-2.2 C
Brussel
Zaterdag december 2, 2023
EuropaOVSE en RvE eisen dat Rusland aanvallen op gebedshuizen stopt

OVSE en RvE eisen dat Rusland aanvallen op gebedshuizen stopt

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Rusland moet de agressie en vernietiging van religieuze plaatsen en gebedshuizen stoppen - gezamenlijke verklaring van speciale vertegenwoordigers van de OVSE en de RvE

WENEN/STRAATSBURG, 13 april 2022 – Terwijl de Russische militaire aanval op Oekraïne voortduurt, rouwen we om de oorlogsslachtoffers en betreuren we de miljoenen die gedwongen zijn hun huizen en hun land achter te laten, op zoek naar onderdak en veiligheid in Oekraïne, in Europa en daarbuiten. Vooral kinderen, vrouwen en ouderen zijn kwetsbaar. Veel oorlogsslachtoffers lijden aan diepe psychologische trauma's.

We zijn geschokt door de vernietiging van religieuze plaatsen en gebedshuizen: kerken, synagogen en moskeeën. Ze zijn van vitaal belang voor de diverse religieuze gemeenschappen van het land, meer dan ooit in tijden van crisis.

De Raad van Europa werd opgericht in de nasleep van de Holocaust en de Tweede Wereldoorlog en de OVSE werd opgericht op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, met de belofte om vrede en veiligheid voor het Europese continent te handhaven.

Als vertegenwoordigers van beide organisaties die zich inzetten voor het bevorderen van een vreedzame dialoog, roepen we Rusland op om een ​​einde te maken aan de vernietiging van religieuze plaatsen en gebedshuizen, die samen met het willekeurig doden van tienduizenden burgers misdaden tegen de menselijkheid vormen.

Rabbi Andrew Baker, persoonlijk vertegenwoordiger van de fungerend voorzitter van de OVSE voor de bestrijding van antisemitisme

Ambassadeur Mehmet Paçacı, persoonlijk vertegenwoordiger van de fungerend voorzitter van de OVSE voor de bestrijding van onverdraagzaamheid en discriminatie van moslims

Professor Regina Polak, persoonlijk vertegenwoordiger van de fungerend voorzitter van de OVSE voor de bestrijding van racisme, vreemdelingenhaat en discriminatie, ook gericht op onverdraagzaamheid en discriminatie van christenen en leden van andere religies

Daniel Höltgen, speciaal vertegenwoordiger van de Raad van Europa voor antisemitische, anti-moslim en andere vormen van religieuze onverdraagzaamheid en haatmisdrijven

bron hier

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -