12.2 C
Brussel
Maandag, mei 29, 2023
Bewerkers keuzeVoormalig eugenetica-leider Ernst Rüdin staat terecht in Roemenië

Voormalig eugenetica-leider Ernst Rüdin staat terecht in Roemenië

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Meer van de auteur

Het internationale schijnproces over de mensenrechten van Ernst Rüdin vond op woensdag 22 december plaats in de plenaire zaal van de Kamer van Afgevaardigden van het Roemeense parlement.nd Maart.

Een gerenommeerd panel van rechters, bestaande uit twee rechters van het Grondwettelijk Hof van Roemenië en de vice-president van de Roemeense Senaat, ging aan dit educatieve proefproces vooraf. Rechter mevrouw Laura-Iuliana Scântei vatte de beslissing samen en stelde dat als de beklaagde voormalig Eugenics-leider en prof. van de psychiatrie, Ernst Rüdin (1874-1952) voor het Internationaal Militair Tribunaal in Neurenberg zou hebben gestaan, zouden we deze woorden van de voorzitter van dat tribunaal hebben gehoord: “ERNST RÜDIN, Het Tribunaal acht u schuldig aan tenlastelegging 1, 3 en 4 bestaande uit het aanzetten tot misdaden tegen de menselijkheid; het aanzetten tot en het rechtstreeks veroorzaken van de misdaad tegen de menselijkheid die sterilisatie wordt genoemd; en lidmaatschap van criminele organisaties [de Vereniging van Duitse Neurologen en Psychiaters] gedefinieerd volgens de Neurenbergse Principes.”

De rechter van het Grondwettelijk Hof, mevrouw Laura-Iuliana Scântei, wees erop dat de beklaagde Ernst Rudin, was een van de oprichters van de nazi-beweging voor rassenhygiëne, promotor van eugenetische ideeën en beleid in Duitsland, van de nazi-eugenetische sterilisatiewet en ander beleid dat gericht was op het doden van kinderen en patiënten met lichamelijke en geestelijke handicaps. genetische defecten, in een gruwelijk vernietigingsprogramma dat eufemistisch wordt genoemd Euthanasie.

De Internationaal schijnproces over mensenrechten van Ernst Rüdin vond plaats in de plenaire zaal van de Kamer van Afgevaardigden van het Roemeense parlement op woensdag 22nd Maart. Het was een primeur voor Roemenië en Europa. Het internationale schijnproces op Mensenrechten wat een actief onderdeel is van een educatief programma voor jonge leiders, geïnitieerd door Dr. Avi Omer van het Social Excellence Forum eerder was gehouden op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York op 31st januari-.

Het initiatief om de Mock Trial in Roemenië te houden werd genomen door de Magna cum Laude-Reut Stichting en het "Laude-Reut" Onderwijscomplex, samen met de Sociaal Excellence-forum team en de Ambassade van de Staat Israël in Roemenië.

De aanklager en gedaagde procesadvocaten bestonden uit leerlingen en studenten van het onderwijscomplex "Laude-Reut" en andere hogescholen en universiteiten in Boekarest, Iasi, Ploiesti, Buzău en Sibiu.

Een strijd van al diegenen die in vrijheid geloven

“Ik waardeer de openheid van het Roemeense parlement enorm om een ​​moeilijke pagina uit het verleden naar voren te brengen en licht te werpen. Vandaag staan ​​we voor een historisch moment en een primeur in Roemenië: een schijnproces tegen een van de nazi-misdadigers die rechtstreeks verantwoordelijk is voor de raciale genocide. Het is een proces dat nodig was om plaats te vinden, zelfs post-mortem, voor vorige, huidige en toekomstige generaties en voor de slachtoffers en overlevenden van de Holocaust en hun families (...) Het is een constante en veronderstelde strijd van al diegenen die in vrijheid geloven , waardigheid en morele waarden. Deze strijd wordt ook gestreden via het onderwijs. Met de simulatie van vandaag denk ik dat we een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de kennis van de waarheid en daarmee aan de strijd tegen antisemitisme en extremisme”, aldus Tova Ben Nun-Cherbis, voorzitter van de Onderwijscomplex "Laude-Reut"..

De voorzitter van de Kamer van Afgevaardigden, Marcel Ciolacubenadrukte dat de actie in het Parlement het belang van het leren gebruiken van internationale mensenrechteninstrumenten en het historische herstel ter nagedachtenis aan de generaties slachtoffers van de Holocaust opnieuw onder de aandacht brengt.

De Minister van Cultuur van Roemenië, Mr Lucian Romașcanu, wees erop dat: “Het feit dat we in de plenaire zaal van het Parlement zijn en niet in een rechtbank, dit schijnproces is meer dan symbolisch, omdat in deze zaal gekozen mensen kunnen stemmen over wetten, dingen kunnen doen die sta niet toe dat hoe je vandaag wordt genoemd, oordeelt. Het is opnieuw een symbool dat door de jaren heen, hoeveel er ook zijn gepasseerd, slechte dingen niet zijn vergeten, en dat de holocaust, de grote misdaden tegen de Roma, tegen de communistische gevangenen in herinnering moeten blijven. (…) Het maakt niet uit hoeveel jaren er verstrijken, schuldgevoelens komen naar boven en de schuldigen worden gestraft.”

Het vooraanstaande jurypanel bestond uit:

De heer Marian Enache – President van het Grondwettelijk Hof

Mevr. Laura-Iuliana Scântei – Rechter van het Grondwettelijk Hof van Roemenië

De heer Robert Cazanciuc - Vice-voorzitter van de Roemeense Senaat

O8A0752 1024x683 - Voormalig eugenetisch leider Ernst Rüdin staat terecht in Roemenië
Getuige-deskundige Dr. David Deutsch, International School for Holocaust Studies in Yad Vashem. Andere getuigen waren prof. Alon Chan, voorzitter van het Weizmann Institute of Science, en prof. Marius Turda, afdeling Geschiedenis, Filosofie en Godsdienst, Oxford Brookes-universiteit. Fotocredit: THIX Photo.

Voorstanders van rassenhygiëne speelden een belangrijke rol in de Holocaust

De Israëlische ambassadeur in Roemenië, de heer Reuven Azar, verwoordde het recht toen hij zei: “De conferentie van vandaag is bedoeld om ons allemaal de verplichting op te leggen om de verschrikkingen van slechts 78 jaar geleden niet te vergeten. (…) Tijdens het naziregime werden meer dan 400,000 mensen gedwongen gesteriliseerd en werden ongeveer 300,000 patiënten in psychiatrische instellingen vermoord, terwijl 70,000 van hen in gaskamers werden vermoord. Voorstanders van rassenhygiëne, onder wie Ernst Rüdin, speelden een belangrijke rol in de Holocaust, die zowel Joden als Roma, Slaven, kleurlingen en mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap het slachtoffer maakte. Het gevolg van het naziregime was de Holocaust. Dit is een uniek fenomeen in vergelijking met elke andere genocide in de menselijke geschiedenis.”

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels