17.8 C
Brussel
Woensdag, mei 29, 2024
AdviesSpanningen in Europa rond Oekraïne, Frankrijk zoekt allianties om Rusland af te schrikken

Spanningen in Europa rond Oekraïne, Frankrijk zoekt allianties om Rusland af te schrikken

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Lahcen Hammouch
Lahcen Hammouchhttps://www.facebook.com/lahcenhammouch
Lahcen Hammouch is journalist. Directeur van Almouwatin TV en Radio. Socioloog aan de ULB. Voorzitter van het African Civil Society Forum for Democracy.

Nu de oorlog in Oekraïne zijn derde jaar ingaat, worden de verdeeldheid en meningsverschillen binnen de Europese Unie steeds groter over de manier waarop op de Russische agressie moet worden gereageerd. De kern van deze debatten is het voorstel van Frankrijk om westerse troepen naar Oekraïne te sturen, een initiatief dat krachtig wordt gesteund door enkele buurlanden van Kiev, maar breed wordt afgewezen door andere Europese actoren, met name Duitsland.

De Franse president Emmanuel Macron pleitte onlangs voor het sturen van westerse troepen naar Oekraïne op een conferentie in Parijs waar Europese leiders samenkwamen. Het voorstel leidde tot gemengde reacties binnen de EU, wat blijk geeft van uiteenlopende opvattingen over hoe te reageren op de crisis in Oekraïne.

Frankrijk streeft ernaar een coalitie met de Baltische landen op te bouwen om dit initiatief te ondersteunen. Deze stap werd verwelkomd door de Baltische landen, die zich bijzonder kwetsbaar voelen in het licht van een mogelijke escalatie van de Russische agressie in Oekraïne. Tegelijkertijd heeft Frankrijk ook geprobeerd zijn banden met Oekraïne te versterken door militaire en economische steun te bieden.

Dit initiatief stuit echter op obstakels binnen de EU. Terwijl Polen zich bij het Franse voorstel heeft aangesloten, blijven Duitsland en andere Europese landen terughoudend om NAVO-troepen naar Oekraïne te sturen, uit angst voor een escalatie van het conflict.

In deze context van spanningen en verdeeldheid hebben Frankrijk en Moldavië onlangs een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van defensie en economie ondertekend. Deze overeenkomst voorziet met name in de plaatsing van een Franse militaire vertegenwoordiger in Moldavië, evenals in opleidings- en wapenleveringsprogramma's.

Het doel van deze initiatieven is het versterken van de westerse steun voor Oekraïne en zijn buurlanden die te maken krijgen met Russische agressie. Binnen de EU blijven er echter debatten bestaan ​​over de beste manier om op deze crisis te reageren, waarbij de verdeeldheid en spanningen op het Europese continent worden benadrukt.

Oorspronkelijk gepubliceerd op Almouwatin.com

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -