11.9 C
Brussel
Mandag, september 25, 2023
AfrikaMarokko, Alamia holdt den 11. ridefestivalen til MATA

Marokko, Alamia holdt den 11. ridefestivalen til MATA

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mer fra forfatteren

Forfulgte kristne - Konferanse i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)

Bryt stillheten om forfulgte kristne

0
MEP Bert-Jan Ruissen holdt en konferanse og utstilling i Europaparlamentet for å fordømme stillheten rundt lidelsene til forfulgte kristne over hele verden. EU må ta sterkere grep mot brudd på religionsfriheten, spesielt i Afrika hvor liv går tapt på grunn av denne stillheten.

MATA-festivalen // "ALAMIA-foreningen for sosial og kulturell handling" arrangerte den 11. utgaven av den internasjonale Mata-ridefestivalen fra 02. til 04. juni 2023 i Zniyed-lokaliteten, kommunen Larbaa de Ayacha, provinsen Larache.

Dette er et unikt spill som krever motet og intelligensen til de som spiller det, siden det er en forfedres tradisjon fra en eksepsjonell region som "Jbala"-stammene har kalt Mata.

Mata åpner Morocco 2 Marokko, Alamia holdt den 11. ridefestivalen til MATA
Marokko, Alamia holdt den 11. ridefestivalen til MATA 22

Plassert under høy beskyttelse av kong Mohammed VI og holdt under temaet «Mata; menneskehetens arv og møte mellom kulturer", denne utgaven, organisert i samarbeid med UNESCOs internasjonale festival for kulturelt mangfold, var en stor suksess, med titusenvis av besøkende og kvaliteten på gjester fra land som Spania, Belgia, Kamerun, Senegal, Elfenbenskysten og Portugal .

Som festivalpresident Nabil Baraka forklarer, var høydepunktet i denne 11. utgaven den marokkanske regjeringens beslutning om å inkludere Mata ridekonkurranse på UNESCOsin liste over immateriell arv.

Denne avgjørelsen ble sterkt støttet av ministeren for ungdom, kultur og kommunikasjon, Mohamed Mehdi Bensaid, som under åpningsseremonien av festivalen, i nærvær av ministeren for vann og utstyr, Nizar Baraka, ministeren for industri og handel. , Riad Mezzour, Wali, Mohamed Mhidia og representanter for sivilsamfunnet, samt den marokkanske ministeren for kultur, ungdom og kommunikasjon, Nabil Baraka, sivilsamfunnet, samt ledende politiske skikkelser, kunngjorde lanseringen av prosedyren for å ha registrert Mata forfedres ridekonkurranse på UNESCOs liste over immateriell arv, i tråd med HM Kongens opplyste visjon, som har som mål å fremme Marokkos kulturarv i internasjonal målestokk. Han fortsatte med å si at dette tradisjonelle spillet også ville bli inkludert på ISESCOs liste over immateriell arv.

IMG 20230608 WA0029 Marokko, Alamia holdt den 11. ridefestivalen til MATA
Marokko, Alamia holdt den 11. ridefestivalen til MATA 23

Med henvisning til den spesifikke karakteren av denne flerdimensjonale begivenheten, indikerte ministeren at gjennom promoteringen av Mata-festivalen, har avdelingen som mål å introdusere verden for et unikt spill som krever motet og intelligensen til de som spiller det, gitt at det er et tradisjonelt spill fra en eksepsjonell region, som "Jbala"-stammene har kalt Mata.

Festivalens styreleder, Nabil Baraka, sa ved denne anledningen at Marokko, under opplyst ledelse av HM Kong Mohammed VI, jobber utrettelig for å ivareta og styrke sin materielle og immaterielle kulturarv, som er preget av sin rikdom og mangfold, og bemerket at dette årlig begivenhet, hvis hjørnestein er Mata ridekonkurranse, bidrar til å bevare en forfedres immaterielle sivilisasjonsarv og gjenoppliver regionens eldgamle tradisjoner.

Han påpekte at Mata-festivalen, som er åpen for alle kontinenter, har blitt et forum for samvær og kulturell, sosial og økonomisk utveksling. Han la til at denne begivenheten, som fremhever hestens rolle i den nordlige regionen og hyller dens ryttere, også fremmer den økonomiske og turistiske utviklingen i kongerikets nordlige og sørlige regioner, ved å vise frem deres mange eiendeler og promotere deres rike og varierte. lokale produkter og håndverk, som nå er verdenskjent.

Herr Nabil Baraka påpekte at tidligere utgaver av dette populære hestesportsspillet har vært svært godt besøkt av entusiaster fra hele verden, og sa at denne festivalen har som mål å gjenopplive og bevare Marokkos tradisjonelle sivilisasjonsarv og å forankre verdiene solidaritet, toleranse og liv. sammen som Marokko har omfavnet gjennom sin historie og helt frem til i dag, under opplyst ledelse av HM Kong Mohammed VI.

Denne begivenheten, fortsatte han, er også en mulighet for de sørlige provinsene, festivalens faste gjest, til å stille ut sine produkter sammen med kooperativer fra den nordlige regionen, noe som gir gjestene en sjanse til å oppdage variasjonen og rikdommen til de lokale skattene i begge regioner.

Som tidligere år har arrangørene laget et program spekket med et bredt spekter av aktiviteter. I løpet av det tre dager lange arrangementet kunne nasjonale og internasjonale gjester og besøkende reise tilbake i tid og oppdage utstillinger av lokale produkter og marokkansk håndverk. Festivalen tilbød også lokale, nasjonale og utenlandske publikummere en serie kvelder med sufi-sanger og lokale og nasjonale folkeshow.

Det var også en rekke arrangementer på menyen, blant annet en miljøkampanje og leker for barn. Det ble også hyllet fremtredende skikkelser fra kultur, sport og sivilsamfunn.

«Denne årlige begivenheten feirer en forfedres kultur som uttrykker en rehabilitert følelse av ære, en dypt forankret tro, patriotisme som sufiskole og åndelige og universelle verdier; all den humanistiske arven testamentert av den store Quotb Moulay Abdeslam Ibn Mashich til Chorfas Alamiyines, Tarika Mashichiya Shadhiliya og innbyggerne i denne eksepsjonelle regionen», heter det i en pressemelding fra Mata International Equestrian Festival og Alamia Laaroussia Association for Social and Cultural. Handling.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -