11 C
Brussel
Fredag, september 22, 2023
EuropaEU og tilslutningen til den europeiske menneskerettighetskonvensjonen

EU og tilslutningen til den europeiske menneskerettighetskonvensjonen

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mer fra forfatteren

Forfulgte kristne - Konferanse i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)

Bryt stillheten om forfulgte kristne

0
MEP Bert-Jan Ruissen holdt en konferanse og utstilling i Europaparlamentet for å fordømme stillheten rundt lidelsene til forfulgte kristne over hele verden. EU må ta sterkere grep mot brudd på religionsfriheten, spesielt i Afrika hvor liv går tapt på grunn av denne stillheten.

Viktigheten av å innrette EU med menneskerettighetene har vært et diskusjonstema av ulik intensitet i lang tid. Behovet for det er åpenbart i dag, men har vært gjenstand for oppmerksomhet siden slutten av 1970-tallet, selv før den formelle opprettelsen av Den europeiske union slik vi kjenner den i dag. Formelle og uformelle samtaler om hvordan man kan oppnå EUs tiltredelse til Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen (EMK) fant sted både i forgjengeren til EU og Europarådet allerede på slutten av 1970-tallet.

Spørsmålet ble brakt på spissen igjen med vedtakelsen av Den europeiske unions charter om grunnleggende rettigheter (7. desember 2000).

Med ikrafttredelsen av Lisboa-traktaten (1. desember 2009) og protokoll 14 til EMK (1. juni 2010), har tiltredelsen ikke lenger bare vært et ønske; det har blitt en juridisk forpliktelse i henhold til artikkel 6 nr. 2.

Formålet med EUs tiltredelse til EMK er å bidra til å skape et felles europeisk rettsrom, for å oppnå et sammenhengende rammeverk for menneskerettighetsbeskyttelse gjennom hele Europa.

Tiltredelsen er imidlertid ikke så enkel som den har vært for de eksisterende 47 europeiske statene som har tiltrådt EMK-systemet så langt. EU er en ikke-statlig enhet med et spesifikt og komplekst rettssystem, i motsetning til en nasjonalstat. For at EU skal tiltre EMK er det nødvendig med noen justeringer av EMK-systemet.

Arbeidet med å identifisere og løse de juridiske og tekniske spørsmålene som må behandles av Europarådet, i tilfelle EUs planlagte tiltredelse til EMK, samt av midlene for å unngå enhver motsetning mellom de juridiske EU-systemet og EMK-systemet ble startet i 2001.

Arbeid og forhandlinger ble gjenopptatt i 2019, etter forespørsel fra EU-kommisjonen, etter fem år med stans i prosessen. Siden den gang har det vært holdt syv møter av Europarådets ad hoc-forhandlingsgruppe sammensatt av representanter for de 47 medlemslandene i Europarådet og representanter for Den europeiske union («47+1»). Siste møte ble holdt fra 7.-10. desember 2021.

Når EU har sluttet seg til EMK, vil det bli integrert i EMKs system for beskyttelse av grunnleggende rettigheter. I tillegg til den interne beskyttelsen av disse rettighetene av EU-retten og domstolen, vil EU være forpliktet til å respektere EMK og vil bli plassert under ekstern kontroll av EU-domstolen. Human Rights.

Tiltredelsen vil også øke troverdigheten til EU i øynene til tredjeland, som EU regelmessig oppfordrer til i sine bilaterale forbindelser for å respektere EMK.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -