8.2 C
Brussel
Woensdag februari 21, 2024
AdviesRealiteiten van de regering van Mohammed VI: een welsprekende beoordeling en veelbelovende...

Realiteiten van het bewind van Mohammed VI: een welsprekende beoordeling en veelbelovende vooruitzichten ondanks de dringende oproep tot regeringsverandering

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Lahcen Hammouch
Lahcen Hammouchhttps://www.facebook.com/lahcenhammouch
Lahcen Hammouch is journalist. CEO Brussel-Média. Socioloog aan de ULB.

Door de jaren heen onderscheidde de regering van Mohammed VI zich door opmerkelijke prestaties, die blijk gaven van een strategische visie en toewijding aan de vooruitgang van Marokko. Deze vooruitgang is echter des te opmerkelijker gezien de aanhoudende uitdagingen binnen de regering en de niet-geadresseerde eisen van het volk.

1) Visionaire diplomatie: Koning Mohammed VI slaagde erin de Marokkaanse diplomatie te herdefiniëren door internationale partnerschappen uit te breiden en nieuwe horizonten te openen ondanks politieke uitdagingen.

2) Conflictoplossing: de Amerikaanse erkenning van het Marokkaanse karakter van de Sahara getuigt van het diplomatieke succes van de koning, zelfs in het licht van complexe politieke kwesties.

3) Regionale macht: Het effectieve veiligheidsbeleid van Marokko heeft, ondanks de passiviteit van de regering, zijn positie als stabiliserende regionale macht versterkt.

4) Herleefde economische groei: De lancering van het Mohammed VI Investeringsfonds heeft de economische groei gestimuleerd, wat het vermogen aantoont om ondanks de inertie van de overheid positieve initiatieven te genereren.

5) Versterkte sociale bescherming: De proactieve reactie op de sociale gevolgen van de pandemie laat zien dat er meer aandacht is voor sociale behoeften, zelfs als er geen sprake is van significante overheidsactie.

6) Onderwijs en sociale ontwikkeling: Grote onderwijsinitiatieven benadrukken de koninklijke inzet voor sociale ontwikkeling en compenseren de tekortkomingen van de overheid.

7) Actieve sociale dialoog: Geconfronteerd met onopgeloste eisen, onderhield de koning een actieve sociale dialoog, waarbij hij de nadruk legde op zijn aandachtig luisteren naar het volk, in tegenstelling tot de passiviteit van de overheid.

Oproep tot regeringsverandering: De passiviteit van de huidige regering, onder leiding van Aziz Akhannouch, heeft echter tot groeiende zorgen geleid. Als er geen onmiddellijke veranderingen worden doorgevoerd, lijkt een populaire anti-Akhannouch-revolutie op handen, waardoor de politieke stabiliteit van het land in gevaar komt. De koning moet snel handelen door zijn regering te herzien om aan de verwachtingen van de burgers te voldoen en een grote politieke crisis te voorkomen.

Oorspronkelijk gepubliceerd op Almouwatin.com

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -