1.8 C
Brussel
Onsdag, november 29, 2023
Vitenskap og teknologiHvorfor vi ikke skal kjefte på hunden vår

Hvorfor vi ikke skal kjefte på hunden vår

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Mest sannsynlig, minst en gang du har mistet besinnelsen og kjeftet på hunden din, selv om du var godt klar over at det skadet den uskyldige skapningen. Alle mister besinnelsen. En ny studie viser imidlertid at vi bør gjøre alt vi kan for å forhindre at dette skjer.

Etter å ha analysert over 90 hunder, oppdaget et team fra universitetet i Porto at roping kan ha varige negative effekter på dyrenes mentale tilstand. Selv om de noen ganger lager hvite, er hunder noen av de mest godmodige skapningene, og de fortjener ikke dette.

Et kortfattet svar på spørsmålet, hvorfor du aldri bør kjefte på hunden din:

Forskerne, ledet av Dr. Ana Catarina Vieira de Castro, utførte sin studie på tjenestehunder for å finne ut om roping og feilbehandling av hunder hadde en negativ effekt på dem.

For å gjøre dette valgte de 92 selskapshunder og delte dem inn i 2 grupper: de som ble trent ved hjelp av belønningsbaserte metoder, som spill og godbiter, og de som ble trent med mer aggressive metoder, som å rope eller trekke i båndet.

Testen måler tegn på nervøsitet hos hunder.

Forskerne satte seg fore å observere oppførselen til dyrene under trening, både i positive og negative grupper. På denne måten kunne de oppdage tegn på stress hos hunder som gjesping, benløfting, slikking, samt nivået av avslapning.

I tillegg tok de spyttprøver fra hundene i begge gruppene for å identifisere kjemikalier forbundet med angst og nervøsitet, som kortisol. Ved hjelp av disse prøvene var de i stand til å beregne stressnivået til hundene i de to gruppene. Ikke overraskende hadde hundene som ble trent med straff og roping høyere nivåer av stress enn de i den andre gruppen, men funnene fra studien gikk lenger.

Resultatene er ikke overraskende, men konsekvensene er det.

En måned senere besøkte forskerne hundene for å observere omfanget av effekten deres type trening hadde hatt på dem.

Ifølge forskerne har trening med godbiter og belønninger mye mer langsiktig effekt enn det med kjefting og aggresjon. Stresset hundene blir utsatt for under trening forblir på lang sikt

"Våre resultater viser at selskapshunder som har blitt trent med tøffere metoder har dårligere velferd enn selskapshunder trent med belønningsbaserte metoder, både på kort sikt og på lang sikt."

Hundene i den første gruppen var mer stabile, rolige og positive, mens hundene i den andre gruppen viste høyere nivåer av kortisol, stress og negativitet, noe som hadde en skadelig effekt på deres velvære som varte i uker eller enda lenger.

Foto av Pixabay

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -