8.3 C
Brussel
Woensdag april 24, 2024
Bewerkers keuze2023 Diwali gevierd op de EP met Europarlementariërs Morten Løkkegaard en Maxette...

2023 Diwali gevierd op de EP met EP-leden Morten Løkkegaard en Maxette Pirbakas

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Op woensdag 25 oktober organiseert de Diwali-festival werd gevierd op de Parlement van de Europese Unie in Brussel (België). Het festival zal dit jaar plaatsvinden op 12 november, maar vanwege de eigen agenda van het Parlement en om het grootste aantal vertegenwoordigers van het hindoeïsme in Europa aanwezig te kunnen laten zijn, werd het twee weken van tevoren gehouden, zoals gerapporteerd door La Verdad de Ceuta.

53289859827 ff19ed9020 c 2023 Diwali gevierd tijdens het EP met EP-leden Morten Løkkegaard en Maxette Pirbakas
Fotocredit: MARCOS SORIA – Dans tijdens de Diwali-viering in het Europees Parlement 2023.

Het evenement werd georganiseerd door het Hindu Forum of Europe (HFE) in samenwerking met de Stichting Palan en Stichting Phi. Diwali, ook wel bekend als het lichtfestival, wordt sinds 2015 gevierd in het Europees Parlement.

Swamini Dayananda ji van Campus Phi in Spanje, spreekt het publiek toe in het Europees Parlement
Fotocredit: MARCOS SORIA – Swami Rameshwaranda Giri Maharaj van Campus Phi in Spanje, en adviseur van de HFE, die het publiek in het Europees Parlement toespreekt

De Hindoefederatie van Spanje (FHE) werd vertegenwoordigd door haar president Juan Carlos Ramchandani (Pandit Krishna Kripa Dasa) die tevens vice-president is van de HFE, en door Swami Rameshwaranda Giri Maharaj, adviseur van de FHE in relaties met de administraties en spiritueel adviseur van het Hindu Forum of Europe.

Vertegenwoordigers van de kloosterorde (sannyasa), zoals Swami Amarananda uit Zwitserland en Swamini Dayananda ji van Campus Phi in Spanje ook bijgewoond. Vertegenwoordigers van de hindoefederaties van Italië, België, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk waren eveneens aanwezig.

004 2023 Diwali gevierd tijdens het EP met EP-leden Morten Løkkegaard en Maxette Pirbakas
Fotocredit: MARCOS SORIA – Leden van het Hindoeforum met de ambassadeur van Nepal en Europarlementariër Maxette Pirbakas

Het evenement werd ook bijgewoond door verschillende religieuze vertegenwoordigers, zoals Ivan Arjona, directeur van de Kerk van Scientology in Europa, Binder Singh vertegenwoordiger van de Sikh-gemeenschap in Europa en Dr. Kishan Manocha, hoofd van de afdeling Tolerantie en Non-discriminatie van het Bureau voor Democratische Instellingen en Mensenrechten van de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa).

Institutionele vertegenwoordiging werd verzorgd door Morten LØKKEGAARD, MEP (lid van het Europees Parlement) en voorzitter van de EU-delegatie in India, die het evenement organiseerde en een toespraak hield om de aanwezigen te verwelkomen. Ook aanwezig was het Franse parlementslid uit Guadaloupe Maxette PIRBAKAS, van Indiase afkomst en afgevaardigde voor institutionele betrekkingen met India, die een emotionele toespraak hield en opriep tot de bescherming en viering van tradities.

53291210495 66a010518b c 2023 Diwali gevierd tijdens het EP met EP-leden Morten Løkkegaard en Maxette Pirbakas
Fotocredit: MARCOS SORIA – Diwali-viering 2023 waarbij de ambassadeur van India bij de Europese Unie de Diwali-kaarsen aansteekt in het Europees Parlement

Diplomatieke vertegenwoordiging van de twee landen met het grootste aantal hindoes ter wereld was ook aanwezig De Indiase ambassadeur bij de Europese Unie Zijne Excellentie de heer Santosh Jha en De ambassadeur van Nepal in de Benelux Zijne Excellentie de heer Gahendra Rajbandhari. Beiden gaven namens hun respectieve regeringen een felicitatieboodschap aan alle aanwezigen.

Het programma begon met een welkomstbericht van Dokter Lakshmi Vyas, voorzitter van HFE. Pandit Ramchandani vervolgens zongen ze gebeden in het Sanskriet waarin ze de genade van de meesters en het bereiken van vrede aanriepen. Dit werd gevolgd door het aansteken van diya's of kaarsen die het festival van Diwali symboliseerden.

Pandit Ramchandani zingt mantra's aan het begin van het Diwali-evenement.
Fotocredit: MARCOS SORIA – Pandit Ramchandani zingt mantra's aan het begin van het Diwali-evenement. Dr. Kishan Manocha (ODIHR) aan de rechterkant.

Het evenement omvatte een cultureel luik met traditionele Indiase dansen zoals Bharata Natyam en Kathak, uitgevoerd door jongeren uit de Belgische Hindoegemeenschap.

Het hoogtepunt van het evenement was een vegetarisch diner bestaande uit typisch Indiase gerechten. De gebeurtenis werd bijgewoond door tachtig mensen uit verschillende delen van Europa. De grootste groep bestond uit de discipelen van Swami Rameshwarananda van de School voor Yoga, Vedanta en Meditatie. Ze ontvingen allemaal een exemplaar van het jaarlijkse tijdschrift Diwali Event At the EU Parliament, uitgegeven door het Hindu Forum of Europe, waarin de activiteiten worden vermeld die de organisatie en haar leden gedurende het jaar hebben uitgevoerd.

Er waren verschillende uitvoeringen van klassieke Indiase dansen.
Fotocredit: MARCOS SORIA – Er waren verschillende uitvoeringen van klassieke Indiase dansen.

Ramchandani merkte op: “Ik ben erg blij dat ik dit evenement kan bijwonen en eraan kan deelnemen dat het Hindoeïsme in Europa visualiseert. Ik ben er al bij sinds het voor het eerst werd gehouden in 2015. Brussel is het hart van Europa, en hier vertegenwoordigen we de oudste vorm van spiritualiteit van de mensheid die nog steeds leeft. Een kans om opnieuw contact te maken met Sanatana dharma broeders en zusters en vrienden uit andere religieuze tradities met een gemeenschappelijk doel: het spirituele bewustzijn van mensen verbeteren om zo een betere wereld te bereiken”.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -