18.5 C
Brussel
Donderdag, september 28, 2023
GodsdienstBahaiGewapende Houthi's vallen vreedzame bahá'í-bijeenkomst aan, arresteren minstens 17, in verse...

Gewapende Houthi's vallen vreedzame bahá'í-bijeenkomsten aan en arresteren minstens 17, in een nieuw hardhandig optreden

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Meer van de auteur" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitel_text_size="12" header_color="#c6c6c6 " header_text_color="#000000"]

NEW YORK – 27 mei 2023 – Schutters van Houthi's hebben op 25 mei een gewelddadige aanval gepleegd op een vreedzame bijeenkomst van bahá'ís in Sanaa, Jemen, waarbij ten minste 17 mensen, onder wie vijf vrouwen, werden vastgehouden en gedwongen werden verdwenen. Door de inval zijn de Jemenitische bahá'ís aan het bijkomen van de laatste klap voor een zwaar vervolgde religieuze gemeenschap in dat land. De Baha'i International Community (BIC) roept op tot de onmiddellijke vrijlating van de gevangenen.

video- van de laatste aanval werd vastgelegd door bahá'ís die via Zoom bij de bijeenkomst waren.

De BIC is ook op de hoogte gebracht van andere incidenten die suggereren dat de inval de eerste van meer pogingen van de beveiliging zou kunnen zijn om bahá'ís in het door Houthi gecontroleerde Jemen aan te vallen. Details over deze incidenten worden om veiligheidsredenen achtergehouden.

"In de hele Arabische regio zien we regeringen die streven naar vrede, voorbijgaande sociale verschillen opzij zetten, vreedzaam samenleven bevorderen en naar de toekomst kijken", zegt Bani Dugal, de belangrijkste vertegenwoordiger van de BIC bij de Verenigde Naties. “Maar in Sanaa gaan de de facto Houthi-autoriteiten in de tegenovergestelde richting, waarbij ze de vervolging van religieuze minderheden verdubbelen en brutale gewapende aanvallen op vreedzame en ongewapende burgers organiseren. De Houthi's hebben de rechten van de mens van bahá'ís en vele anderen, keer op keer, en het moet stoppen."

De aanval kwam toen een groep bahá'ís zich in een privéwoning had verzameld om het nationale bestuursorgaan van de gemeenschap te kiezen. De verhuizing is een duidelijke schending van de vrijheid van godsdienst of levensovertuiging en het recht, onder internationale convenanten, om samen te komen en religieuze en gemeenschapsaangelegenheden te behartigen.

Baha'i's hebben geen geestelijken en vormen jaarlijks raden om te voorzien in de spirituele en materiële behoeften van hun gemeenschappen.

De bahá'ís in Jemen hebben jarenlang te lijden gehad onder arrestaties, gevangenzettingen, ondervragingen en martelingen, en openbare aansporingen tot geweld door toedoen van de Houthi's, die ook eigendommen van de bahá'ís in beslag hebben genomen. Verschillende Jemenitische bahá'ís zijn het land uit verbannen. De regering heeft een eerdere zaak tegen 24 bahá'ís nog niet geseponeerd.

“Zelfs terwijl er gesprekken gaande zijn om de oorlog in Jemen te beëindigen, zien we dat de Houthi-autoriteiten doorgaan met gewelddadige daden van vervolging tegen hun eigen volk”, zei mevrouw Dugal. “De internationale gemeenschap moet nu haar invloed aanwenden om de Houthi's te dwingen de mensenrechten van alle Jemenitische burgers te respecteren, te beginnen met de vrijlating van deze 17 of meer onschuldige bahá'ís die bij deze gewelddadige, ongerechtvaardigde inval zijn gearresteerd. Jemenitische bahá'ís willen hun land dienen, het helpen de huidige uitdagingen te overwinnen en werken aan het bevorderen van vrede en welvaart. Wat tragisch dat de Houthi-autoriteiten op dit gunstige moment ervoor kiezen om op deze beschamende manier te handelen.”

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -