3.9 C
Brussel
Woensdag december 6, 2023
California23 Spaanstalige Joodse gemeenschappen wereldwijd eisen de schrapping van een denigrerende definitie

23 Spaanstalige Joodse gemeenschappen wereldwijd eisen de schrapping van een denigrerende definitie

DE SPAANSPREKENDE JOODSE GEMEENSCHAP VERZOEKT DE KONINKLIJKE SPAANSE ACADEMIE (RAE) OM DE DEFINITIE VAN “JOOD” ALS “GIERIGE OF WOESTIGE PERSOON” UIT HET WOORDENBOEK VAN DE SPAANSE TAAL TE VERWIJDEREN

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

DE SPAANSPREKENDE JOODSE GEMEENSCHAP VERZOEKT DE KONINKLIJKE SPAANSE ACADEMIE (RAE) OM DE DEFINITIE VAN “JOOD” ALS “GIERIGE OF WOESTIGE PERSOON” UIT HET WOORDENBOEK VAN DE SPAANSE TAAL TE VERWIJDEREN

Alle representatieve instellingen van de Spaanstalige Joodse gemeenschappen steunen het initiatief. Het verwijderen van de definitie van “Jood” als “gierige of woekerige persoon” wordt gevraagd, evenals de definitie van “judiada” als “een vuile truc.”

Madrid, 6 september 2023. Meer dan twintig Joodse gemeenschappen wereldwijd hebben dit formeel gedaan
verzocht de Koninklijke Spaanse Academie (RAE) om de definitie van “Jood” te schrappen
“hebzuchtig of woekerig persoon.” Ze beschouwen het als een aanstootgevende definitie die een
gemeenschap in denigrerende en discriminerende termen, die het huidige gebruik van de term niet weerspiegelen
Spaanse taal in de Spaanstalige gemeenschap, waar respect en promotie heerst
van diversiteit en multiculturalisme staan ​​voorop.

The European Times schreef vandaag aan de Real Academia de la Lengua Española, die antwoordde:

Screenshot 13 23 Spaanstalige Joodse gemeenschappen wereldwijd eisen de schrapping van een denigrerende definitie
23 Spaanstalige Joodse gemeenschappen wereldwijd eisen de schrapping van een denigrerende definitie

“het genoemde verzoek is ontvangen en zal worden verwerkt volgens de gebruikelijke procedures voor het onderzoek ervan [la attendud que menciona ha sido recibida y se tramitará siguiendo los cauces habituales para su estudio]”.

Koninklijke Academie van de Spaanse taal

Het ongepast definiëren van ‘Jood’ als een belediging

Screenshot 8 23 Spaanstalige Joodse gemeenschappen wereldwijd eisen de schrapping van een denigrerende definitie

“Woordenboeken hebben de taak om taalgebruik en evolutie te weerspiegelen, en hun inhoud is gebaseerd op taalkundige en academische criteria. In een context waarin de Spaanse en Ibero-Amerikaanse samenleving steeds gevoeliger wordt voor diverse identiteiten, en gebrek aan respect bij het definiëren van groepen op grote schaal wordt verworpen, zijn wij van mening dat deze definities moeten worden bijgewerkt om het taalgebruik in onze tijd nauwkeurig weer te geven”, zegt advocaat Borja Luján Lago. , die de vertegenwoordigt Joodse gemeenschap bij dit initiatief.

Het initiatief, gepromoot door de Joodse Gemeenschap van Panama, heeft de steun van de gehele Spaanstalige Joodse gemeenschap, vertegenwoordigd door haar representatieve organisaties:

de Federatie van Joodse Gemeenschappen van Spanje, de Delegatie van Israëlische Verenigingen in Argentinië, de Israëlische Kring van Bolivia, de Joodse Gemeenschap van Chili, de Sefardische Hebreeuwse Gemeenschap van Bogotá, het Zionistisch Israëlische Centrum van Costa Rica, het Bestuur van het Huis van de Hebreeuwse Gemeenschap van Cuba, de Joodse Gemeenschap van Ecuador, de Israëlische Gemeenschap van El Salvador, de Joodse Gemeenschap van Guatemala, de Hebreeuwse Gemeenschap van Tegucigalpa, het Centraal Comité van de Joodse Gemeenschap van Mexico, de Israëlische Gemeenschap van Nicaragua, de Joodse Gemeenschap van Paraguay, de Joodse Vereniging van Peru, het Israëlische Centrum van de Dominicaanse Republiek, het Centraal Israëlische Comité van Uruguay en de Confederatie van Israëlische Verenigingen van Venezuela, evenals niet-gouvernementele organisaties zoals het American Jewish Committee (AJC), B. 'nai B'rith International (BBI), het Simon Wiesenthal Center (SWC), de Combat Antisemitism Movement (CAM), het Latin American Jewish Congress (CJL) en de Anti Defamation League (ADL)).

Het document dat bij het register van de RAE wordt ingediend, vraagt ​​ook om de dezelfde redenen, de volledige verwijdering van de vermelding ‘Judiada’, die wordt gedefinieerd als ‘een vuile truc of actie die iemand schade berokkent’.

“We begrijpen dat woordenboekdefinities het taalgebruik weerspiegelen en niet inherent haat bevorderen, maar ze moeten worden gecorrigeerd omdat ze volledig achterhaald zijn in de sociale en culturele realiteit van de 21e eeuw. We doen een beroep op de gevoeligheid van de RAE om een ​​respectvolle en inclusieve taal te bevorderen”, zegt Luján Lago.

In 2001 deze denigrerende definitie stond niet in het woordenboek.

afbeelding 4 23 Spaanstalige Joodse gemeenschappen wereldwijd eisen de schrapping van een denigrerende definitie
23 Spaanstalige Joodse gemeenschappen wereldwijd eisen de schrapping van een denigrerende definitie

Wat is de Koninklijke Academie voor Spaanse Taal?

De primaire locatie van de Real Academia de la Lengua Española bevindt zich in Spanje, waar zij de verantwoordelijkheid heeft voor het reguleren van de taal in het land. De impact ervan gaat echter verder dan Spanje, omdat het wordt erkend als de taalautoriteit voor alle Spaanstalige landen. Er zijn in totaal 23 landen waar Spaans wordt erkend als de officiële taal en deze landen worden allemaal beschouwd als onderdeel van de Spaanstalige gemeenschap. Hoewel de Real Academia de la Lengua Española in Spanje is gevestigd, omvatten haar invloed en autoriteit dus alle Spaanstalige landen.

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -