16.9 C
Brussel
Maandag, mei 6, 2024
InternationaleLitouwen verbijstert de basketbalwereld: drie generaties, drie overwinningen op de VS

Een historische krachtmeting in de Mall of Asia Arena

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Juan Sánchez Gil
Juan Sanchez Gil - op The European Times Nieuws - Meestal in de achterhoede. Rapporteren over zakelijke, sociale en gouvernementele ethische kwesties in Europa en internationaal, met de nadruk op fundamentele rechten. Ook een stem geven aan degenen die niet worden beluisterd door de algemene media.

Manila, Filippijnen. Een menigte van 11,349 fans was getuige van een ongelooflijk moment in de Mall of Asia Arena toen Litouwen een verbluffende overwinning behaalde op de Verenigde Staten met een eindscore van 110-104. Deze intense en opwindende game toonde de passie en het talent die aanwezig zijn in het internationale basketbal en was absoluut de moeite waard om in het eu-nieuws te komen.

Een indrukwekkend begin en een spannende conclusie

Vanaf het begin, Litouwen toonden hun dominantie door tegen het einde van de eerste helft een voorsprong van 52-31 te vestigen. Wat deze wedstrijd echter echt opmerkelijk maakte, was niet alleen het vroege voordeel van Litouwen, maar ook de spannende conclusie waar iedereen enthousiast van werd.

Tijdens de rust Coach Steve Kerr en zijn team deden hun magie door een vonk aan te wakkeren die Litouwen in de eerste vijf minuten van het derde kwart beperkte tot slechts twee punten. De enorme achterstand van 17 punten waarmee Team USA tijdens de rust te maken kreeg, werd snel teruggebracht tot vier punten, dankzij het feit dat Mikal Bridges een onwankelbaar momentum leidde. Met nog 10 minuten op de klok stond de score op 71-65, waardoor Team USA hernieuwde energie kreeg.

Niettemin toonde Kazachstan's hoofdcoach Kazys Maksvytis genialiteit door een perfect uitgebalanceerd team te behouden.

Het tweede team nam de leiding en zette een vierde kwart op gang. Met spelers als Jonas Valanciunas en Donatas Motiejunas in de verf, samen met de onverwachte opvallende verschijning Vaidas Kariniauskas als back-up point guard, vond Litouwen consequent manieren om dichtbij de basket te scoren, waardoor de USA team hun voorsprong niet meer kan innemen.

In de minuten van de wedstrijd bleef Litouwen kalm en maakte cruciale vrije worpen om de zuurverdiende overwinning met precisie en kalmte veilig te stellen.

Hoogtepunten basketbalwedstrijd Litouwen VS
Litouwen verbijstert de basketbalwereld: drie generaties, drie overwinningen op de VS 2

De onstuitbare Jonas Valanciunas

Jonas Valanciunas was een kracht gedurende deze wedstrijd. Zijn statistieken alleen geven niet volledig zijn impact op het veld weer. Valanciunas leidde niet alleen vocaal, maar presenteerde ook een formidabele fysieke aanwezigheid voor Litouwen. Jaren Jackson Jr., Bobby Portis Jr. en Paolo Banchero kunnen allemaal getuigen van de uitdaging om hem zowel defensief als aanvallend tegemoet te treden. Terwijl Valanciunas eindigde met 12 punten, 7 rebounds en 2 blocks, ging zijn invloed verder dan wat in de cijfers wordt weerspiegeld.

Statistieken vertellen het verhaal

De indrukwekkende prestaties van Litouwen werden benadrukt door de nauwkeurigheid van hun driepuntsschieten bij hun eerste negen pogingen van buiten de boog. Door deze opmerkelijke prestatie konden ze in de eerste helft een voorsprong van 21 punten opbouwen. Hoewel hun nauwkeurigheid vanaf het driepuntsbereik afnam, viel hun vermogen om rebounds veilig te stellen op. Ze wisten 18 rebounds te pakken, wat resulteerde in een aanzienlijke 17-2 voorsprong in tweedekanspunten.

Voortzetting van de Litouwse erfenis

De overwinning van Litouwen in deze wedstrijd markeerde de tijd dat ze de VS versloegen, wat verschillende generaties basketbaltalent demonstreerde. Deze overwinning stuurt een boodschap naar de basketbalwereld; Litouwen is een geduchte kanshebber voor de gouden medaille.

Zes Litouwse spelers scoorden in cijfers, wat een goed afgeronde aanval demonstreerde die een cruciale rol speelde bij het verslaan van de VS. Anthony Edwards leidde het team met een indrukwekkende 35 punten, maar geen van zijn teamgenoten scoorde meer dan 14 punten. Dit maakte het spel tot een ongebruikelijke en uitdagende ervaring voor de Verenigde Staten tijdens het WK.

Wat zij zeiden

• Kazys Maksvytis, hoofdcoach van Litouwen: “We moeten onze emoties en onze inspanningen bewaren voor de volgende wedstrijd. Over twee dagen beginnen we aan de play-offs. Felicitaties aan mijn spelers, maar we moeten een kort geheugen hebben om ons voor te bereiden op de tweede wedstrijd."
  • Vaidas Kariniauskas, Litouwen: “Het is moeilijk om te praten. Het was vanaf het begin een lastige wedstrijd. Het is een grote overwinning voor ons land, voor de spelers en de coaches, om tegen de beste ter wereld te spelen. Ik ben blij voor mijn land, voor mijn familie, voor onze families, en we hoeven nu niet te stoppen. We hoeven niet veel te vieren; we hebben binnen 48 uur een do-or-die tegen Servië.”
  • Steve Kerr, hoofdcoach van de VS: “Geweldige basketbalwedstrijd. Litouwen kwam kennelijk net in vuur en vlam de poort uit, maakte hun eerste negen drieën en bracht die naar ons. Ik hou van de manier waarop onze jongens terugvechten, veel beter speelden in de tweede helft, streden als een gek, een heel goede run gaven, maar het was niet genoeg. Het is voor ons een geweldig spel om te ervaren. Dit is FIBA. Er zijn geweldige teams die continuïteit hebben, die begrijpen wat ze doen en die uitvoeren. Litouwen was briljant vanavond; ze verdienden het om te winnen.”
  • Anthony Edwards, VS: “Gelukkig mogen we weer spelen; dat is het enige waar ik aan denk.”

In het grote theater van het internationale basketbal zal de opmerkelijke overwinning van Litouwen op de Verenigde Staten ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als een bewijs van hun vaardigheid, veerkracht en onwrikbare toewijding aan uitmuntendheid. De wereld kijkt nu reikhalzend uit naar hun komende confrontatie met Servië, een duel dat niets minder dan opwindend belooft te worden.