15.2 C
Brussel
Vrijdag, september 22, 2023
LeefomgevingEuropean Air Quality Index App nu beschikbaar in alle EU-talen

European Air Quality Index App nu beschikbaar in alle EU-talen

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Meer van de auteur

Vervolgde christenen - Conferentie in het Europees Parlement over de vervolging van christenen in Sub-Sahara Afrika (Credit: EP-lid Bert-Jan Ruissen)

Doorbreek de stilte over vervolgde christenen

0
Europarlementariër Bert-Jan Ruissen hield een conferentie en tentoonstelling in het Europees Parlement om de stilte rond het lijden van vervolgde christenen wereldwijd aan de kaak te stellen. De EU moet krachtiger optreden tegen schendingen van de vrijheid van godsdienst, vooral in Afrika, waar door dit stilzwijgen levens verloren gaan.

Hoe is het niveau van luchtvervuiling waar je woont? Nu kunt u de European Air Quality Index App op uw mobiele telefoon gebruiken in een van de 24 officiële talen van de EU. De belangrijke update, die het Europees Milieuagentschap vandaag heeft uitgebracht, introduceert ook nieuwe functies, waardoor gebruikers de gegevensniveaus en trends van luchtverontreiniging van meer dan 3500 meetstations in heel Europa beter kunnen vergelijken.

De Europese luchtkwaliteitsindex-app, voor het eerst gelanceerd in 2021, biedt directe toegang tot actuele luchtkwaliteitsmonitoringgegevens van meetstations in Europese steden en dorpen en bevat luchtkwaliteitsprognoses en gezondheidsaanbevelingen. De app, die gratis is, stelt gebruikers in staat om meer te weten te komen over de luchtkwaliteit waar ze wonen, werken of reizen. Gebruikers kunnen inzicht krijgen in de luchtkwaliteit in individuele landen, regio's en steden.

De bijgewerkte versie is beschikbaar in 24 Europese talen, waardoor betrouwbare en vergelijkbare luchtkwaliteitsinformatie voor iedereen gemakkelijker toegankelijk wordt EU inwoner.

Geavanceerde luchtkwaliteitstatistieken stellen gebruikers in staat om in gegevens van de afgelopen dagen, weken en jaren te duiken en stelt u ook in staat om geselecteerde stations te vergelijken en te leren wanneer de beste luchtkwaliteit te verwachten is.

Nieuwe functies omvatten ook de mogelijkheid om persoonlijke gebruikersprofielen, een kleurenblind schema en een nieuwsfeed van de EER aan te maken Twitter account.

Over de Europese luchtkwaliteitsindex

De Europese luchtkwaliteitsindex is gebaseerd op informatie per uur van meer dan 3500 meetstations voor de luchtkwaliteit in Europa. De index biedt gebruikers inzicht in de luchtkwaliteit in individuele landen, regio's en steden. Het wordt berekend met behulp van een combinatie van actuele gegevens gerapporteerd door EER-lidstaten en voorspelde gegevens van het luchtkwaliteitsniveau zoals geleverd door Copernicus Atmospheric Monitoring Service (CAMS).

Gegevens uit de applicatie worden gekoppeld aan de monitoringplatforms voor luchtkwaliteit van het EEA. De Europese luchtkwaliteitsindex is gebaseerd op concentratiewaarden tot vijf belangrijke verontreinigende stoffen, Waaronder:

  • fijn stof (PM10);
  • fijn stof (PM2.5);
  • ozon (O3);
  • stikstofdioxide (NO2);
  • zwaveldioxide (SO2).

bron link

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -