3.1 C
Brussel
Dinsdag, november 28, 2023
MilieuSpanje, alert voor risico op bosbranden en hoge temperaturen

Spanje, alert voor risico op bosbranden en hoge temperaturen

Spanje, waarschuwing voor civiele bescherming en noodsituaties voor risico op bosbranden en hoge temperaturen in grote delen van het land

Juan Sánchez Gil
Juan Sánchez Gil
Juan Sanchez Gil - op The European Times Nieuws - Meestal in de achterhoede. Rapporteren over zakelijke, sociale en gouvernementele ethische kwesties in Europa en internationaal, met de nadruk op fundamentele rechten. Ook een stem geven aan degenen die niet worden beluisterd door de algemene media.

Spanje, waarschuwing voor civiele bescherming en noodsituaties voor risico op bosbranden en hoge temperaturen in grote delen van het land

De kans op bosbranden blijft de komende dagen in grote delen van het land zeer hoog of extreem.

Vanaf zondag en vooral in de komende week wordt een episode van zeer hoge temperaturen verwacht. Bovendien is er vandaag, vrijdag, een aanzienlijk risico op regen en storm in Navarra, Huesca en Zaragoza.

Het Nationaal Plan Preventieve Acties Hoge Temperaturen is geactiveerd.

Meer actuele informatie op Voor civiele bescherming, AEMET en ministerie van Gezondheid.

Het directoraat-generaal Civiele Bescherming en Noodsituaties van het ministerie van Binnenlandse Zaken waarschuwt, in overeenstemming met de prognoses van het State Meteorological Agency (AEMET), voor het risico van bosbranden en hoge temperaturen in grote delen van het land. Bovendien is er vandaag, vrijdag, een aanzienlijk risico op regen en storm in Navarra, Huesca en Zaragoza, met een voorspelling van 30 liter/m2 in 1 uur, hagel en zeer sterke windstoten.

Het risico op bosbranden blijft de komende dagen zeer hoog of extreem. Alle voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen om het uitbreken van bosbranden te voorkomen en als een brand bij het begin wordt ontdekt, bel dan onmiddellijk 112.

Vanaf zondag 9 en vooral de komende week wordt een aflevering met zeer hoge temperaturen verwacht. De meest getroffen gebieden zijn het zuidelijke en zuidoostelijke derde deel van het schiereiland en de Balearen, maar gebieden in het centrum van het schiereiland en de Ebro-vallei worden niet uitgesloten.

Overschrijding van de 40ºC veroorzaakt in sommige gebieden bosbranden 

Op zondag zal het plaatselijk boven de 40ºC uitkomen in de Guadalquivir-vallei en delen van Oost-Andalusië en het zuidelijke plateau, en 36ºC in het binnenland van de Balearen en de Ebro-vallei.

Vanaf maandag wordt het waarschijnlijk over de hele linie meer dan 38°C en plaatselijk 40°C in het zuidoostelijke kwadrant van het schiereiland en delen van de Ebro-vallei. In delen van de Guadalquivir-vallei kunnen de temperaturen die dag al boven de 42ºC komen. In het binnenland van de Balearen kunnen de temperaturen ook oplopen tot boven de 38ºC.

De minimumtemperaturen zullen ook erg hoog zijn, met tropische nachten boven de 20ºC, en zelfs plaatselijk boven de 25ºC in de zuidoostelijke helft van het schiereiland, vooral in het zuidoostelijke derde deel, en op de Balearen.

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -