14.8 C
Brussel
Torsdag september 28, 2023
ENTERTAINMENTDigitalt forynget kjemper Indiana Jones mot nazister igjen

Digitalt forynget kjemper Indiana Jones mot nazister igjen

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Mer fra forfatteren" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitle_text_size="12#c6_color" " header_text_color="#6"]

30. juni slippes den femte og siste filmen om Indiana Jones – «Clock of Fate». Den får verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes 18. mai, når Harrison Ford mottar en Lifetime Achievement Award. På denne datoen, men for 15 år siden, ble også "Kingdom of the Crystal Skull" utgitt.

Arrangementet forventes med stor interesse også på grunn av scenene der Harrison Ford blir digitalt forynget. Hos dem går det tilbake til forrige serie, spesielt de to første. Dette var nødvendig fordi bare to uker etter premieren – 13. juli, fylte den legendariske skuespilleren 81 år.

Noe annet er imidlertid historisk. Det er den første filmen i serien som ikke er regissert av Steven Spielberg og ikke skrevet av George Lucas, som er utøvende produsenter. Og den første som ikke kommer ut av filmstudioet "Paramount", etter at "Walt Disney" kjøpte "Lucasfilm" i 2012.

Harrison Ford er digitalt forynget for begynnelsen av stripen, som finner sted i 1944. Den hopper deretter til 1967, hvor han leker med sitt eget bilde. Den moderne IML-programvaren ble brukt, som tidligere hadde blitt brukt på bildene til Robert De Niro, Al Pacino og Joe Pesci. Først var Spielberg imot ideen, men så var til og med Harrison Ford selv imponert over det endelige resultatet.

Planene for en femte film går tilbake til 1970-tallet, da Lucas og Spielberg signerte med Paramount for ytterligere fire avdrag etter kjempehiten til Raiders of the Lost Ark, som kom på skjermen i 1981. Lucas begynte å forfølge en historie for den i 2008, men prosjektet ble forsinket i årevis. I 2012 overførte han alt til produsent Kathleen Kennedy, som er ny president i Lucasfilm. Men selskapet fokuserer på Star Wars-oppfølgerne. Det var først i 2016 at en av de største manusforfatterne, David Koepp, ble ansatt for å skrive den femte filmen. Alt ble forsinket på grunn av manusendringer og i 2018 ble Jonathan Kasdan ansatt. Koepp kommer kort tilbake og fullfører manuset med Kasdan, Jez Butterwood og John-Henry Butterwood.

Spielberg tok på seg regien, men i 2020 ga den opp til James Alan Mangold, kjent for «Copland», «The Werewolf» og «Logan».

Innspillingen begynner i juni 2021 og avsluttes i februar 2022. Innspillingen foregår i England, Skottland, Italia og Marokko.

Manuset følger kort livet til den berømte arkeologen Henry Joss Jr. i 1969. Han er nå en fredelig pensjonist under romkappløpet. Han liker ikke at NASA har ansatt eks-nazister for å hjelpe til med å beseire USSR i den. Ved siden av ham i eventyrene er hans gudmor Helena Shaw. Hans viktigste rival er Jürgen Föhler, en tidligere nazist som er tilknyttet månelandingsprogrammet. Og det viste seg at han vil ha en ny verdensorden, slik han forestiller seg det.

Foto: Slik vil Harrison Ford se ut i ulike episoder av filmen.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -