18.6 C
Brussel
Maandag Oktober 2, 2023
instellingsRaad van EuropaDie Ou Wêreld en die keuse van diegene wat nie...

Die Ou Wêreld en die keuse van diegene wat nie die regte op vryheid en sekuriteit van persoon het nie

VRYWARING: Inligting en menings wat in die artikels weergegee word, is dié van diegene wat dit vermeld en dit is hul eie verantwoordelikheid. Publikasie in The European Times beteken nie outomaties onderskrywing van die siening nie, maar die reg om dit uit te druk.

VRYWARINGVERTALINGS: Alle artikels op hierdie webwerf word in Engels gepubliseer. Die vertaalde weergawes word gedoen deur 'n outomatiese proses bekend as neurale vertalings. As jy twyfel, verwys altyd na die oorspronklike artikel. Dankie vir die begrip.

Meer van die skrywer

Die Europese Konvensie oor Menseregte is deur groepe en kundiges opgestel binne die vormende Raad van Europa in 1949-1950, gebaseer op 'n vroeëre konsep wat deur die Europese Beweging vervaardig is.

Na uitgebreide debatte het die Raad van Europa se Vergadering sy voorstel vir 'n Menseregtehandves, wat in die somer van 100 deur meer as 1949 parlementslede opgestel is, aan die Raad se besluitnemende liggaam, die Komitee van Ministers, gestuur.

Die konsepte van die Europese Beweging, waardeur die Raadgewende Vergadering van die Raad van Europa aansienlik beïnvloed is, het voorsiening gemaak vir die waarborg van "vryheid van arbitrêre arrestasie, aanhouding en ballingskap, en ander maatreëls, in ooreenstemming met artikels 9, 10 en 11 van die Verenigde Nasies se Universele Verklaring oor Menseregte.”

Hierdie teks het nie aanleiding gegee tot enige bespreking in die Vergadering nie en is sonder verandering in die Vergadering se Aanbeveling van 8 September 1949 weergegee.

Komitee van Deskundiges stel nuwe Konvensie-teks op

Die Komitee van Ministers van die Raad van Europa in November 1949 vergader, en na 'n hersiening geweier om die konsep Konvensie wat deur die Vergadering voorberei is, te aanvaar. 'n Vernaamste bekommernis was dat die regte wat gewaarborg moet word bloot opgesom is, en dat die beheer van die beperkings op die regte in algemene vorm vervat is.

Die Komitee van Ministers het toe gevra vir die daarstelling van 'n komitee van regskenners om 'n konsepkonvensie op te stel wat as basis vir toekomstige bespreking sal dien. Hulle het die Vergadering se aanbeveling vir 'n Menseregte Handves aan die nuutgestigte Komitee van Deskundiges oor Menseregte. Die Komitee het die taak gekry om te bepaal of die regte meer presies omskryf moet word, byvoorbeeld om dit in ooreenstemming met bestaande wetgewing en voorwaardes te plaas, of as algemene beginselverklarings gelaat moet word.

Die Komitee van Deskundiges se mandaat het verklaar dat: "behoorlike aandag gegee moet word aan die vordering wat in hierdie aangeleentheid bereik is deur die bevoegde organe van die Verenigde Nasies".

Die konsep internasionale Verdrag oor Menseregte wat in die middel van 1949 deur die Verenigde Nasies se Kommissie vir Menseregte voorberei is, het 'n artikel oor die veiligheid van persoon ingesluit wat gesê het:

"1. Niemand mag aan arbitrêre arrestasie of aanhouding onderwerp word nie.

2. Niemand sal van sy vryheid ontneem word nie, behalwe op sodanige gronde en in ooreenstemming met die prosedure wat deur die wet bepaal word."

Die Komitee van Deskundiges het voortgegaan in die rigting van 'n vermindering van die regte in positiewe-regtelike formulerings wat blykbaar die doel gedien het om die belange van die staat te beskerm eerder as die belange van die individu. Die staat moes regsekuriteit teen ander state geniet, dit was die oorheersende standpunt.

Die Raad van Europa se Komitee van Deskundiges oor Menseregte is op 4 Januarie 1950 “kommentaar van die Regering van die Verenigde Koninkryk ontvang deur die Sekretaris-Generaal” verskaf. In hierdie kommentaar het die Britse regering onder andere wysigings van die artikel oor veiligheid van persoon wat dit vir sekere persone beperk. Hulle het dit uiteengesit as, "die wettige aanhouding van persone met 'n onbesonde verstand of van minderjariges, volgens wettige bevel, vir die doel van opvoedkundige toesig."

Die Britse regering was reeds deel van 'n voorlegging met dieselfde inhoud aan die Verenigde Nasies se Kommissie vir Menseregte met betrekking tot die konsep van middel 1949 van die Internasionale Verdrag oor Menseregte. Dit was gegrond op 'n kommer dat die opgestelde menseregteteks poog om universele menseregte te implementeer, insluitend vir persone met geestesversteurings (psigososiale gestremdhede), wat in stryd was met wetgewing en maatskaplike beleid in plek in die VK en ander lande.

Op sy eerste vergadering wat in Februarie 1950 gehou is, het die Komitee van Deskundiges oor Menseregte voorstelle oorweeg wat deur verskeie van sy lede geïnisieer is. Die Sweedse lid, regter Torsten Salén, het daarop gewys dat dit vir die staat moontlik moet wees om "nodige maatreëls" te tref om rondswerwing en alkoholisme te beveg.

Sir Oscar Dowson (Verenigde Koninkryk) het die voorstel van sy regering herhaal, spesifiek die artikel oor vryheid en sekuriteit van persoon wat hoofsaaklik gerig is op geestesversteurde persone (met ander woorde persone met psigososiale gestremdhede).

Die voorlopige konsepkonvensie waaroor die Komitee van Deskundiges uiteindelik aan die einde van sy eerste vergadering ooreengekom het, het woord vir woord die artikels van die Universele Verklaring oor die regte op lewe herhaal en dat: “Niemand sal onderwerp word aan arbitrêre arrestasie, aanhouding of ballingskap nie. ”

Die Britte het hierna 'n nuwe wysiging met 'n effense teksverandering, maar met dieselfde inhoud as hul vroeëre voorstel, vir die volgende vergadering van die Opstelkomitee verskaf. Die komitee het bestaan ​​uit sir Oscar Dowson (wat die voorstel ingedien het), mnr. Martin Le Quesne ('n diplomaat van die buitelandse diens van die Verenigde Koninkryk), mnr. Birger Dons-Møller ('n diplomaat van die Ministerie van Buitelandse Sake van Denemarke) en regter Torsten Salén (Swede).

Hierdie keer het die Komitee van vier lede – waarvan twee van die VK, een van Denemarke (wat die oorspronklike VK-voorstel gesteun het) en die een van Swede – beide die deur die VK en Swede voorgestelde wysigings by die Konvensie ingesluit. Met hierdie wysiging het die artikel oor persoonsveiligheid “persone met onbehoorlike verstand, alkoholiese of dwelmverslaafdes of rondlopers” uit die algemene bevolking uitgesonder.

Gewysigde teks Die Ou Wêreld en die keuse van diegene wat nie die regte op vryheid en sekuriteit van persoon het nie

Finalisering van konvensie

Die konsepkonvensie wat uiteindelik deur die Komitee van Deskundiges aan die Komitee van Ministers voorgelê is, het twee artikels bevat wat ooreenstem met die huidige Artikel 5, oor vryheid en sekuriteit van persoon.

Weergawe B Die Ou Wêreld en die keuse van diegene wat nie die regte op vryheid en sekuriteit van persoon het nie

Hierdie konsep Konvensie is hersien deur 'n Konferensie van Senior Amptenare, wat in Junie 1950 vergader het. Hulle het baie kwessies gehad om te bespreek, maar het om onbekende redes nie die teks van die artikel oor vryheid en sekuriteit van persone teruggekeer nie. Die verslag en die konsepkonvensie wat deur die Konferensie van Senior Amptenare aangeneem is, is in Augustus 1950 voor die Komitee van Ministers van die Raad van Europa gelê. Op 7 Augustus 1950 het die Komitee van Ministers ooreengekom op die opgestelde "Konvensie van Beskerming van Menseregte en Fundamentele vryhede.”

Op 3 November 1950 het 'n Komitee van Regskundiges die teks van die Konvensie vir die laaste keer ondersoek en 'n aantal regstellings van vorm en vertaling ingebring. By daardie geleentheid is Artikel 5 onderworpe aan 'n paar effense wysigings, waarvan nie een verband hou met die spesifieke vrystellings van "persone met 'n onbehoorlike verstand, alkoholiese of dwelmverslaafdes of rondlopers nie." Die Konvensie het dus sy finale vorm gekry. Die Europese Konvensie van Menseregte is die volgende dag onderteken.

Europese Konvensie magtig ontneming van vryheid op grond van "waansin"

Die Konvensie se Artikel 5 oor die reg op vryheid en veiligheid van persoon deur die werk van die Verteenwoordigers van die Verenigde Koninkryk, Denemarke en Swede, soos voorgeskryf deur hul seniors in hul Ministeries van Buitelandse Sake, het dus spesifieke taal ingesluit wat die wettige aanhouding van die baie wye en ongedefinieerde konsep van "persone met 'n onbesonde verstand" toelaat, uitsluitlik op grond daarvan dat hulle het of glo psigososiale gestremdhede het. Met ander woorde, daar is in die Europese Konvensie oor Menseregte ingeskryf dat psigiatriese onwillekeurige verbintenisse en verder dat vryheidsbenemings van alkoholiste en rondlopers in ooreenstemming is met die Europese menseregtestandaard solank dit op grond van 'n nasionale wet gedoen word.

Hierdie paragraaf van die Konvensie is sedertdien nie gewysig nie en is steeds van krag.

European Human Rights Series logo Die Ou Wêreld en die keuse van diegene wat nie die regte op vryheid en sekuriteit van persoon het nie
- Advertensie -
- EKSKLUSIEWE INHOUD -kol_img
- Advertensie -
- Advertensie -
- Advertensie -

Moet lees

Jongste artikels

- Advertensie -