1.6 C
Brussel
Onsdag, november 29, 2023
EuropaSpanske Guardia Civil demonterer det europeiske kokain-superkartellet og tar ned «narkotika...

Spanske Guardia Civil demonterer det europeiske kokain-superkartellet og tar ned «narkobaroner» i Dubai

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Malaga. Spania. I løpet av etterforskningsperioden har det blitt beslaglagt over 30 tonn kokain i ulike europeiske havner og det anslås at denne makrokriminelle organisasjonen sto bak en tredjedel av det totale kokainmarkedet i Europa.

6 høyverdimål (HVT-er) har blitt arrestert samtidig i Dubai, ansett for å være "narkobaronene" som har vært basert i emiratet i årevis.

I Spania, under navnet OPERASJON FAUKAS, har det blitt utført ransakinger og arrestasjoner i provinsene Malaga, Madrid og Barcelona.

The Guardia Civil, innenfor rammen av den internasjonale politioperasjonen kalt DESERT LIGHT, koordinert av EUROPOL og hvor også politibyråer fra Nederland, Frankrike, Belgia og Dubai har deltatt, har klart å demontere et superkartell som kontrollerte en stor del av kokainmarkedet i Europa.

Denne makrokriminelle organisasjonen hadde etablert sin base i disse landene, sammenfallende med plasseringen av de viktigste europeiske havnene som anses å være hovedporten for narkotikas inntog på det europeiske kontinentet.

Fra byemiratet Dubai, lederne av dette megakartellet, kjent som "Medikament Lords” til deltakerne i denne operasjonen, kontrollerte og ledet den kriminelle aktiviteten til de forskjellige cellene, under overbevisning om å være i et fristed hvor de følte seg urørlige og som igjen tillot dem å opprettholde en høy levestandard.

I løpet av etterforskningen er det beslaglagt mer enn 30 tonn kokain, med hensikt å oversvømme Europa med dette stoffet, som ifølge EUROPOLs anslag kan utgjøre en tredjedel av det totale markedet, noe som gjør kartellet til en ekte hval i verden av global narkotikahandel.

Internasjonalt koordinerte politiaksjoner

Mellom 8. og 19. november ble det utført razziaer eller fellesaksjoner samtidig i flere europeiske land og Dubai med sikte på å demontere den logistiske strukturen, representert ved de kriminelle gruppene som er ansvarlige for å bringe narkotikaen inn i hvert land, samt å bryte opp organisasjon, i figuren til disse "narkobaronene" basert i emiratet.

Som et resultat av disse handlingene har 49 personer blitt arrestert i Spania, Frankrike, Belgia, Nederland og Dubai, hvorav 7 regnes som High-Value Targets (HVT), ifølge EUROPOL-byrået, med deltagelse av politibyråer fra USA (DEA), Storbritannia (NCA) og Bulgaria.

#OperationFAUKAS i Spania

Når det gjelder Spania, har Guardia Civil kalt denne etterforskningen Operasjon FAUKAS, og den har blitt utført av den sentrale anti-narkotikagruppen til den sentrale operasjonelle enheten (UCO), med samtidige aksjoner som har blitt utført i Malaga, Madrid og Barcelona den 8. denne måneden. Disse har resultert i arrestasjonen av 15 personer, inkludert 3 HTV-er for EUROPOL, 2 av dem i Dubai og en annen i Malaga, alle i mer enn 21 ransakinger av hjem og selskaper knyttet til denne kriminelle organisasjonen.

Operasjon FAUKAS begynte med beslagleggelsen, av Guardia Civil, av en container i havnen i Valencia i mars 2020, der de hadde til hensikt å introdusere 698 kg kokain, uten noen arrestasjon eller ansvar på det tidspunktet.

Dette førte til en omfattende utveksling av informasjon, i regi av EUROPOL, med en rekke politibyråer i andre land, som bar frukt i identifiseringen av personene som var ansvarlige for innføringen av containeren, samt dens "forurensning" ved kilden, i Panama.

På denne måten ble det i løpet av etterforskningen klart hvordan en kriminell organisasjon var etablert i Spania som var å introdusere containere med kokain inni gjennom havnene i Barcelona, ​​Valencia og Algeciras, og som igjen hadde satt opp et komplekst bedriftsnettverk av eiendomsinvesteringer i Costa del Sol-området med sikte på å hvitvaske fortjenesten fra narkotikasmugling.

Organisasjonens roller i Spania

Det har vært mulig å identifisere lederen av denne organisasjonen, en britisk statsborger knyttet til Costa del Sol som måtte forlate Spania på grunn av et kidnappingsforsøk mot ham, flytte til Dubai, hvorfra han fortsatte å lede og koordinere de kriminelle aktivitetene til organisasjonen mens de opprettholder kontakter og narkotikahandel med resten av "Drug Lords" basert i dette byemiratet.

På samme måte klarte Guardia Civil å identifisere leverandøren av stoffet ved kilden, som viste seg å være en panamansk statsborger også basert i Dubai, som var ansvarlig for å bringe stoffene inn i havnen i Manzanillo (Panama) og som også opprettholdt kontakt med resten av narkotikabaronene i emiratet.

Denne kriminelle organisasjonen basert i Spania hadde to klart differensierte strukturer, den ene ansvarlig for utvinning av narkotika i kommersielle havner og den andre ansvarlig for hvitvasking av penger gjennom eiendomsselskaper.

Den første vil ligge mellom provinsene Barcelona og Malaga, ha en direkte innflytelse på Barcelonas havn og bestå av to bulgarske statsborgere, en av dem betraktet som HVT for EUROPOL, og tre spanske statsborgere, en av dem er en arbeider i havnen i Barcelona, ​​ansvarlig for inn- og utkjøring av kjøretøy.

Den andre delen vil bestå av personer med stor tillit til lederen av den kriminelle organisasjonen, lokalisert på Costa del Sol, nervesenteret for deres økonomiske aktiviteter, hvorfra de ville ha skaffet seg løsøre og fast eiendom og aksjer verdt rundt 24 millioner euro, og dermed integrere dem i den juridiske økonomiske kretsen.

Under søkene ble det funnet elementer som knytter de mistenkte til den kriminelle aktiviteten, i tillegg til mer enn 500,000 3 € i kontanter, 300,000 håndvåpen med ammunisjon og luksusartikler inkludert high-end kjøretøy, noen av dem med priser nær XNUMX XNUMX €.

"Det vil ikke være noe trygt sted for narkobaroner".

Med denne operasjonen er en historisk milepæl nådd i kampen mot global narkotikasmugling, og handlingen som ble utført i Dubai er enestående, og kulminerte med samtidig arrestasjon av 6 HVT-er som tok tilflukt i dette emiratet med overbevisningen om å føle seg trygge fra mulige. politiets aksjon.

I flere måneder har Guardia Civil jobbet sammen og i koordinering med Dubai-politiet, innenfor rammen av Operasjon FAUKAS, og holdt regelmessige møter i Spania og Dubai med de viktigste tjenestemennene i Dubai-myndighetene. Dette har styrket båndet mellom de to politistyrkene, noe som har gjort det mulig å gjennomføre vellykkede politiaksjoner de siste månedene.

Denne internasjonale innsatsen fra alle involverte byråer sender et sterkt budskap til kriminelle organisasjoner om at ingen steder vil være trygge for de som prøver å unndra rettferdighet.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -