16.4 C
Brussel
Lørdag, september 30, 2023
EuropaPortugals president oppfordrer EU til å møte etterkrigsutfordringene med besluttsomhet

Portugals president oppfordrer EU til å møte etterkrigsutfordringene med besluttsomhet

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

Fri bevegelighet: Schengen-reform for å sikre grensekontroll kun som en siste utvei

Fri bevegelighet: Schengen-reform for å sikre grensekontroll kun som en siste utvei

0
Reformen av grensekontrollen innenfor Schengen-området kan bare gjeninnføres når det er absolutt nødvendig.
Redusere forurensning i EUs grunnvann og overflatevann

Redusere forurensning i EUs grunnvann og overflatevann

0
Parlamentet vedtok sin holdning til å redusere grunnvann og overflatevannforurensning og forbedre EUs vannkvalitetsstandarder.
Kritiske råvarer - planer for å sikre EUs forsyning og suverenitet

Kritiske råvarer – planer for å sikre EUs forsyning og suverenitet

0
Elbiler, solcellepaneler og smarttelefoner – alle inneholder kritiske råvarer. De er livsnerven i våre moderne samfunn.

I sin tale til MEP-er identifiserte Portugals president Marcelo Rebelo de Sousa etterkrigstidens utvinning, utvidelse, migrasjon og energi som hovedutfordringene for EU.

President Rebelo de Sousa talte til MEP-medlemmer under et formelt møte og sa at han anser den russiske angrepskrigen mot Ukraina for å være en "sjokkerende feil fra den russiske føderasjonen". Europa svarte med "fasthet, enhet, solidaritet og transatlantisk og fremtidsrettet samarbeid". Det haster, sa han, å sikre at "en rettferdig og moralsk fred" vil være resultatet av denne krigen, og forhindre ytterligere kriger.

Når det gjelder det som kommer etter krigen, som vil resultere i en "ny maktbalanse", sa presidenten at EU burde spille "den største, sterkeste rollen mulig! Hvis ikke, vil den ikke ende opp med å bli den minste, den svakeste mulig”.

Rebelo de Sousa talte også for EU-utvidelsen og understreket behovet for å akselerere Europa's økonomiske gjenoppretting samtidig som det tas hensyn til sosiale forpliktelser og rettigheter, samt virkningen av inflasjon.

Når han snakket om EUs globale forbindelser, ba Portugals president om åpenhet og samarbeid for å i fellesskap takle utfordringer som migrasjon og bidra til å øke Europas innflytelse i verden. EUs verdier bør, sa han, gå foran nasjonale interesser.

President Rebelo de Sousa ba også EU om å bli en pioner innen klima-, energi- og digitalpolitikk. Hvis ikke, vil det bli "etterlatt," sa han.

Han oppfordret EU til å følge eksemplet til andre kontinenter og handle når det er nødvendig, og til å gjenopplive EUs politiske, økonomiske og sosiale systemer. President Rebelo de Sousa advarte om at å ikke gjøre det kan fremmedgjøre unge mennesker og føre til fremveksten av populisme og antisystembevegelser. Hvis dette skjer, "er det vår feil," sa han.

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -