13.5 C
Brussel
Lørdag, mai 25, 2024
Redaktørens valgMer målbevisst innsats er nødvendig for å bekjempe anti-muslimske fordommer midt i et bølge av hat,...

Mer målbevisst innsats er nødvendig for å bekjempe antimuslimske fordommer midt i et kraftig hat, sier OSSE

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

VALLETTA/WARSZAWA/ANKARA, 15. mars 2024 – Midt i en økning i fordommer og vold mot muslimer i et økende antall land, er det nødvendig med større innsats for å bygge dialog og motvirke antimuslimsk hat, Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa sa i en uttalelse i dag Den internasjonale dagen for bekjempelse av islamofobi.

OSSEs styreleder, Maltas utenriks- og europeiske anliggender og handelsminister Ian Borg uttalte at "På denne dagen blir vi minnet om vår kollektive plikt til å motvirke fordommer og omfavne mangfold"understreker at"Vår styrke ligger i vår enhet og vår urokkelige vilje til å fremme samfunn der dialog råder over konfrontasjon, forståelse over frykt og toleranse over fordommer – et samfunn der grunnleggende friheter og menneskerettigheter beskyttes og nytes av alle." Minister Borg oppfordret alle deltakerstatene "å intensivere forpliktelser og handlinger mot denne avgjørende bestrebelsen, og strebe etter å pleie et miljø der enhver person kan leve fri fra hat og diskriminering."

Hat mot mennesker fra bestemte religiøse eller livssynssamfunn foregår sjelden isolert, og går ofte hånd i hånd med andre former for intoleranse. Vold og diskriminering skader ikke bare enkeltpersoner og lokalsamfunn det gjelder, men kan også undergrave sikkerheten på tvers av OSSE region, med spenninger som potensielt kan eskalere til større konflikter.

Det har vært en økning i hat mot muslimer, spesielt siden det fornyede utbruddet av fiendtligheter i Midtøsten i oktober i fjor, med hatefulle ytringer, trusler og vold på nett og offline som har en negativ innvirkning på muslimske samfunn, spesielt kvinner og jenter. OSSE-stater har anerkjent behovet for politiske ledere og parlamentarikere for å avvise og fordømme manifestasjoner av rasisme, fremmedfrykt og intoleranse mot muslimer og andre religiøse grupper, samtidig som de fortsetter å respektere ytringsfriheten.

"Negative stereotypier og handlinger av intoleranse og diskriminering av muslimer har økt de siste årene, noe som gjør det desto viktigere å iverksette hastetiltak og sikre at vi unngår stigmatisering eller provoserende retorikk," sa ODIHR-direktør Matteo Mecacci. 'Samtidig er vi oppmuntret av den økende erkjennelsen av at det trengs mer dialog og forståelse. Jeg er overbevist om at dette må forbli et avgjørende bidrag for å lykkes med å motvirke fordommer og anti-muslimsk hat."

Alle OSSEs deltakerstater har forpliktet seg til å bekjempe diskriminering og hatkriminalitet, og det er myndighetenes hovedansvar å sørge for at alle borgere er trygge, uansett bakgrunn, og å fremme respekt og dialog. Å støtte land over hele OSSE-regionen i å bekjempe antimuslimsk hatkriminalitet er et nøkkelområde i ODIHRs arbeid, men mens data om antimuslimsk hat er tilgjengelig i ODIHRs database for hatkriminalitet, er mange ofre over hele OSSE-området motvillige til å rapportere sine erfaringer til myndighetene.

Ofre for hat henvender seg ofte til sivilsamfunnsorganisasjoner for å rapportere en forbrytelse, søke støtte og få tilgang til tjenestene de trenger. Gjennom ekte samarbeid med sivilsamfunnet kan stater utvikle effektive og målrettede aktiviteter for å takle hatkriminalitet og møte de ulike behovene til individuelle ofre.

Religions- og livssynsfrihet er en grunnleggende menneskerettighet som fastslår retten til hver enkelt til å ha, adoptere eller forlate en religion eller tro. I kjernen er forståelsen av at respekt for forskjellene våre er den eneste måten for oss å leve fredelig sammen. På dette bakteppet fremstår dialog og forståelse mellom religioner og kulturer som et sentralt instrument, og tilbyr en plattform for åpne, respektfulle utvekslinger som overskrider religiøse grenser. Gjennom disse meningsfulle interaksjonene kan vi oppdage felles grunnlag, sette pris på forskjellene våre og gå en inkluderende og harmonisk vei fremover.

Den personlige representanten for styrelederen for bekjempelse av intoleranse og diskriminering av muslimer, ambassadør Evren Dagdelen Akgun, bemerket at «tilfeller av bevisste forsøk på å sverte islams hellighet, av muslimer som blir stereotype, angrepet; Forekomster av deres tro forringet eller kultur representert som en trussel og rettferdiggjort i dekke av sikkerhetshensyn er utbredt, til og med normalisert i noen land.» Hun understreket at "innsats for å løse disse problemene i sin helhet vil ikke bare bidra til harmoniske samfunn, men også til internasjonal fred." Dagdelen Akgun oppfordret alle deltakende stater til å søke etter måter å effektivt implementere sine forpliktelser.

FN erkjenner diskrimineringen og hatet mange muslimer over hele verden, og har erklært 15. mars som den internasjonale dagen for bekjempelse av islamofobi. Alle OSSE-stater har forpliktet å bekjempe fordommer, intoleranse og diskriminering av muslimer og medlemmer av andre religioner.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -