1.8 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
ØkonomiMEP-er fornyer suspensjonen av EUs importavgifter på ukrainsk eksport

MEP-er fornyer suspensjonen av EUs importavgifter på ukrainsk eksport

Den internasjonale handelskomiteen ga torsdag grønt lys for ytterligere ett års suspensjon av EUs importavgifter på ukrainsk eksport for å støtte landets økonomi.

Medlemmer av International Trade Committee godkjente en forslag å fornye suspensjonen av importtoll, antidumpingtoll og sikkerhetstiltak på ukrainsk eksport til europeisk Union i ett år til, på bakgrunn av Russlands angrepskrig som hemmer Ukrainas evne til å handle med resten av verden.

Suspensjonen av tollsatser gjelder for frukt og grønnsaker underlagt inngangsprissystem, samt landbruksprodukter og bearbeidede landbruksprodukter underlagt tollsatskvoter. Industriprodukter er pålagt nulltoll siden 1. januar 2023 under tilknytningsavtalen mellom EU og Ukraina, så de er ikke inkludert i det nye forslaget.

MEP-er vedtok komiteens utkast til rapport, utarbeidet av stående ordfører for Ukraina Sandra Kalniete (EPP, LV), med 27 stemmer, 1 mot og 7 avholdende.


Premie

«Jeg støtter sterkt å fornye handelsliberaliseringstiltakene som for øyeblikket bidrar til å sikre ukrainsk kontinuitet og stabilitet i handelen midt i brutal krig forårsaket av Russland. Disse tiltakene er sentrale for å styrke Ukrainas motstandskraft i nåtiden og med et blikk mot fremtiden, mens vi jobber for å fremme Ukrainas gradvise integrering i EUs indre marked. Vår solidaritet med Ukraina er konsekvent, gjennomsiktig og bunnsolid, noe som har blitt ytterligere forsterket av Ukrainas EU-kandidatstatus. Ukrainas fremtid er i EU, sa Sandra Kalniete.


Bakgrunn

Forholdet mellom EU og Ukraina er regulert av en Association avtalen. Deep and Comprehensive Free Trade Area inkludert i avtalen har sikret fortrinnsrett tilgang til EU-markedet for ukrainske virksomheter siden 2016.

Ifølge kommisjonen er EU Ukrainas største handelspartner, og står for 39.5 % av handelen i 2021. Ukraina er EUs 15. største handelspartner, og står for rundt 1.2 % av EUs totale handel.


Neste trinn

Utkastet til rapport skal etter planen stemmes av alle MEP-er under plenumsmøtet 8.-11. mai. Tiltaket vil gjelde dagen etter at det er offentliggjort i EUs offisielle tidsskrift.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -