18 C
Brussel
Zaterdag, juni 15, 2024
VerdedigingFrankrijk heeft voor het eerst asiel verleend aan een Rus die ontsnapte...

Frankrijk heeft voor het eerst asiel verleend aan een Rus die aan de mobilisatie ontsnapte

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Het Franse Nationale Asielgerechtshof (CNDA) heeft voor het eerst besloten asiel te verlenen aan een Russische staatsburger die werd bedreigd door mobilisatie in zijn thuisland, schrijft ‘Kommersant’.

De Rus, wiens naam niet is vrijgegeven, stapte naar de rechter nadat hem asiel was geweigerd door het Franse Bureau voor de Bescherming van Vluchtelingen en Staatlozen (OFPRA).

Vorig jaar stapte de 27-jarige Rus, na een weigering door OFPRA, naar de rechter, maar toen vond de rechtbank zijn argumenten niet overtuigend.

Deze keer hielp het bestaan ​​van een dagvaarding aan de Rus de rechtbank te overtuigen, vertelde advocaat Yulia Yamova aan Kommersant. Volgens haar waren de rechters ervan overtuigd dat een afgestudeerde van een Russische universiteit, die na zijn afstuderen aan de militaire afdeling in de reserve was ingeschreven, inderdaad kon worden opgeroepen om deel te nemen aan militaire operaties.

“Lange tijd konden de Franse autoriteiten niet geloven dat iemand die nooit in het leger had gediend en geen goede training had gevolgd, dienstplichtig was en naar het front werd gestuurd”, zei Yamova.

De advocaat voegde eraan toe dat de Franse rechtbank dit keer ook rekening hield met de meningen van experts die van mening zijn dat de rekruteringscampagne als onderdeel van de “gedeeltelijke mobilisatie” in 2022 werd uitgevoerd met talrijke overtredingen van de wet: “Bijvoorbeeld bij formeel niet In oorlogstijd werd niet voorzien in het recht op vervangend ambtenarenapparaat.

Volgens Yamova zal het na de introductie van elektronische dagvaardingen in Rusland gemakkelijker zijn om voor de rechtbank in Frankrijk het bestaan ​​van een dreiging van mobilisatie te bewijzen – degenen die asiel willen ontvangen als bewijs van militaire dienst hoeven alleen maar een elektronische kopie te hebben van de dagvaarding in de staatskantoren.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -