13.4 C
Brussel
Fredag, september 22, 2023
NyheterReligiøs bekjennelse og bevisprivilegium, ny bok lansert

Religiøs bekjennelse og bevisprivilegium, ny bok lansert

Kirken Scientology Bidrar til større studie om prest-angrende privilegium

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mer fra forfatteren

Forfulgte kristne - Konferanse i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)

Bryt stillheten om forfulgte kristne

0
MEP Bert-Jan Ruissen holdt en konferanse og utstilling i Europaparlamentet for å fordømme stillheten rundt lidelsene til forfulgte kristne over hele verden. EU må ta sterkere grep mot brudd på religionsfriheten, spesielt i Afrika hvor liv går tapt på grunn av denne stillheten.

Kirken Scientology Bidrar til større studie om prest-angrende privilegium

15. desember 2021 publiserte det ledende akademiske forlaget til Connor Court, lokalisert i Australia, gjennom Shepherd Street Press en omfattende bok med tittelen Religiøs bekjennelse og bevisrettighet i det 21. århundre.

Religious Confession and evidential privilege, new book launched

Boken inneholder 10 kapitler, alle anonymt fagfellevurdert av dommere, religiøse lærde og advokater, som diskuterer historien, eksistensen, omfanget og anvendelsen i flere land av det som i daglig tale kalles «prest-boter-privilegiet» – selv om kapitlene gjør rikelig klart, privilegiet er ikke begrenset til dets historiske røtter i den katolske kirke.

I årtusener har privilegiet, i ulike former, spilt en viktig rolle for å gjøre religioner i stand til å gi frelse, forståelse og til og med tilgivelse til de som kan ha feilet, syndet eller til og med begått kriminelle handlinger, men som likevel er en del av en menneskehet som lengter etter. å være god og rettferdig. Ved å sikre konfidensialiteten til slik kommunikasjon, oppmuntrer privilegiet menn og kvinner til å konfrontere sine feil og med veiledning av prestesøke å rette oppførselen deres. Det er vanskelig å forestille seg en religion som ikke klarer å gi slik veiledning og moralsk hjelp til sine tilhengere.

Boken ble inspirert og redigert av en ledende religiøs lærd i Australia, A. Keith Thompson, assisterende dekan ved Sydney School of Law ved University of Notre Dame Australia, og av Mark Hill, Queens Counsel i London og professor i jus ved Cardiff University i Pretoria. Den inneholder et forord av førstnevnte Erkebiskop av Canterbury, Rowan Williams, og en grundig introduksjon av Dean Thompson. Det er nå den ledende komparative studien av et emne av stor betydning for religiøse ledere og troende.

I årtusener har privilegiet, i ulike former, spilt en viktig rolle i å gjøre det mulig for religioner å gi frelse, forståelse og til og med tilgivelse.

Jeg hadde det store privilegiet og ansvaret til å forfatte bokens siste kapittel, «Det underliggende konstitusjonelle grunnlaget for minister/sognebarn-privilegiet i USA og dets anvendelse på praksisene til Scientology." For litt over et år siden kontaktet Dean Thompson Kirken Scientology for å spørre om kirken ville være interessert i å tilby en religionsfrihetsforsker eller utøver som kan diskutere både status og drift av privilegiet i USA og hvordan det samhandler og påvirker praktiseringen av Scientology Religion. Som advokaten som har representert Kirken lenger enn noen andre i saker som involverer religionsfrihet og autonomi, spurte Kirken om jeg ville påta meg prosjektet, og jeg takket umiddelbart ja. Jeg deltok i en rekke e-poster og samtaler med Dean Thompson, samt konsultasjon med Scientology statsråder om detaljene om hvordan privilegiet gjelder internt. Prosessen gikk gjennom flere utkast, etterfulgt av entusiastisk fagfellevurdering og videre redigering.

Boken er nå utgitt og er tilgjengelig på Amazon eller gjennom forlaget ved å klikke her..

Jeg er sikker på at boken vil vise seg å være til stor nytte for Scientology og til prinsippene for religionsfrihet. Jeg er ekstremt glad for at dekan Thompson tok kontakt med Kirken for å invitere den til å delta i en slik internasjonal økumenisk innsats, og jeg er personlig beæret over å ha fått muligheten til å delta i dette arbeidet. I løpet av de mange årene har jeg prosedert over 50 saker for Scientology Kirker, og vant over 20 anker, inkludert i Høyesterett. Dette prosjektet var en ny måte jeg kunne hjelpe scientologer og selve religionsfrihetens sak. 

Dette stykket ble først publisert kl STANDLEAGUE.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -