12.1 C
Brussel
Fredag, september 22, 2023
EuropaForsvarlig bruk av antibiotika og mer forskning er nødvendig for å bekjempe antimikrobiell resistens

Forsvarlig bruk av antibiotika og mer forskning er nødvendig for å bekjempe antimikrobiell resistens

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

Kritiske råvarer - planer for å sikre EUs forsyning og suverenitet

Kritiske råvarer – planer for å sikre EUs forsyning og suverenitet

0
Elbiler, solcellepaneler og smarttelefoner – alle inneholder kritiske råvarer. De er livsnerven i våre moderne samfunn.
planer om å beskytte forbrukere mot manipulasjon av energimarkedet

Planer for å beskytte forbrukere mot manipulasjon av energimarkedet

0
Loven tar sikte på å takle økt energimarkedsmanipulasjon ved å styrke åpenhet og tilsynsmekanismer
Media Freedom Act: styrker åpenheten og uavhengigheten til EU-medier

Media Freedom Act: styrker åpenheten og uavhengigheten til EU-medier

0
Kultur- og utdanningsutvalget endret mediefrihetsloven for å sikre at den gjelder alt medieinnhold og beskytter redaksjonelle beslutninger

Parlamentet vedtok torsdag sine anbefalinger for en koordinert EU-respons på helsetrusler fra antimikrobiell resistens.

I en resolusjon vedtatt med 525 stemmer for, to mot og 33 avholdende stemmer, sier MEP-er at den vellykkede taklingen av antimikrobiell resistens (AMR) krever forsvarlig bruk av antibiotika for mennesker og dyr, gode infeksjonsforebyggende og kontrolltiltak, og mer forskning og utvikling til nye antimikrobielle midler og alternativer til antimikrobielle midler.

MEP-er sa også at hvis tiltakene som er anbefalt til medlemslandene viser seg utilstrekkelige, vil det være nødvendig med ytterligere lovgivning på EU-nivå.

Nasjonale tiltak for å forebygge, overvåke og redusere spredning av AMR

Teksten oppfordrer EU-land til å sette på plass, implementere og regelmessig oppdatere (minst hvert annet år) "nasjonale handlingsplaner" mot AMR, som en prioritet for deres nasjonale Helse systemer.

For å støtte forsvarlig bruk av antimikrobielle midler for menneskers helse, ønsker MEP-er å forbedre datainnsamlingen, inkludert sanntidsdata, både om AMR og antimikrobiell forbruk. De ber også kommisjonen etablere en EU-nivå database.

Ta tak i antimikrobiell forbruk

Mens de er enige i målet foreslått av Kommisjonen om å redusere det totale menneskelige forbruket av antibiotika i EU med 2030 % innen 20, insisterer MEP-er på at nasjonale tiltak også må sikre at minst 70 % av antibiotika som forbrukes tilhører «tilgangsgruppen». som definert i WHOs AWare klassifisering (antibiotika som er effektive mot et bredt spekter av vanlige patogener, samtidig som de viser lavere resistenspotensial).

Støtte til forskning og forebygging av legemiddelmangel

Resolusjonen oppfordrer medlemslandene og Kommisjonen til å støtte forskningsdatadeling og teknologisk innovasjon for påvisning, forebygging og behandling av infeksjoner hos mennesker forårsaket av antimikrobielle resistente patogener. I denne sammenhengen sier MEP-er opprettelsen av en europeisk partnerskap bør involvere alle interessenter (industri, pasientorganisasjoner, akademia) og bør være tilgjengelig for små og mellomstore bedrifter.

De understreker viktigheten av å koordinere nasjonale initiativer om produksjon, anskaffelse og lagring, for å forhindre legemiddelmangel og betydelig forbedre kontinuiteten i forsyningen av antimikrobielle stoffer og andre AMR-mottiltak i EU.

Neste trinn

Medlemslandene forventes å vedta kommisjonens forslag til en rådsanbefaling om bekjempelse av AMR i midten av juni.

Bakgrunn

Kommisjonen foreslo 26. april 2023 en Rådets anbefaling om å trappe opp EU-tiltak for å bekjempe antimikrobiell resistens i en One Health-tilnærming, Som en del av reform av EUs legemiddellovgivning.

I 2019 erklærte Verdens helseorganisasjon (WHO) AMR som en av de topp 10 globale folkehelsetrusler overfor menneskeheten. I juli 2022 identifiserte kommisjonen AMR som en av topp tre prioriterte helsetrusler. Hvert år, bakterier som er resistente mot antibiotika forårsaker mer enn 670 000 infeksjoner og omtrent 33 000 mennesker dør som en direkte konsekvens i EU/EØS.

Ved å vedta denne resolusjonen svarer parlamentet på innbyggernes forventninger om å sikre at alle europeere har tilgang til sunn mat og en sunn livsstil og å garantere deres like tilgang til helse som uttrykt i forslag 7 (1), 7(5) og 10( 1) av konklusjoner fra konferansen om Europas fremtid.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -