt haar onderzoek op het samenspel van maatschappelijke ontwikkelingen, mensenrechtendiscoursen en religie/geloof op lokaal en mondiaal niveau, met aandacht voor religieuze vervolging. Als multidisciplinaire onderzoeksgroep besteedt ISFORB vanuit verschillende invalshoeken aandacht aan godsdienstvrijheid en het bredere veld van religie-staatrelaties.

ISFORB is een levendige onderzoeksgemeenschap waarin promovendi, faculteitsleden en gastonderzoekers elkaar scherpen en verrijken. Door onze expertise te bundelen, zijn we goed toegerust om hedendaagse academische discussies aan te gaan over de plaats van religie in de seculiere samenleving. Onderzoek en publicatie vormen de kern van onze activiteiten. ISFORB zoekt doelbewust interactie met andere onderzoekscentra over gerelateerde onderwerpen in Europa en daarbuiten. Zowel aan de ETF Leuven als in andere academische contexten organiseert ISFORB en neemt deel aan onderzoeksprojecten, conferenties, symposia, expertmeetings, enz.

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -