15 C
Brussel
Woensdag, Juni 12, 2024
MilieuRuim 200 miljoen honden en nog meer katten zwerven door de straten van...

Meer dan 200 miljoen honden en nog meer katten zwerven door de straten van de wereld

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Een kat baart maximaal 19 kittens per jaar, en een hond maximaal 24 puppy's.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zwerven er wereldwijd ruim 200 miljoen honden en zelfs nog meer katten door de straten. Dat heeft de Four Paws Foundation bekendgemaakt. Ter gelegenheid van Werelddakloze Dierendag, die op 4 april wordt gevierd, herinnert de dierenwelzijnsorganisatie aan de noodzaak van een liefdevol thuis voor elke kat en hond ter wereld. Een kat kan tot 19 kittens per jaar baren, en een hond kan tot 24 puppy's baren, wat het overbevolkingsprobleem en hun lijden alleen maar vergroot.

“Elke hond en kat verdient een liefdevol thuis. Onverantwoordelijke eigenaren zijn een van de belangrijkste oorzaken van het probleem van zwerfdieren. Daarom werkt Four Paws nauw samen met gemeenschappen om een ​​cultuur van adoptie te creëren en ondersteunt zij opvangcentra met expertise. Als er meer zwerfdieren zijn dan beschikbare huizen, werken we samen met gemeenschappen om zorgzame en ondersteunende relaties met dieren te bevorderen. Onze therapiehonden zijn het beste voorbeeld om te laten zien dat elk zwerfdier een tweede kans verdient en ons leven kan veranderen”, zegt Manuela Rawlings, hoofd van European Stray Animal Aid and Public Engagement bij Four Paws “.

Ook leidt de stichting dakloze dieren op tot therapiehonden die kinderen helpen met hun leer- en sociale vaardigheden, eenzame mensen in verpleeghuizen onnodige liefde en troost bieden of de behandeling van patiënten vergemakkelijken. Met het project 'Animals Helping People' fungeren therapiehonden als rolmodellen en kunnen ze helpen de houding van de samenleving ten opzichte van dakloze dieren te veranderen.

“Four paws” is actief in zowel Azië als Europa. Sinds 1999 – ook in Oost-Europa, waar het grootste aantal zwerfhonden van Europa is geregistreerd. Samen met lokale partners in Roemenië, Bulgarije en Kosovo implementeert de stichting humane, duurzame en door de gemeenschap geleide programma's voor het beheer van de honden- en kattenpopulatie. Sindsdien zijn ruim 240,000 zwerfkatten en -honden gesteriliseerd en gevaccineerd, aldus de organisatie.

Illustratieve foto door Snapwire: https://www.pexels.com/photo/orange-tabby-cat-beside-fawn-short-coated-puppy-46024/

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -