2.5 C
Brussel
Dinsdag, november 28, 2023
GodsdienstVERBODENVN-waarschuwingen over toename van daden van religieuze haat

VN-waarschuwingen over toename van daden van religieuze haat

Juan Sánchez Gil
Juan Sánchez Gil
Juan Sanchez Gil - op The European Times Nieuws - Meestal in de achterhoede. Rapporteren over zakelijke, sociale en gouvernementele ethische kwesties in Europa en internationaal, met de nadruk op fundamentele rechten. Ook een stem geven aan degenen die niet worden beluisterd door de algemene media.

Opwelling van religieuze haat / In de afgelopen tijd is de wereld getuige geweest van een verontrustende toename van met voorbedachten rade en openbare daden van religieuze haat, met name de ontheiliging van de Heilige Koran in bepaalde Europese en andere landen. Tijdens de drieënvijftigste zitting van de Mensenrechtenraad hield Nazila Ghanea, de speciale rapporteur voor vrijheid van godsdienst of levensovertuiging, een krachtige toespraak waarin hij er bij de internationale gemeenschap op aandrong onverdraagzaamheid, discriminatie en geweld op grond van godsdienst of levensovertuiging het hoofd te bieden.

Ik zal proberen dieper in te gaan op de belangrijkste punten die in Ghana's toespraak naar voren zijn gebracht, waarbij ik het belang van non-discriminatie, naleving van internationale mensenrechtenkaders en de dringende noodzaak van het bevorderen van tolerantie binnen onze samenlevingen onderstrepen. (U kunt de volledige video bekijken met het transcript hieronder).

Bevordering van non-discriminatie en gelijkheid:

Volgens Nazila Ghanea, de speciale rapporteur voor vrijheid van godsdienst of levensovertuiging, is het absoluut noodzakelijk ervoor te zorgen dat niemand wordt gediscrimineerd door een staat, instelling, groep personen of individuen op grond van zijn godsdienst of levensovertuiging.

De onvermoeibare inspanningen van de Speciale Procedures en het Coördinatiecomité draaien om het bevorderen van begrip, coëxistentie, non-discriminatie en gelijkheid voor alle individuen, waarbij hun recht op fundamentele vrijheden en mensenrechten zonder vooroordelen of vooringenomenheid wordt gegarandeerd.

Manifestaties van religieuze haat en onverdraagzaamheid:

Ghana onderstreept het feit dat religieuze onverdraagzaamheid en haat zich op verschillende manieren over de hele wereld manifesteren. Zoals ze treffend zei,

“Intolerantie en discriminatie op grond van religie of levensovertuiging wordt op tal van manieren ervaren, waarbij geografische grenzen worden overschreden. Het omvat het onderscheiden, uitsluiten, beperken of tonen van voorkeur op basis van religie of levensovertuiging.”

Deze daden staan ​​niet alleen het gelijke genot van mensenrechten in de weg, maar dragen ook bij aan het voortduren van maatschappelijke verdeeldheid en spanningen, en ondermijnen de essentie van harmonieus samenleven, dat soms (lezers moeten zich daarvan bewust zijn) wordt geïnitieerd door overheidsinstanties in Europa voor voorbeeld bij België, Frankrijk, Hongarije, Duitsland en anderen. 

De escalatie van openbare daden van onverdraagzaamheid:

Openbare daden van intolerantie zijn getuige geweest van een alarmerende toename, vooral in tijden van politieke spanning. Ghana vestigt de aandacht op de onderliggende politieke motieven achter deze georkestreerde uitingen van onverdraagzaamheid door te stellen:

"De politieke motieven en doeleinden achter deze gemanipuleerde openbare uitingen van onverdraagzaamheid onthullen hun ware aard: de instrumentalisering van religie en overtuiging om haat te verspreiden."

@europeanmesnieuws

@unitednations SR over VGV Waarschuwingen van toename van daden van religieuze haat Religieuze haat Stijging van religieuze haat / In de afgelopen tijd is de wereld getuige geweest van een verontrustende toename van met voorbedachten rade en openbare daden van religieuze haat, met name de ontheiliging van de Heilige Koran in bepaalde Europese en andere landen. Tijdens de drieënvijftigste zitting van de Mensenrechtenraad hield Nazila Ghanea, de speciale rapporteur voor vrijheid van godsdienst of levensovertuiging, een krachtige toespraak waarin hij er bij de internationale gemeenschap op aandrong onverdraagzaamheid, discriminatie en geweld op grond van godsdienst of levensovertuiging het hoofd te bieden. Dit artikel is bedoeld om dieper in te gaan op de belangrijkste punten die in Ghana's toespraak naar voren zijn gebracht, waarbij het belang van non-discriminatie, naleving van internationale mensenrechtenkaders en de dringende noodzaak om tolerantie binnen onze samenlevingen te bevorderen, wordt onderstreept. LEES ARTIKEL OP: http://fmr.177.myftpupload.com/2023/07/un-sr-forb-alerts-surge-religious-hatred/

♬ sonido origineel – The European Times - The European Times

Volgens Ghana is het van cruciaal belang om dergelijke daden ondubbelzinnig te veroordelen, ongeacht hun oorsprong of de verantwoordelijke personen, om tolerantie, beleefdheid en respect voor de rechten van iedereen te behouden.

Herbevestigende inzet voor mensenrechtenkaders:

Ghana benadrukt het vitale belang van het handhaven van internationale mensenrechtenkaders en het versterken van toezeggingen om intolerantie en geweld gebaseerd op religie of overtuiging te bestrijden. Ze beweert: "De reacties van nationale autoriteiten op deze daden, evenals gerelateerde incidenten, moeten in overeenstemming zijn met de internationale mensenrechtenwetgeving." Het koesteren van samenwerkingsnetwerken, het faciliteren van constructieve acties en het bevorderen van interreligieuze dialoog kan een omgeving creëren die religieuze tolerantie, vrede en respect bevordert.

Bescherming van de vrijheid van meningsuiting en bestrijding van aanzetten tot haat:

De vrijheid van religie of levensovertuiging en de vrijheid van meningsuiting zijn nauw met elkaar verbonden, zegt ze in de verklaring, waardoor individuen hun mening kunnen uiten tegen intolerantie en vijandigheid. Ghana merkt terecht op: “Vrijheid van meningsuiting is cruciaal bij het bestrijden van negatieve stereotypen, het presenteren van alternatieve standpunten en het koesteren van een sfeer van respect en begrip tussen diverse gemeenschappen.” Hoewel het internationaal recht het propageren van aanzetten tot haat verbiedt discriminatie of geweld, is het van vitaal belang om elke situatie contextueel te evalueren, waarbij een eerlijke en uitgebreide analyse moet worden gegarandeerd, aldus de verklaring die is afgelegd tijdens het urgentiedebat tijdens de 53e Mensenrechtenraad.

De rol van leiders en gemeenschappen:

Ghana benadrukt de centrale rol van politieke, religieuze en maatschappelijke leiders bij het tegengaan van intolerantie en het bevorderen van diversiteit en inclusie. Deze leiders hebben de macht om daden van haat ondubbelzinnig te veroordelen en begrip tussen gemeenschappen te bevorderen. Zoals Ghana resoluut stelt: "We staan ​​verenigd tegen degenen die opzettelijk spanningen uitbuiten of individuen aanvallen op basis van hun religie of overtuiging."

Conclusie:

Het hoofd bieden aan de toenemende stroom van daden die worden aangewakkerd door religieuze haat, vereist gezamenlijke inspanningen om non-discriminatie, tolerantie en begrip te bevorderen. Handhaving van internationale mensenrechtenkaders, zonder te negeren die in Europa gebeuren, het ondubbelzinnig veroordelen van daden van onverdraagzaamheid, het bevorderen van de dialoog en het waarborgen van de vrijheid van meningsuiting zijn essentiële stappen in de opbouw van inclusieve en harmonieuze samenlevingen.

Door diegenen af ​​te wijzen die religieuze spanningen uitbuiten en individuen aanvallen op basis van hun overtuigingen, kunnen we streven naar een wereld waarin individuen vrijelijk hun religie kunnen uitoefenen of hun gekozen overtuigingen kunnen omarmen, vrij van discriminatie en geweld. Zoals Nazila Ghanea treffend bevestigt:

"Onze reacties op deze daden moeten stevig verankerd zijn in het kader van de internationale mensenrechtenwetgeving."

Nazila Ghanea, VN-vertegenwoordiger inzake VGV, 53e zitting VN-Mensenrechtenraad

U kunt de volledige verklaring lezen in dit document:

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -