14.9 C
Brussel
Lørdag, mai 25, 2024
Redaktørens valgHellige ordre om rettssak, det franske rettssystemet vs Vatikanet

Hellige ordre om rettssak, det franske rettssystemet vs Vatikanet

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - kl The European Times Nyheter - Mest i de bakre linjene. Rapportering om bedrifts-, sosiale og statlige etiske spørsmål i Europa og internasjonalt, med vekt på grunnleggende rettigheter. Gir også stemme til de som ikke blir lyttet til av de generelle mediene.

I en økende tvist som avslører forholdet, mellom statlige institusjoner har Vatikanet offisielt gitt uttrykk for sine bekymringer angående avgjørelsene tatt av franske tjenestemenn i saken om fjerning av nonner med henvisning til brudd på religionsfriheten. Denne globale uenigheten dreier seg rundt situasjonen til Sabine de la Valette, søster Marie Ferréol og hennes utvisning, fra Den Hellige Ånds dominikanske søstre.

Vatikanet, representert ved Matteo Bruni, direktøren for dets pressekontor, har offisielt erkjent at det håndterer denne saken med midler. En formell kommunikasjon ble sendt til den franske ambassaden i Vatikanet i en gest som fremhever alvoret som Vatikanet oppfatter det franske rettssystemets inntrengning i det det anser som rent religiøse og interne anliggender i den katolske kirke.

Tvisten startet da Lorient-tribunalet angivelig avsa en kjennelse om de religiøse aspektene ved De la Valettes uttreden fra hennes religiøse fellesskap. Vatikanet har uttrykt misbilligelse av denne kjennelsen og antydet at de ble informert om domstolenes rolle gjennom mediedekning enn formelle kanaler som antyder et sammenbrudd i åpenhet eller kommunikasjon, mellom franske tjenestemenn og Den hellige stol.

Kardinal Marc Ouellet, som var en del av saken, som prefekt for kongregasjonen for biskoper, har angivelig ikke mottatt noen meldinger fra Lorient-tribunalet angående saken. Bruni nevnte at kardinal Ouellet hadde gjennomført et besøk til instituttet som en del av sine plikter, noe som resulterte i at det ble igangsatt aksjoner mot De la Valette som til slutt førte til hennes oppsigelse.

Vatikanet hevder at hvis Lorient-tribunalet tar en avgjørelse, i dette spørsmålet, reiser det bekymringer om immunitet og kan krenke rettighetene til å tilbe fritt og omgås andre. Disse rettighetene er ivaretatt av lover, som vanligvis bekrefter at religiøse organisasjoner har rett til å styre sakene sine uavhengig uten innblanding utenfra.

Den nylige hendelsen har utløst en diskusjon om hvordan nasjonale rettssystemer og religiøse lover krysser hverandre og domstolenes rolle i å regulere religiøse grupper. Motstandere av domstolenes kjennelse antyder at den etablerer en standard for innblanding i religionsfrihet, som kan påvirke ikke bare den katolske kirke, men også andre trosbaserte organisasjoner som søker autonomi, fra ytre press.

Når dette scenariet utfolder seg, presenterer det juridiske hindringer som understreker den vedvarende debatten, om å avgrense grensene mellom kirkens uavhengighet og statlig jurisdiksjon i moderne samfunn. Utfallet av denne saken kan ha en rekke konsekvenser for forholdet mellom Frankrike og Vatikanet, så vel som for det bredere temaet religiøse friheter, over hele Europa.

Som Massimo Introvigne sa i en siste artikkelen: "det ser ut til at brudd på religionsfrihet nå er en daglig begivenhet i Frankrike".

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -